21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Aliyev'den Biden'a tepki: Tarihi hata

Aliyev'den Biden'a tepki: Tarihi hata

Son dakika haberine göre: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesini kınadı ve bunun "tarihi hata" olduğunu bildirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aliyev'den Biden'a tepki: Tarihi hata

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesini kınadı ve bunun "tarihi hata" olduğunu söyledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise skandal karara, "Tarihi yeniden yazmaya çalışmak ve siyasi amaçlar için kullanmak kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aliyev'in telefon görüşmesinde, Biden'ın açıklaması kınandı.

Görüşmede, Aliyev, Biden'ın açıklamasını "yanlış" ve "tarihi hata" olarak nitelendirdi, Azerbaycan'ın bu ifadeleri "kabul edilemez" gördüğünü kaydetti.

Aliyev, görüşmede Biden'ın açıklamasının bölgede ortaya çıkan iş birliği eğilimlerine ciddi şekilde zarar verdiğini vurguladı, Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA SKANDAL İFADEYİ KINADI
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da, ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan 1915 olayları ile ilgili yaptığı açıklamada, "soykırım" ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Sözde Ermeni soykırımını siyasallaştıranlar, Ermeni silahlı gruplarının 500 binden fazla insanın katledilmesine ve 1918'in Mart ayında Bakü ve Azerbaycan'ın diğer bölgelerinde Ermenilerin gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalıyor" ifadelerine yer verildi.

HOCALI SOYKIRIMINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Açıklamada ayrıca, 100 yıl önce yaşanan olayların yanlış anlatıldığı vurgulanarak, "Ermenistan'ın 30 yıl önce Hocalı'da Azerbaycanlılara karşı işlediği soykırıma yönelik adil bir değerlendirme yapılmaması, önyargı ve çifte standart örneğidir" denildi.

"TARİHİ SİYASİ AMAÇLAR İÇİN KULLANMAK KABUL EDİLEMEZ"
Açıklamada, "1915 olayları politikacılar tarafından değil, tarihçiler tarafından incelenmeli ancak bilindiği gibi, olayları örtbas etmeye ve kendisini mazlum bir ülke olarak sunmaya çalışan Ermenistan, Türkiye'nin o döneme ait olayları ortak bir tarih komisyonu ile inceleme teklifini kabul etmedi. Tarihi tahrif etmek, 'tarihi yeniden yazmaya' çalışmak ve siyasi amaçlar için kullanmak kabul edilemez" ifadeleri de yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Biden'ın açıklamasını lanetledi

Dışişleri Biden'ın açıklamasını lanetledi