18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Moody's Türkiye'nin kredi notunu iki kademe yükseltti

Moody's Türkiye'nin kredi notunu iki kademe yükseltti

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Moody's Türkiye'nin kredi notunu iki kademe yükseltti
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Moody's tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin kredi notu "B3"ten "B1"e yükseltildi. Ayrıca kredi notu görünümü "pozitif" olarak korundu.

Moody's açıklamasında, Türkiye'nin kredi notunun yükseltilmesindeki temel itici gücün, yönetimdeki gelişmeler ve ortodoks para politikasına kararlılık olduğu vurgulandı.

Makroekonomik Dengesizlikler Azalıyor

Moody's değerlendirmesinde, kredi notunun yükseltilmesinin Türkiye'deki makroekonomik dengesizliklerin azalması açısından olumlu sonuçlar doğurduğu belirtildi. Enflasyon ve iç talebin ılımlı bir seyir izlemesi bekleniyor.

TCMB'nin Politika Kredibilitesi Artıyor

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para politikasının kredibilitesinin hızla arttığı ve Türk Lirası'na olan güvenin yeniden tesis edilmesine katkı sağladığı ifade edildi.

Moody's açıklamasında, Türkiye'nin sıkı politika duruşunun yüksek dış kırılganlığını önemli ölçüde azalttığına dikkat çekilirken, pozitif görünümün yukarı yönlü risk dengesini yansıttığı belirtildi.

Bakan Şimşek'ten Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Moody's'in kredi notunu iki kademe birden yükseltmesine ilişkin, "Ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody's görünümü pozitif korudu" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bitcoin'in fiyatı 67 bin doları aştı

Bitcoin'in fiyatı 67 bin doları aştı