20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Ücretsiz patates soğan yardımı nereden alınır ? Ücretsiz patates soğan yardımını kimler alabilir?

Ücretsiz patates soğan yardımı nereden alınır ? Ücretsiz patates soğan yardımını kimler alabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz olarak patates-soğan dağıtılacak. Stoklardaki ürünlerin ihtiyacı olan hanelere patates ve kuru soğan ücretsiz olarak temin edilecek. Ramazan öncesi Ücretsiz patates soğan nereden nasıl alınır? ve Patates soğan yardımı kimler alacak? merak ediliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ücretsiz patates soğan yardımı nereden alınır ? Ücretsiz patates soğan yardımını kimler alabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamasında bulunarak stok fazlalığı olan patates ve soğanların ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılması talimatı verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle restoranların alım yapmasını azaltmasıyla patates ve soğanların çoğunluğu depolarda kaldı. 

Ramazan öncesi ücretsiz patates ve kuru soğan dağıtımı ne zaman?

İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından Valiliklerin gözetiminde, ihtiyaç sahibi tüketicilere ücretsiz yemeklik patates ve kuru soğan dağıtımı yapılacak. Ramazan öncesinde söz konusu yardımların başlaması hedefleniyor.

Ücretsiz patates ve kuru soğan yardımına nereden, nasıl başvurulur?

Söz konusu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, kendilerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidip başvuruda bulunmaları gerekir. Aynı zamanda internet adresi üzerinden de başvuru gerçekleştirilebilecek.

ÜCRETSİZ PATATES SOĞAN KİMLERE DAĞITILACAK

Bakan Pakdemirli, üreticilere katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"TMO tarafından alımı yapılan patates ve kuru soğan İl Valiliklerimiz (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) aracılığıyla düzenli olarak yardım yapılan ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz olarak dağıtılacaktır. Bakanlığımız ve TMO olarak depo, finansman, personel ve lojistik gibi tüm hazırlıklar ikmal edilmiş olup, mübarek Ramazan Ayı girmeden önce illerimize sevkiyat işlemleri başlatılmış olacaktır. Bakanlığımızca yeni hasat dönemi öncesi elinde patates ve kuru soğan bulunan üreticilerimizin kayıplarını önlemek, bu vesileyle de temel gıda ürünlerinden olan patates ve kuru soğanı özellikle ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtarak bir nebze olsun gıda giderlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz."

TMO ÜRETİCİDEN SATIN ALACAK

Pakdemirli, bu gelişmelerin stokların artmasına ve fiyatların üretici aleyhine düşmesine neden olduğunu kaydederek, "Patates ve soğan piyasalarında ortaya çıkan bu durumun çiftçilerimizi olumsuz etkilememesi ve stoklardaki ürünün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılması amacıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile TMO patates ve kuru soğan tedariki ve dağıtımı ile görevlendirilmiştir. Bu kapsamda üretimin yoğun olarak yapıldığı ve depolandığı illerimizden başlamak üzere Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilerden, üretici örgütlerimiz aracılığıyla 2020 yılı mahsulü olan patates 25 kilogramlık çuvallanmış olarak kilo başına 85 kuruştan satın alınacaktır. Aynı şekilde kuru soğan temin tedarik ve dağıtım işlemlerine de başlanmıştır" dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz ziyaret