22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem BKKM, Kara Kuvvetleri'ne teslim edildi

BKKM, Kara Kuvvetleri'ne teslim edildi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı için geliştirilen ve seri üretimleri tamamlanan ilk Batarya Komuta Kontrol Merkezlerinin (BKKM) kabul test faaliyetlerinin gerçekleştirildi

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BKKM, Kara Kuvvetleri'ne teslim edildi

ASELSAN tarafından her ay düzenli olarak yayımlanan ve ASELSAN’daki gelişmelerin ve haberlerin derlendiği a-bülten’in Aralık 2021 sayısı yayımlandı. Yayımlanan yeni bültene göre, seri üretimleri tamamlanan ilk Batarya Komuta Kontrol Merkezlerinin (BKKM) kabul test faaliyetleri gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasında 2017 yılında imzalanmış olan 35 mm Hava Savunma Sistemi Modernizasyonu (HSSM) ve Parçacıklı Mühimmat Tedariki (PMT) Projesi kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı için geliştirilen ve seri üretimleri tamamlanan ilk Batarya Komuta Kontrol Merkezlerinin (BKKM) kabul test faaliyetlerinin gerçekleştirildiği belirtildi. Testleri tamamlanan sistemler kullanıcı birliklerine teslim edildi.

Batarya Komuta Kontrol Merkezi
Batarya Komuta Kontrol Merkezi (BKKM), kendisine bağlı Ateş İdare Cihazı (AİC) takımlarının ve hava savunma radarlarının sevk ve idaresini yapan ve Hava Savunma Erken İkaz Komuta Kontrol Sistemi (HERİKKS) koordinasyonunda veya otonom çalışabilen komuta kontrol merkezidir.

BKKM, entegre edilmiş komuta kontrol üniteleri, hava savunma silahları, hava savunma radarları, haberleşme birimleri ve hava savunma sistem yazılımlarını içermektedir. Sistem, farklı türdeki radar ve silah sistemlerinin entegrasyonuna uygun donanım ve yazılım altyapısına sahiptir. HERİKKS komuta kontrol unsurları ile çift yönlü veri iletişimi yapan, hava savunma radarlarından alınan bilgileri birleştirerek gerçek zamanlı hava resmini oluşturan, gerektiğinde otonom çalışabilme kabiliyetine sahip hava savunma unsurudur.

Kaynak: DefenceTurk

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Necati Şaşmaz son haliyle şaşırttı

Necati Şaşmaz son haliyle şaşırttı