20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Milyonlarca kamu çalışanına esnek çalışma modeli geliyor

Milyonlarca kamu çalışanına esnek çalışma modeli geliyor

Kamudaki çalışma koşulları, çalışanların ihtiyaç ve isteklerine göre yeniden düzenleniyor. Esnek çalışma sitemine geçilerek, çalışma saatleri esnetilecek. Kamu çalışanlarına da evde çalışma geliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milyonlarca kamu çalışanına esnek çalışma modeli geliyor

Yeni Ekonomi Programı, çerçevesinde kamu personel rejiminde köklü değişikliklere gidiliyor. Kamuda çalışma koşulları da çalışanların ihtiyaç, isteklerine göre yeniden düzenleniyor. Avrupa, Amerika ve OECD ülkelerinde kamu kurumlarında uygulanan esnek çalışma sistemi ülkemizde de yaygınlaştırılacak, çalışma saatleri esnetilecek. Yeni uygulamayla çalışan personellerin ailelerine, eğitim, sosyal aktivitelere daha çok zaman ayırması amaçlanıyor. Hizmetin niteliğine göre, mesai zorunluluğu olmayan kamu personelleri evde çalışma izni de alabilecek. Gün içerisinde her an mesaisine ihtiyaç bulunmayan memur, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi evde çalışma izni de kullanabilecek. Belirlenen meslek grupları mesailerini, işlerini aksatmamak ve zamanında bitirmek şartı ile evinde tamamlayabilecek.

İŞ GÜCÜ İZLEME SİSTEMİ GELİYOR

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, hem yurt içinde hem de yurt dışındaki Türk iş gücünü izleme ve değerlendirme sistemi getiriliyor. İstihdamda yeni sektörlere uyum stratejisi oluşturulacak. Yeni nesil meslek edindirme, geliştirme, değiştirme kursları da gerçekleştirilecek. İŞKUR, part-time çalışmanın yoğun olduğu hizmet sektörüne göre meslek kurslarının sayısı artıracak. İstihdam garantisi bulunan işlere daha fazla teşvik verilecek. Gençlerin istihdama katılımını artırmak amacıyla eğitim kurumlarından belli oranlarda istihdam garantisi sözü de alınacak. İş gücü piyasasında esnekliğin güvence ile ilişkisi artırılarak güçlenmesi, toplumun bütün kesimlerine, insana yakışır iş fırsatları sunulması sağlanacak.

ESNEK ÇALIŞANA SOSYAL GÜVENCE

Yeni süreçte esnek çalışma modelleri de sosyal güvenlik sistemiyle desteklenecek. Çalışanların kazanmış oldukları hakları korunarak, ekonomik ve sosyal haklarıyla istihdam edilebilirliği sağlanacak. Türkiye'de ilk kez uygulanan eğitim istihdam veri tabanı üzerinden hem kamunun hem de özel sektörün iş gücü talebi hızlı şekilde karşılanacak. Gençlerin de en uygun işe en kolay şekilde ulaşması sağlanacak. Okuldan işe geçişler kolaylaşırken, iş ve meslek danışmanlarının özel gruplara yönelik uzmanlaşması sağlanacak.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İP'in ucuz siyaset gösterisi, eğitimsiz ve amatör tiyatro kumpanyası..

İP'in ucuz siyaset gösterisi, eğitimsiz ve amatör tiyatro kumpanyası..