21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kırtasiyelerde koronavirüs önlemleri alındı

Kırtasiyelerde koronavirüs önlemleri alındı

Okulların 31 Ağustos'ta açılacağının açıklanmasının ardından kırtasiyelerde dezenfeksiyon ve corona virüs önlemi çalışmaları başladı. Kırtasiyeciler Derneği Başkanı da öğrencilere ve velilere önerilerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırtasiyelerde koronavirüs önlemleri alındı

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Mehmet Helvacıoğlu, AA muhabirine, yeni eğitim öğretim yılı öncesi kırtasiyecilerin aldığı tedbirleri anlattı ve alışveriş yapacak velilerle öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında geçen dönem öğrencilerin eğitimlerine evden devam etmesinin kırtasiye sektörünü de olumsuz etkilediğini belirten Helvacıoğlu, "Sektörümüz bu süreçten, devletimizin perakende mağazalarına sağladığı desteklerle ve ürün gruplarındaki çeşitlilik sayesinde çıkmaya çalışıyor. Kırtasiyecilerimiz sokağa çıkma kısıtlamalarından kaynaklı evlerinde kalan halkımıza, eve servis, online sipariş gibi alternatif yöntemlerle hizmet etmeye devam etti" dedi.

 

Helvacıoğlu, okul sezonunu "sektörün bayramı" olarak niteleyerek, yeni döneme çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Okulların açılış tarihinin ertelenmesinin kırtasiye sektöründe olumsuz bir havaya neden olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, "Elbette sağlık birinci önceliğimiz ve sektörümüz uzun yıllardır bu bilinçle mücadele veriyor. Bizler hem öğrencilerimizin sağlığını koruyacak önlemler alıyor hem de sektörümüzün yeni normalimizde de etkin faaliyetlerine heyecanla devam edebilmesi için çok çalışıyoruz" diye konuştu.

 

"Alışverişler son güne bırakılmamalı"

Helvacıoğlu, yeni eğitim öğretim dönemi öncesi kırtasiyelerde yoğunluk yaşanmaması için velilere de tavsiyede bulunarak "Kırtasiye mağazalarında iş güvenliği, sağlık, temizlik ve sosyal mesafe konularında tüm hazırlıklar yapıldı. Tüketicilerimiz gönül rahatlığıyla kırtasiyecilerinden alışverişlerini yapabilir" dedi.

Merdiven altı ürün uyarısı

Merdiven altı ürün uyarısı

Özellikle bulunduğumuz salgın dönemi bu noktada daha hassas davranılmasını gerektiriyor. Geleceğimizin mimarı çocuklarımızın hayatı riske atılmamalı, hijyen tedbirlerini alan kırtasiyelerden kimliği belli ürünler alınmalı. Tüketiciler, mutlaka ürün etiketine bakmalı. Ambalajlı, üreticisi ya da ithalatçısı belli ürünler tercih edilmeli. Özellikle boya kalemlerinde 'CE' işareti ve 'EN71 standardına uygundur' ibaresinin bulunup bulunmadığına bakılmalı. Oyuncak şeklinde olan veya niteliği taşıyan ürünlerin hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dikkat etmeliler. Sprey boyalar ve yapıştırıcıların su bazlı olması ve solvent içermemesi konusunda hassas davranmalılar.

 

"Uzaktan eğitimle döneme başlayacak çocuklarımızın motivasyonunu artıracak en önemli etken, kuşkusuz kırtasiye ürünleri olacaktır" diyen Helvacıoğlu, öğrencilerin bu sürece adapte olmasında kırtasiye ürünlerinin etkisinin de bulunacağını söyledi.

Bu yıl, okul çantası ve ihtiyaç duyulacak tüm kırtasiye ürünlerinin maliyetinin 350 lira olarak belirlendiği bilgisini veren Helvacıoğlu, ders başı yapacak tüm öğrencilere başarılar diledi.

AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa'ya gök taşı düştü

Manisa'ya gök taşı düştü