20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Dünyanın En İyi Üniversiteleri

Dünyanın En İyi Üniversiteleri

Dünyanın en iyi üniversiteleri, geleceğe nitelikli ve yetenekli insan yetiştiren kuruluşlardır. Her bilim konusunda yetkinliklerini ispatlamış olan bu üniversiteler dünya sıralamasına girmeyi başarmıştır.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın En İyi Üniversiteleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Verilen eğitimler ve ideolojiler ile ilimin ve fenin en iyi öğretildiği kurumlar olarak anılmaktadırlar. Aşağıdaki sıralama ile en iyi 10 üniversite hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

1.Massachusetts Institute of Technology (MIT) - ABD

1861 yılında Massachusetts’te kurulan bu üniversite özellikle mühendislik ve teknoloji alanlarında verdikleri eğitim ile ön plana çıkar. Öğrencilere araştırmanın gücünü ve bilimin ayrıntılarını öğretmeyi hedefler. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girerek adından sıklıkla söz ettirmeyi başarmıştır.

2.Stanford University – ABD

Oldukça popüler bir şöhrete sahip olan bu üniversite 1885 yılında Kaliforniya’nın Stanford eyaletinde kurulmuştur. Teknoloji alanında ciddi eğitimler vermesinin yanı sıra Silikon Vadisine de oldukça yakındır. Mühendis olmayı isteyen pek çok genç dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan bu kuruluşu tercih eder.

3. Harvard University - ABD

Oldukça eski ve köklü bir tarihi olan bu üniversite, 1636 yılında Massachusetts’te kurulmuştur. Pek çok devlet adamının ve ekonomistin de eğitimini veren en iyi 10 üniversite arasında yer alır. Hukuk ve sosyal bilimler alanında oldukça başarılı bir unvana da sahiptir.

4. California Institute of Technology (Caltech) – ABD

Dünyanın en iyi üniversiteleri unvanına sahip bir diğer okul da Caltech Üniversitesi’dir. 1891 yılında Kaliforniya’da kurulmuştur. En başarı sağladığı bilim alanları Fizik ve Kimya’dır. Bu nedenle de nitelikli mühendisler yetiştirmiş ve yetiştirmeye de devam etmektedir.

5. University of Oxford - Birleşik Krallık

1096 yılında kurulsa da resmiyetteki kuruluş yılı 1167 senesidir. Oxford’da kurulan bu kurum, en iyi 10 üniversite arasında yer alır. İngiltere’de yer alan en eski üniversite olma unvanını taşır. Eğitim haricinde araştırma yapılması konusunda da en iyileri arasında olduğu bilinir. Buradan oldukça nitelikli araştırmacılar çıkmaktadır.

6. University of Cambridge - Birleşik Krallık

Cambridge’de kurulan ve kuruluş yılı 1209 olan bu üniversite, en iyi 10 üniversite arasında yer alır. Pek çok Nobel ödüllü akademisyenin yetiştirilmesini de sağlamıştır. Doğa bilimlerinin yanı sıra sosyal bilimlerde de oldukça başarılı çalışmaları mevcuttur.

7.University of Chicago - ABD

1890 yılında kurulan bu üniversite dünyanın en iyi üniversiteleri listesine girmeyi başarmıştır. Ekonomi ve sayısal bilimlerde kuvvetli bir eğitim kadrosuna sahiptir.

8.Imperial College London - Birleşik Krallık

Londra’da 1097 yılında kurulan köklü ve sıklıkla tercih edilen en iyi 10 üniversite arasındadır. Sağlık ve teknoloji alanlarında gelişmiş bir kurumdur.


9. University College London (UCL) - Birleşik Krallık

Londra’da kurulan bir diğer üniversitedir. 1826 yılında kurulan bu kuruluş, yüksek öğretim kalitesine sahiptir.

10. ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology – İsviçre

İsviçre’de kurulan bu üniversite en iyi sağlık çalışmalarına ev sahipliği yapar. En iyi 10 üniversite arasında bu çalışmaları ve başarıları ile anılırlar.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Analitik Zekâ Ne Demek?

Analitik Zekâ Ne Demek?