16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem '7.2 ve 7.4 büyüklüğünde' diyerek uyardı "Kırılmaya mecbur; ya beraber ya ayrı ayrı"

'7.2 ve 7.4 büyüklüğünde' diyerek uyardı "Kırılmaya mecbur; ya beraber ya ayrı ayrı"

Prof. Dr. Naci Görür, 1780'li yıllardaki 7.4 büyüklüğündeki depremden sonra başka depremin yaşanmadığına dikkat çektiği fay hattının bulunduğu bölge için "Bu kesimlerde hassas olunması gerektiğini düşünüyoruz" diyerek uyardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'7.2 ve 7.4 büyüklüğünde' diyerek uyardı "Kırılmaya mecbur; ya beraber ya ayrı ayrı"

"7.2 ve 7.4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" diyen Görür, Marmara'nın kırılmaya mecbur olduğunu belirtirken "Özellikle İstanbul’da depremi bekliyoruz. Bunun nedenleri var. Bölge sismik bir boşluk" diye konuştu. Görür'ün riske dikkat çektiği bir diğer bölge ise İzmir oldu...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından teyakkuz haline geçilirken tüm Türkiye yeni depremlerin nerede olacağını merak ediyor. Prof. Dr. Naci Görür de Türkiye'de hangi bölgelerde deprem beklendiğini ayrıntılarıyla açıklayarak anlattı. Son günlerde deprem riskiyle gündeme gelen Bingöl ve çevresi için Görür de bir uyarıda bulundu.

ORAYA STRES BİRİKTİRMİŞTİR

Kahramanmaraş depremlerinin enerjisinin diğer faylara da transfer edilmiş olabileceğini değinen görür, TV 100 ekranlarında Candaş Tolga Işığın sorularını yanıtlarken, yedisu fayında 178’li yıllardaki 7,4 büyüklüğündeki depremden sonra başka deprem meydana gelmediğini belirtirken şunları söyledi:

“Yedisu dayında, 7 büyüklüğü üstünde deprem olabilir. Çünkü, 1780’li yıllarda 7.4 büyüklüğünde deprem üretmiş. O zamandan beri deprem yok. Üstelik Erzincan deprem oldu ve oraya Stres biriktirmiştir. Bu kesimlerde hassas olunması gerektiğini düşünüyoruz.

7.2 VE 7.4

Görür ayrıca İstanbul’la birlikte Türkiye’de en büyük deprem tehlikelerinden biri olduğunu belirten Yedisu Erzincan-Karlıova arası Karlıova-Bingöl göynük arası için 7.2 ve 7.4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz ifadelerini kullandı.

MARMARA KIRILMAYA MECBUR

Görür, İstanbul’da deprem beklendiğini şu sözlerle vurguladı:

“Özellikle İstanbul’da deprem bekliyoruz. Bunun nedenleri var. Bölge sismik bir boşluk. Bizim yaptığımız bütün araştırmalar Marmara’nın kırılma mecburiyetini gösteriyor. Adalar Fayı ve Kumburgaz fayı ya beraber ya da ayrı ayrı kırılacak. Batı Tekirdağ fayının da o 1912’de kırıldığını düşünüyoruz. Dolayısıyla İstanbul’da deprem olacak dememizin nedeni bilimsel gerçeklik.

“İZMİR BÖLGESİNDE 12-13 TANE AKTİF FAY VAR”

Öte yandan İzmir bölgesinde de deprem riski olduğuna dikkat çeken görüş şöyle konuştu:

“İzmir Körfez’de büyük bir fay var. İzmir fay ciddi bir fay ve yedi üzerinde bir deprem üretebilir. Nitekim, Körfez alanı 70 km olmasına rağmen 117 kişi hayatını kaybetti. O bölge zayıf zemin. İzmir bölgesine yaklaşık 12-13 tane aktif fay var.”

Kaynak: Mynet

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım için büyük fırsat

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım için büyük fırsat