21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem FETÖ'ye darbe! Afganistan'da tüm okulları devredildi

FETÖ'ye darbe! Afganistan'da tüm okulları devredildi

Afganistan'da 5 FETÖ okulu daha Eğitim Bakanlığına devredildi, bu devirle ülkedeki bütün FETÖ okullarının devir işlemi sona erdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
FETÖ'ye darbe! Afganistan'da tüm okulları devredildi

Bugün FETÖ'den devralınan 5 okulla birlikte Afganistan’daki toplam 13 okul Türkiye Maarif Vakfı'na devredildi.

TMV dün de Etiyopya'daki FETÖ okullarını devralmıştı

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın doğu kesiminde yer alan tarihi Harar kentinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okulları uzun bir sürecin sonunda dün devralmıştı.

TMV Etiyopya Direktörü Levent Şahin, TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli ve TMV Afrika Bölge Koordinatörlüğü Uzman Yardımcısı Bilal Yıldırım’dan oluşturulan heyet, FETÖ’nün Harar kentinde "Rainbow Derneği" ismiyle kurduğu ve içerisinde anaokulundan liseye kadar bütün dönemlerde eğitimin gerçekleştiği kampüsü devraldı.

Etiyopya Sivil Toplum Kuruluşları Ajansının himayesinde yer alan ve FETÖ ile bağlantılı olduğu nedeniyle TMV’ye devredilmesine karar verilen okullara çok sayıda yerel ve federal yetkiliyle birlikte girildi.

Halkı okulun satılacağı, çalışanlara da işten çıkarılacaklarına dair bilgilendirmede bulunan FETÖ’cü yöneticilerin, devirden önce okullardan ayrıldığı ortaya çıktı.

"2 yıllık çalışmanın sonucunda alındı"

TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Demirli, 2 yıllık bir çabanın sonucunda bu okulları devralmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Etiyopya’da ilk devralınan okulların Harar kentindeki okullar olduğunu belirten Demirli, diğer kentlerdeki okulların teslimine ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Okul aracılığıyla mevcut olan tarihi bağların daha da güçleneceğinin altını çizen Demirli, kentte yenilenen Osmanlı Konsolosluğu binasının kültür merkezi olarak değerlendirileceğini aktardı.

6 FETÖ okulu daha var

FETÖ’nün Harar kentindeki okulların yanında biri 15 Temmuz darbe girişiminden sonra faaliyete başlayan toplam 6 okulu daha bulunuyor.

Ayrıca, eski FETÖ okulu görevlilerimim, 2018’de vergi kaçırma ve yardım paralarındaki yolsuzluk nedeniyle okul yöneticileri hakkında yaptığı suç duyurusuna dair federal polis araştırması da halen devam ediyor.

2018’de elde edilen ve yayınlanan belgelere göre, hayır kurumu çatısı altında bağışlarla yapılan okullar, 2009 ve 2017 yılında ülke yasalarını ihlal ederek şahıs şirketlerine satıldı.

Teslimin önüne geçmek için 2017’de okulları, isimlerini değiştirerek Alman vatandaşı olan FETÖ’cülere şirkette ortaklık veren örgüt, diplomaları Türk Büyükelçiliği tarafından tasdiklenmemiş öğretmen olduğundan şüphe edilen fazla sayıda kaçak Türk vatandaşını ülkede çalıştırmaya başladı.

Medyada, okullar "Alman yatırımcılara" satıldı diyerek reklam ve duyuru yapan FETÖ, 2018 yılında Almanya’da kendisine ait bir kurum üzerinden Etiyopya’daki okullar için verdiği iş ilanıyla yalanını ortaya çıkardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Reyhanlı'da korkutan patlama!

Hatay Reyhanlı'da korkutan patlama!