20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Haziran ayı nakdi ücret desteği yattı mı? Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?

Haziran ayı nakdi ücret desteği yattı mı? Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?

Haziran ayı nakdi ücret desteği ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Nakdi ücret desteği, 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatılmıştı. Buna göre bu ay da ücretsiz izinde olanlara nakdi ücret desteği ödemesi yapılacak. Peki, nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Haziran ayı nakdi ücret desteği yattı mı?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haziran ayı nakdi ücret desteği yattı mı? Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tarafından gelen son dakika açıklamasına göre; nakdi ücret desteği olarak da bilinen ücretsiz izin parası ödeme tarihleri duyuruldu. Haziran ayına ilişkin ödemelerin önümüzdeki günlerde belirlenen tarihten itibaren hesaplara yatacağını ifade eden Bakan Bilgin “Nakdi ücret desteği yattı mı, ne zaman yatacak?” sorusuna ait yanıtı da vermiş oldu. Ödemeler kişilere her ay olduğu gibi banka hesabı üzerinden yapılacak. İşte Haziran ayı nakdi ücret desteği (ücretsiz izin parası) ödeme tarihleri ve tüm detaylar…

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler için nakdi ücret desteği başvuruları "https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi" internet adresinden işveren tarafından yapılır. 

Nakdi ücret desteği

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Mayıs ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerinin 8 Haziran'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

İşsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçiler için 15/03/2020 tarihinden sonra iş sözleşmesi feshi nedeniyle İŞKUR'a yapılmış işsizlik ödeneği başvurusu bulunup, ödeneğe hak kazanamayan işsizlerin, ayrıca başvuru yapılmasına gerek bulunmaksızın nakdi ücret desteği ödemeleri İŞKUR tarafından re'sen gerçekleştirilir.

4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi kapsamında verilen ücretsiz izin bilgilerine ilişkin işverenler tarafından yapılan başvuru ve güncelleme işlemleri, ücretsiz iznin uygulandığı ayı takip eden ayın sonuna kadar SGK'ya bildirilmelidir.

NAKDİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Ücretsiz izin desteği sorgulama ekranı için İŞKUR giriş bilgileri ya da E-Devlet şifresine sahip olmak yeterli. İlk kez e Devlet şifresi alacakların ise PTT'ye başvurması gerekiyor. Nakdi destek ödeme bilgilerini sorgulamak için E-Devlet girişi yapan vatandaşlar, aşağıdaki linke tıklayarak işlemlerini sorgulama işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kargolar cumartesi ve pazar açık mı? 5-6 Haziran kargolar dağıtım yapacak mı?

Kargolar cumartesi ve pazar açık mı? 5-6 Haziran kargolar dağıtım yapacak mı?