20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İP'in ucuz siyaset gösterisi, eğitimsiz ve amatör tiyatro kumpanyası..

İP'in ucuz siyaset gösterisi, eğitimsiz ve amatör tiyatro kumpanyası..

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açıklamasında "Bilhassa İP’nin ucuz siyaset gösterisi, eğitimsiz ve amatör tiyatro kumpanyasından bile beterdir. Belagatin şehvetine tutulan İP Müdiresi Meral Akşener’in, başkalarının kaleme aldığı yazıları iştahla ama kötü bir hatip havasıyla kürsüden okuyarak kamuoyunu etkilemeye çalıştığı dikkatlerden kaçmamaktadır" ifadelerini kullandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İP'in ucuz siyaset gösterisi, eğitimsiz ve amatör tiyatro kumpanyası..

MHP'li Yalçın: İP'in ucuz siyaset gösterisi, eğitimsiz ve amatör tiyatro kumpanyasından bile beterdir

Semih Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde: ₺Müteselsil seçim konularından yakın bir zamanda çıkan ülkemizin, içeride ve dışarıda çözüm bekleyen birçok konusu varken; zillet ittifakı daha şimdiden suni gündemler üretmeye ve kamunun algısını karıştıran, boğan retoriklere tevessül etmeye başlamıştır.

 Artık geride kalması gereken 23 Haziran İstanbul Seçimi üzerinden belagat şampiyonlukları, söylev kahramanlıkları ve kürsü kabadayılıkları sergilenmektedir. Politika oyununda zillet ittifakının oyuncuları tiyatrocudan çok amatör direklerarası karakterlere benzemektedir. CHP sözcülerinin üslubu pişekârları, İP Müdiresinin abartıları meddahları aratmamaktadır. Seçim atmosferi çoktan geride kalmasına rağmen CHP ve yancılarının; biteviye yerel seçime gönderme yaptıkları ve gündemi sürekli olarak 23 Haziran üzerinden değerlendirmeye çalıştıkları görülmektedir. Her seçimin kendine has politik havası vardır. Lakin bu dinamikler dönemsel ve geçicidir. Nasıl eylemin sonucu hukuka bağlanır ve mahkeme kararı bir kere uygulanırsa burada da demokrasi hukuku devreye girmiş ve millî irade kararını vermiştir. Milletin adalet ve vicdan duygusu da yeterince tatmin olmuştur. Ayrıca MHP ve Ak Parti; 23 Haziran sonrasında yaptıkları açıklamalarda, millî iradenin tecelli ettiğini belirterek buna saygılı olunacağını beyan etmişlerdir. Bundan sonrası; yola devam eden araç sahibinin dikkatine, tecrübesine ve direksiyon hâkimiyetine kalmıştır. Durum  böyle iken 23 Haziran sonrasında alacaklı taraf, mevcut durumu olabildiğince istismar ederek ömür boyu nafaka ve tazminat elde etmenin çarelerini aramaktadır. Bu tavır; arsızlıktır, hırsızlıktır. Millet buna müsaade etmeyecektir.

Yerel seçim atmosferinden 23 Haziran’da çıkılmış ama görünen şu ki zillet ittifakı henüz o günün baş döndürücü ve baştan çıkarıcı atmosferinden uyanamamıştır. Bu rüyanın devam etmesi istenmektedir. Bunun için de zillet ittifakı tarafından seçim sonuçlarından yapay çıkarımlar elde edilerek boş hayaller pazarlanmakta, ileriye dönük gerçek dışı ve ayağı yere basmayan öngörüler üretilmektedir.

Müdire Hanım; bir türlü sadede gelememekte, gündeme yaklaşamamaktadır. Onun derdi, tasası, amacı başkadır. Şairin dediği gibi; Ne atom bombası, ne Londra Konferansı. Bir elinde cımbız, bir elinde ayna, Umurunda mı dünya! G20 Görüşmeleri, S400, F35, terörle mücadele gibi önemli meseleler; Müdire Hanım için ayna ve cımbız kadar önem taşımamaktadır. Türkiye’nin geçek gündemi ve hal yolu bekleyen ana sorunlar, Müdire Hanım’ın umurunda bile değildir. Atalarımız, “Dervişin fikri neyse zikri de odur.” derler. İP Müdiresinin de saray lafı etmekten âdeta şeytani bir haz duyduğu, önüne konan metindeki saraya matuf cümleleri tutkulu bir üslupla okumasından anlaşılmaktadır. Gözlerini iktidar hırsı bürüyen Müdirenin aklı fikri öylesine yükseklerdedir ki hayallerini sarayda sultanlık beslemektedir.

Sonuç olarak diyeceğimiz şudur: Türkiye’nin; cımbız ve ayna sevdasıyla, ayı türküleriyle kaybedecek zamanı yoktur. Bütün ciddiyetiyle siyasetin odağında bulunan Cumhur İttifakı, etkin siyasi görevini yerine getirmeye devam edecek ve seçimsiz 4 yılın heba edilmesine izin vermeyecektir. Zillet ittifakının bilinçli olarak hedefe koyduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; bütün ayak diretmelere rağmen zamanla yerleşecek ve Türkiye, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyüşüne devam edecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Noonan sendromu nedir?

Noonan sendromu nedir?