24 Kasım 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Amasya Belediyesi akıllı şehir yolculuğuna başladı

Amasya Belediyesi akıllı şehir yolculuğuna başladı

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Teknolojide yaşanan gelişmeler hayatlarımızı etkilediği kadar kent yaşamını da etkiliyor. Bu gelişmeleri ifade etmek için ise artık “akıllı şehir” kavramı kullanılıyor. Akıllı şehirler, en sade şekilde teknolojinin şehirlere uyarlanması olarak ifade edilebilir” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amasya Belediyesi akıllı şehir yolculuğuna başladı

Amasya Belediyesi’nin Akıllı Şehir Yolculuğu başladı.

Akıllı Şehirler Ortak Akıl Toplantısının ikincisi Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Çiğdem Varol ve DETA Danışmanlık'tan Dr. İsmail Bebek’in sunumları ve belediyenin ilgili birimlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

‘AKILLI ŞEHİR HİZMETLERİYLE İNSANLARIN HAYAT KALİTELERİNİ YÜKSELTMEK İSTİYORUZ’

Zoom bağlantısı ile katıldığı toplantıda Akıllı şehir hakkındaki düşüncelerini aktaran Belediye Başkanı Mehmet Sarı, açıklamasında şunları kaydetti;

“Her şehir, içinde yaşayan toplumun ruhunu yansıtır. Bu anlamda şehirler büyümenin, yeniliğin ve bilginin de merkezleridirler. Şehirleşme ve ekonomik kalkınma, birbirini tamamlayan, birbiriyle doğrudan etkileşimli süreçlerdir. Dolayısıyla geleceğin şehirlerinin, sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabilmesi, daha sağlıklı ve kaliteli yaşam alanları oluşturabilmesi, çevre sorunlarına çözüm üreterek, kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlayabilmesi gerekir. Çünkü hızlı değişimlerin küçük zaman dilimlerinde meydana geldiği bir dönemde yaşıyoruz. Teknolojide yaşanan gelişmeler hayatlarımızı etkilediği kadar kent yaşamını da etkiliyor. Bu gelişmeleri ifade etmek için ise artık “akıllı şehir” kavramı kullanılıyor. Akıllı şehirler, en sade şekilde teknolojinin şehirlere uyarlanması olarak ifade edilebilir. Her ne kadar benzer bilişim teknolojileri kullanıyor olsa da, akıllı şehir uygulamaları her ülkenin, her şehrin kendi ihtiyaçlarına, kendi imkanlarına, kendi altyapılarına göre değişmektedir. Bu açıdan Türkiye’nin kendi akıllı şehir stratejilerini geliştirmesi ve akıllı şehir çalışmalarını başlatmış olması son derece önemlidir. Zira çevre ve şehircilik bakanlığımızda 2020-2023 akıllı şehirler strateji ve eylem planını hazırlayarak ilçe ve il bazında bir planlama yapmıştır. Sanayi ve teknoloji bakanlığımız da akıllı şehir uygulamalarını destekleyen çalışmaları şu anda yürütmektedir.

Bizde şimdiden akıllı şehirlerle ilgili hem kurumsal kapasiteyi geliştirme, hem de fiili uygulamalar yönünde adımlar atmak istiyoruz. Akıllı şehir kavramı çerçevesinde altyapı, güvenlik, enerji, yönetim, eğitim-öğretim, sağlık, bina ve ulaşım gibi alanlarda şehrimizin potansiyelini, harekete geçirmek istiyoruz. Bu alandaki amacımız, daha az maliyetle daha verimli ve etkili hizmet sunabilmektir. Akıllı şehir hizmetleriyle insanların hayat kalitelerini yükseltebilmek ve kolaylaştırmaktır. Bu şekilde vatandaşlarımızın refahını daha da yükseltebileceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla şehirleşmenin gereği olan modern yöntemleri Amasya’mıza kazandırabilecek, bugünün dünyasında şehirleşmenin gereğini yerine getirebileceğiz. Biliyoruz ki belediyecilik, şehircilik bir vizyon meselesidir…

Ve yine biliyoruz ki marka şehir olmak hedefimize giden yol akıllı şehir çözümlerinden geçiyor.

Akıllı şehircilik; enerji yönetimi, sıfır atık, perakende ticaret, ulaştırma, güvenlik, eğitim ve sağlık gibi pek çok alanda bize yenilikçi çözümler sunuyor. Amasya belediyesi olarak yapacağımız çalışmaları vatandaşımızın ihtiyacına göre şekillendirme ve yaşamlarını kolaylaştıran en iyi uygulamaları hayata geçirme fırsatı sunuyor. Kültür ve turizm açısından daha cazip bir şekilde şehrin potansiyelini harekete geçirme, belediyemizin hizmetlerini daha akılcı ve verimli sunma şansı veriyor. Çözüm üretme, sorun çözme ve bunları yaparken uygun maliyet politikaları oluşturmanın yollarını açıyor. Bu yolların arayışında ise bunu sadece bir teknoloji transferi olarak değil şehrimizin ve milletimizin kimliğine, değerlerine, kültürüne ve geçmişine yakışır, fikri bir altyapı ile yapmamızı sağlıyor. Biz bu açıdan başlatmış olduğumuz akıllı şehir serüvenini önemsiyoruz.

“Amasya akıllı şehir stratejisi ve eylem planını” oluşturmayı şehrimizin geleceği için istiyoruz.

Ve bu çalışmanın sonunda;

1-amasya yerel akıllı şehir strateji belgesini,

2-yerel akıllı şehir yol haritası belgesini,

3-izleme ve değerlendirme mekanizması belgesini,

4-risk yönetimi mekanizmasını,

5-amasya belediyesi akıllı şehir programını sizlerin destek ve gayretleri ile hazırlamış olacağız. İşte bu noktada belediye başkanı olarak benim, yöneticilerimin ve her kademede çalışanlarımın çabaları kadar sizin de bu konuya çalışırken göstereceğiniz ihtimam ve işinizi gönül vererek yapacak olmanız son derece önem arz etmektedir. Bu projenin başarıyla sonuçlanacağına inancım tamdır” diye konuştu.

Başkan Sarı’nın konuşmasının ardından toplantıya Zoom üzerinden bağlanan belediyenin ilgili birimleri de, Akıllı şehir hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Kadını, çocuğu ve aileyi korumak bizim asli görevlerimizdendir'

'Kadını, çocuğu ve aileyi korumak bizim asli görevlerimizdendir'