24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Tek güvencemiz Türkiye

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Tek güvencemiz Türkiye

Ülkü Ocakları Eğitin ve Kültür Vakfı, KKTC'de “Adım Adım Turan” temalı gala gecesi düzenledi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın katıldığı gecede konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının dünyada kabul görmesi için çalıştıklarını ifade ederek, Ülkü Ocakları’nın özellikle genç üyelerinin yapmakta olduğu katkı ve verdiği gücü takdir ettiğini dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Tek güvencemiz Türkiye

Cumhurbaşkanı Tatar, “Büyük Türk ulusunun kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının mücadelesine katkı sağlamak hepimizin onur kaynağıdır” dedi. Vatan sevgisi ve gönül birliğinin önemini ifade eden Tatar, Ukrayna-Rusya savaşına atıfta bulunarak; “Biz Kıbrıslı Türkler, bu adada barış ve güvenlik içinde yaşayabiliyorsak bu, Anavatan Türkiye’nin sağladığı garantörlüğe ve 1974’ten beri adada bulunan Türk askerine bağlıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ülkü Ocakları’nın düzenlediği “Adım Adım Turan” temalı gala gecesine katıldı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın da katıldığı gecede konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Memleketimize ve Türk dünyasına hizmet etmek ve büyük Türk ulusunun kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının mücadelesine katkı sağlamak hepimizin onur kaynağıdır” dedi.

Kıbrıs Türk halkının, halkı yerini alması için Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin verdiği desteğinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle yapılan Maraş açılımına değinerek KKTC’nin hem ekonomik anlamda hem de turizm alanında gelişeceğini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının dünyada kabul görmesi ve refah bir gelecek için çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Ülkü Ocakları’nın özellikle genç üyelerinin yapmakta olduğu katkı ve verdiği gücü takdir ettiğini dile getirdi.



ADADA'Kİ TEK GÜVENCEMİZ TÜRKİYE VE TÜRK ASKERİ

Vatan sevgisi ve gönül birliğinin önemini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Ukrayna-Rusya savaşına atıfta bulunarak; “Biz Kıbrıslı Türkler, bu adada barış ve güvenlik içinde yaşayabiliyorsak bu, Anavatan Türkiye’nin sağladığı garantörlüğe ve 1974’ten beri adada bulunan Türk askerine bağlıdır” dedi.

Federasyon anlayışının Kıbrıs Türk halkını asimile ederek zamanla Türkiye’den koparmayı içerdiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, federasyon anlayışının geride kaldığını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de tam desteğiyle artık yan yana yaşayan iki ayrı egemen eşit devlet siyasetini izlediklerini söyledi.

“BU DAVAYI SÜRDÜRMEK VATANA VE ECDADA OLAN BORCUMUZDUR”

Kıbrıs Türk halkının yıllardır verdiği mücadeleyle direndiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Biz büyük milletin evlatlarıyız. Birbirimize kenetlenerek bu davayı sonuna kadar onurlu bir şekilde sürdürmek vatana ve ecdada olan borcumuzdur” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evlat nöbeti 944'üncü gününde sürüyor

Evlat nöbeti 944'üncü gününde sürüyor