20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kütahya rekabetçi sektörler programında

Kütahya rekabetçi sektörler programında

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali iş birliği kapsamında işletmelerin iç ve dış piyasada rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Rekabetçi Sektörler Programı’nın “Etkisi ve Ötesi” başlıklı tanıtım toplantısı, ‘Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi’ konusu, gündem maddeleri arasında yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kütahya rekabetçi sektörler programında

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, AB ve Dışişleri Genel Müdürü Mustafa Erdoğan ve Kütahya Belediyesi adına Etüt Proje Müdürü Mehmet Zenci’nin de katılımı ile Ankara’da gerçekleşen Rekabetçi Sektörler Programı’nın “Etkisi ve Ötesi” başlıklı tanıtım toplantısında, ‘Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi’ projesinin detayları görüşüldü.

Projenin uygulama yeri Kütahya olurken, 30 ay sürecek projede, sektöre hizmet sunan ‘Yaratıcılık Platformunun’ kurulması yoluyla üretim ve tasarım faaliyetlerini düzenlemek için bir merkezin kurulması, marka algısını güçlendirmek ve sektörün iç ve dış pazarlardaki payını artırmayı amaçlanıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Kütahya Belediyesinin işbirliğinde yürütülen projenin ortakları ise, Zafer Kalkınma Ajansı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Çiniciler Odası.

SIRA KÜTAHYA’DA

Bakan Varank, “2000'li yılların başından bu yana katılım sağladığımız Birlik programlarına ödediğimiz ulusal katkı payından daha fazla bir kaynağı ülkemize geri kazandırmayı başardık. Kapasite geliştirme alanındaki teknik destek projelerimize 2021-2027 yıllarını kapsayan IPA III döneminde de hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. Bu kapsamda, Kütahya’da uygulanacak proje ile; sektördeki yerel unsurlarda kurumsallaşma ve işbirliği eksikliği, KOBİ’lerin tasarım, standardizasyon ve pazarlama kapasitelerinin zayıf olma, marka algısı ve yapılandırılmış ticarileştirme girişimlerinin eksikliği konularında çalışma yapılacak.

Projenin beklenen etkileri arasında ise; yaratıcılık merkezinde yürütülecek çalışmalarla, KOBİ’lerde yaratıcı ürün çeşitliliği ile birlikte markalaşma temelinde uluslararası alandaki rekabet gücünün artması, geliştirilecek yeni form ve desenlerin fikri mülkiyet hakları açısından güvence altına alınmasıyla yeni yaratıcı çalışmaların cazip hale gelmesi, zanaat ve halk sanatları ürünlerinde birim başına elde edilecek katma değerin artması sonucu sektördeki gelir düzeyinin artması ve ihracat artışı amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: Akaryakıtta tavan fiyat kararı aldık

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: Akaryakıtta tavan fiyat kararı aldık