24 Kasım 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Kabine toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu bugün toplanacak mı? Yeni yasaklar gelecek mi?

Kabine toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu bugün toplanacak mı? Yeni yasaklar gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında genelde 15 günde bir yapılan Kabine Toplantısı geçen hafta yapılmamıştı. Vaka sayılarının 20 bini aşması ve koronavirüs kaynaklı ölümlerin 100'e yaklaşmasının ardından pek çok vatandaş yeni yasakların gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Bu bağlamda vatandaşlar, kabine toplantısının ne zaman yapılacağını sorguluyor. Peki, Bakanlar Kurulu bugün toplanacak mı? 

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kabine toplantısı ne zaman? Bakanlar Kurulu bugün toplanacak mı? Yeni yasaklar gelecek mi?

Koronavirüs vakalarının yeniden tırmanışa geçmesiyle beraber, gözler Kabine toplantısına çevrildi. Yeni kısıtlamanın olup olmayacağını merak eden vatandaşlar, kabine toplantısının ne zaman yapılacağını araştırıyor. Yine aynı şekilde Türkiye'nin güney ve batı illerini etkisi altına alan yangınlarla ilgili yeni kararlarının alınıp alınmayacağı da merak ediliyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Haftanın üçüncü gününde Kabine Toplantısı ve yeni korona virüs kararları ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor.

Kabine Toplantısının iki haftada bir yapılacağı daha önceden duyurulmuştu. Bugün (2 Ağustos) yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

BAKAN KOCA'DAN KISITLAMA AÇIKLAMASI

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlama ve aktif vakalarda aşısı tamamlanmamış kişilerin oranıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Koca, şunları söyledi:

* Aziz Vatandaşlarım, bugün Bilim Kurulumuz salgının ilerleyişi, artan vaka sayıları ve aşı programımızı esas alan bir toplantı gerçekleştirdi.

* Hepinizin bildiği gibi son 2 hafta içinde vaka sayılarında çok hızlı bir yükseliş yaşadık. Bayram günlerinde hastalık yok olmadı. Ama üzülerek izledik ki hastalık yokmuş, hiç olmamış gibi bir tavırla bayramı karşıladık.

* Tedbirlere dikkatin çok azaldığını üzülerek gördük. Bu günlerde bunun etkisini yaşadığımız bir gerçek. Vaka sayılarının artış hızı istemesek de yükselme eğiliminde. Bu durum birçok açıdan sorun teşkil ediyor.

* Bunların ilki aşı programımız toplum bağışıklığı hedefine ulaşamadan yeni bir varyantın baskın hale gelmesi ve aşı ile bağışıklık programımızı sekteye uğratma riski.

* Unutmayalım ki en az iki doz aşı olmadan ve üzerinden belirli bir süre geçmeden bağışıklık elde edilmiyor. Birinci doz aşısını olmuş vatandaşlarımız henüz bağışıklık kazanmadan virüsle karşılaştıklarında hastalığa yakalanabiliyorlar.


* Benzer şekilde iki doz aşı olmuş kişiler için de üzerinden belirli bir süre geçtikten sonra aşıların etkinliği azalıyor ve bu durum da hastalığa yakalanma riski ortaya çıkıyor. Bunlar, aşı programının başarıya ulaşmasının önündeki en önemli risk faktörleridir.

* İkincisi ise salgını aşı ile durdurmaya çalışırken artan vaka sayılarının unutmak istediğimiz, bir daha dönmek istemediğimiz yakın geçmişteki kısıtlamalarla dolu hayatımıza dönmek. Kısıtlama uygulanan dönemler salgının sosyal hayatımızı en çok etkilediği, insani ihtiyaçların bile özel planlamalar gerektirdiği günlerdi.

* Kısıtlama günlerine geri dönmeyi hiç birimiz hiçbir surette tekrar yaşamak istemeyiz. Buna mecbur kalacağımız bir seyir şuan için yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez. Bağışıklık sağlanmadan yapacağımız her tedbirsizlik bizi bu istemediğimiz sınıra yaklaştırır. Bu kısır döngüden kurtulmanın tek yolu aşı ile bağışıklık elde edene kadar tedbirlere uymaktır.

* Üçüncüsü ise maalesef kayıplarımızın artması tehlikesidir. Aşılar en çok risk grubundaki vatandaşlarımız için önemli. Ancak yaygın olarak aşı olmadan sadece risk grubunun aşılanması ile onları korumamız mümkün değil.

* Sevdiklerimizi, büyüklerimizi korumak için önce kendi aşılarımızı olmamız şart. Bana bir şey olmuyor düşüncesi ile sevdiklerimizi riske atabilecek durumda değiliz.

* Kıymetli vatandaşlarım, salgın yönetimi açısından aşıların etki süresi ve etkinliği son derece önemli. Tüm sağlık alt yapısını dijital olarak yönetebilen bir ülkeyiz. Elimizde tüm tedavi ve tedbirleri yönetebilecek dijital bir alt yapı var.

* Kontrolü elde tutabilmek için tüm verileri anlık olarak tuttuğumuz karar destek sistemlerimiz var. Buradan yaptığımız ön incelemeler bazı sonuçlara işaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Lideri Devlet Bahçeli: CHP, boşa kürek çekiyor

MHP Lideri Devlet Bahçeli: CHP, boşa kürek çekiyor