22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İspir Belediyesine Uluslararası ödül

İspir Belediyesine Uluslararası ödül

İspir Belediyesi Avrupa Komisyonu tarafından 2002 yılından bu yana kutlanan, ulusal koordinasyon görevini ise Türkiye Belediyeler Birliği’nin yürüttüğü Avrupa Hareketlilik 2020 Ulusal Ödülüne layık görüldü.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İspir Belediyesine Uluslararası ödül

İspir Belediyesi 551 belediye arasında dereceye girdi

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden Avrupa Hareketlilik Haftasına en aktif katılımı sağlayarak Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Ulusal Ödüllerini kazanan belediyeler belli oldu. Avrupa Birliği Komisyonunun girişimi olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kentlerde hareketliliği artırmak, güvenli yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturarak erişilebilir şehirler oluşturmak ve belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasına bu yıl dünyada en yüksek katılımı gösteren ülke 551 belediye ile Türkiye oldu. Nüfusu 100.000 Altı Belediyeler kategorisinde dereceye layık görülen İspir Belediyesi gerçekleştirdiği organizasyonlarla fark farkını ortaya koydu.

Hareketli belediyeler ödüllendiriliyor

Türkiye Belediyeler Birliği, belediyelerin bu özverili çalışmalarını desteklemek ve diğer belediyeleri de teşvik etmek amacıyla 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da en hareketli belediyeleri ödüllendirdi. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Şükrü Karatepe başkanlığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Sektörel Politikalar Daire Başkanı Burcu Altınordu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Duman, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ulaştırma ve Altyapı Yatırımları Sektör Yöneticisi Akif Türkel ve Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici’nin katılımlarıyla oluşan Juri, 25 Kasım’da toplanarak belediyelerin hafta kapsamındaki çalışmalarını değerlendirdi.

Tanıtıma katkı sunuyor

Çevre bilincinin oluşturulması ve doğal güzelliklerin tanıtılması noktasında bu önemli organizasyonu fırsata çeviren İspir Belediyesi hak ettiği sıralamayı çalışmalarıyla kazandı. Tanıtım ve faaliyetler noktasında organizasyona ilgi gösteren İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun durumu adeta fırsata çevirdi.

Organizasyonun yapıldığı hafta boyunca da belediyenin sosyal medya hesaplarından Hareketlilik Haftasına ilişkin paylaşımlar yapılarak, toplumsal bilinç oluşturulması sağlanmıştı.

Çoruh vadisi, Kaçkar dağları ve Çoruh’u besleyen su kaynaklarının oluşturduğu eşsiz vadileri görülmeye değer kılmak ve tanıtmak için “Sıfır Emisyon ve Fiziksel Aktivite” temasına ilgi gösteren İspir Belediyesi gerekli ödüle de layık görülmüş oldu.

3200 rakımlı Kaçkarların zirvesinde İspir Yedigöller’de profesyonel dağcılarla tanıtım yapıp, 2.günde ilçenin içinden geçen Çoruh Nehri’nin coşkun sularında adrenalin hissiyatını yaşatarak Rafting etkinliği ile gerçekleştirilmişti. 3. Gün ise koşu parkuru tamamlanmıştı.

Koşu parkurunun ardından 4.günde Çoruh nehrinin oluşturduğu Arkun Baraj gölünde su sporları başlığı altında kano eğitimi ve yarış aktiviteleri düzenlenmişti. 5. günde “Dört teker bedeni, iki teker ruhu taşır” sloganıyla sporcular eşliğinde vadi boyunca pedallara asılarak ana hedef olan bisiklet aktivitesi gerçekleştirildi. Bisiklet etkinliğinin ardından 6. günde Uluslararası Tarihi İspir Panayır alanında belediye personeliyle vatandaşlar dart aktivitesi gerçekleştirdiler.

Etkinliğimizin son günü 22 Eylül tarihinde ise bir sokak trafiğe kapatarak Triatlon aktivitesi (Koşu-Bisiklet-Rafting) gerçekleştirildi. Ardından trafiğe kapatılan Cumhuriyet caddesinde kültür ve sanat faaliyetleri gerçekleştirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amasya Belediyesi akıllı şehir yolculuğuna başladı

Amasya Belediyesi akıllı şehir yolculuğuna başladı