30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek…

Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek…

Özellikle bu mevsimlerde hasta olunca direkt ilaçlara sarılıyoruz ancak şifalı sebze ve meyveleri bu konuda hafife almamak lazım. Özellikle hastalık gelmeden önce tüketeceğiniz bu bsağlıkesinler sayesinde neredeyse tüm organlarınız yenilecek. Daha iyi bir hayat yaşamak için çok daha iyi beslenmek gerektiğini unutmamalıyız.

Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 1
Şimdi bahsedeceğimiz bu besinleri sağlıklıyken tüketmeniz son derece önemli, çünkü kış aylarında adeta kalkan görevi görerek sizi hastalıklara karşı koruyacak ve organlarınızın sağlığına sağlık katacaklar…
1 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 2
İşlenmiş gıdalar, sürekli olarak kızartma türü yemekler tüketmek ve asitli-şekerli içecekler içmek organları yoran beslenme hatalarıdır. Yağ oranı yüksek gıdalar ve rafine beyaz yiyecekler safra kesesi için ciddi bir tehdittir. Sağlıksız yaşam ve yanlış beslenme sonucu organlarda biriken toksin maddeler birçok hastalığı beraberinde getirir. Bu sebeple organları temizleyen ve bağışıklığı kuvvetlendiren yiyeceklerden bahsedeceğiz bugün size. İşte organları koruyan besinleri.
2 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 3
Pancar: Beta karoten deposu olan pancar, magnezyum, çinko, kalsiyum açısından da oldukça zengindir. Karaciğer sağlığı için faydalı olan pancar vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Pancar içerisinde bulunan lif sayesinde sindirim sistemi de rahatlar. Pancarı çiğ olarak salatalarda ya da haşlayarak tüketebilirsiniz. Pancar suyu da oldukça şifalıdır.
3 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 4
Brokoli filizi: Süper besin olarak bilinir. Brokoli filizi vücudu temizleyerek toksinlerden arındırma sağlar. Bu filizleri salatanıza ya da yemeklerine ekleyerek tüketebilirsiniz.
4 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 5
Karahindiba: Mineral ve vitamin açısından oldukça zengindir. Yüksek oranda anitoksidan içeren karahindiba, düzensiz beslenen kişiler için ilaç niteliğindedir. Sindirim sistemini iyileştirir ve karaciğeri temizler.
5 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 6
Sarımsak: Vücudu arındırma konusunda oldukça etkilidir. Herkesin bildiği gibi vücutta antibiyotik görevi görür ve iltihap sökücüdür. Özellikle çiğ tüketilmesi tavsiye edilir.
6 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 7
Limon: Harika bir bağırsak arındırıcıdır. Maydanoz ve elma ile birlikte harika bir üçlü elde edip hem bağırsak hem de safra sağlığını koruyabilirsiniz. Bu üçlüden smoothie hazırlayarak günde bir bardak tüketebilirsiniz. Bu karışım hem size enerji verecek hem de vücudunuzu toksin maddelerden arındıracaktır.
7 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 8
Kereviz: Lif açısından zengindir ve sindirimi düzenler. Safra kesesi için ilaç niteliğindedir. Ödem atılmasına yardımcı olur ve idrar söktürücü özelliği bulunur.
8 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 9
Elma: İçerdiği pektin sayesinde toksik oluşumunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kabızlık önleyici etki gösterir ve bağırsakları çalıştırır.
9 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 10
Keten tohumu: Keten tohumu adeta Omega-3 deposudur. Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri ise safra kesesi için oldukça yararlıdır. Keten tohumunu salatalarınıza ilave ederek lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz.
10 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 11
Karalahana: Vücutta enfeksiyon oluşumunu engelleyen kara lahana, antioksidan özelliğine sahip harika bir sebzedir. Sindirim sistemini temizleyen lahana vücuttan toksin atımını destekler. Lahanayı salatalarınıza dahil edebilir ya da elma ve limonla birlikte kullanarak smoothie hazırlayabilirsiniz.
11 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 12
Bakla: A, B2, C vitaminleri, kalsiyum ve demir gibi zengin içeriği sayesinde vücudun koruyucusudur. İdrar yollarını temizlemeye yardımcı olan bakla, böbrek sağlığını da destekler. Sindirimi harekete geçiren bu bitkisel protein kaynağı, üstelik kalp damar sağlığını da korumaya yardımcı olur.
12 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 13
Chia tohumu: Yüksek oranda lif ve Omega-3 yağ asidi içermektedir. Enerji deposu olan bu besin, vücudu toksinlerden arındırır ve bağırsak sağlığı için son derece önemli bir kaynaktır. Chia tohumunu sütle karıştırıp puding şeklinde tüketebilir ya da suyunuza bir çay kaşığı katarak limonla birlikte içebilirsiniz.
13 / 14
Bu içecek adeta organları formatlıyor: Faydasını okuyan bardak bardak içmek isteyecek… 14
Organ sağlığı için tüketilmemesi gereken besinler Şekerli yiyecekler Fast food Asitli içecekler Alkol Paketli gıdalar Margarin İşlenmiş gıdaların tümü Bol yağda kızarmış gıdalar Kaynak: Sabah
14 / 14
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Mücadele'de cepheye koşan 'Karayel'in hikayesi

Milli Mücadele'de cepheye koşan 'Karayel'in hikayesi