11 Kasım 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Atatürk Kültür Merkezi (AKM) nerede, nasıl gidilir? AKM ne zaman açılacak?

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) nerede, nasıl gidilir? AKM ne zaman açılacak?

13 yıl önce kapılarını kapatan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yeniden hzimete giriyor. Görenlerin hayran kaldığı yeni AKM'nin temeli 10 Şubat 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. Peki, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) nerede, nasıl gidilir? AKM ne zaman açılacak? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) nerede, nasıl gidilir? AKM ne zaman açılacak?

Türkiye'nin en önemli kültür merkezlerinden biri olan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yeniden kapılarını sanatseverlere açıyor. Tasarımı AKM'nin ilk mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu tarafından yapılan Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışı için geri sayımbaşladı. AKM içerisinde sanat galerisi, restoran, kafe, kitap kafe, müzik platformu gibi birçok etkinlik alanı da yer alcak. Peki, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) nerede, nasıl gidilir? AKM ne zaman açılacak?

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Taksim'de, yapımında sona gelinen Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış tarihi belli oldu. 10 Şubat 2019'da temeli atılan Yeni Atatürk Kültür Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümünde hizmete açılacak.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Atatürk Kültür Merkezi veya kısaca AKM, İstanbul'da Taksim Meydanı'nda bulunuyor.

Opera, bale, tiyatro, konser ve kongre amacı ile kullanılan içinde bir sergi salonu ve sinema da bulunan yapıdır.

AKM'ye ulaşım metro, otobüs v.b. araçlarla sağlanabilmektedir.

Yenikapı-Hacıosman M2 metro hattı üzerindeki Taksim durağında inerek direkt ulaşım sağlanabilmektedir.

YENİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ÖZELLİKLERİ

AKM'de 48 bin 705 metrekare büyüklüğünde 4 bodrum, zemin ve 9 kattan oluşan 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 16 bin 228 metrekare büyüklüğünde 4 bodrum, zemin ve 5 kattan oluşan 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri, sergi salonları ve millet kıraathaneleri yer alıyor.

AKM'nin girişinde yer alan opera küresi, 15 bin özel el yapımı kırmızı seramik kullanılarak yapıldı.

Binanın cephe tasarımında gün ışığından maksimum verim alınması hedeflenirken, çevreci bir anlayışla yeşil çatı sistemi yapıldı.

Yeni AKM'de bulunan büyük salon olarak adlandırılan opera salonu yaklaşık 4 bin 500 metrekare fuaye alanına ve 2040 kapasiteli salona sahip. Salonun sahnesindeki çukur ise 118 kişilik dev bir orkestrayı alabilecek büyüklükte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İllere göre Türkiye’nin nüfus sıralaması belli oldu

İllere göre Türkiye’nin nüfus sıralaması belli oldu