24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MSB'den net mesaj: Teröristler saldırının bedelini ödeyecek

MSB'den net mesaj: Teröristler saldırının bedelini ödeyecek

TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendi. 47 terör hedefi imha edilirken, MSB teröristlerin bedel ödeyeceğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MSB'den net mesaj: Teröristler saldırının bedelini ödeyecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatları düzenlendiğini ve terör örgütünün stratejik noktalarına yönelik operasyonlarda 47 hedefin başarıyla imha edildiğini duyurdu.

TERÖRİSTLER SALDIRININ BEDELİNİ ÖDEYECEK

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, TUSAŞ'ın Ankara Kahramankazan'da bulunan tesislerine yönelik terör saldırısını kınayarak, “Teröristler insanımızı hedef almanın bedelini ödeyeceklerdir,” dedi.

Son Bir Haftada 41 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Aktürk, son bir hafta içerisinde Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda toplamda 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bu operasyonların 14'ünün, 18-21 Ekim tarihlerinde Hakurk ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatları ile gerçekleştirildiğini ekledi.

Ocak ayından bu yana ise 1171’i Irak’ın, 1064’ü Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplamda 2235 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

47 Terör Hedefi İmha Edildi

Dün gece icra edilen hava harekatlarına dair bilgi veren Aktürk, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olarak sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, depo ve örgütün kullandığı tesislerden oluşan 47 hedefin başarıyla vurulduğunu bildirdi. Bu harekatlarda yerli ve milli mühimmatların kullanıldığını da vurguladı.

Hedeflerde Etki Kıymetlendirmesi Sürüyor

Aktürk, hava harekatlarının devam edeceğini ve hedeflerdeki etki kıymetlendirmesinin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk operasyon bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait mühimmat ve füzelerin ele geçirildiğini açıkladı. Ele geçirilen silahlar arasında konkurs tanksavar füzeleri, SA 7B hava savunma füzeleri ve uçaksavar mühimmatları da yer alıyor.

Teslim Olan Teröristler

Aktürk, ayrıca terör örgütünün barınma alanlarından kaçan iki PKK’lı teröristin daha Akçakale ve Yüksekova’daki sınır karakollarına teslim olduğunu bildirdi. Aktürk, "Teröristler için tek çıkış yol, Türk adaletine teslim olmaktır," diyerek terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilene kadar süreceğini vurguladı.

FETÖ ile Mücadele Devam Ediyor

Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı’nın FETÖ ile mücadelesine aynı kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Bakanlık, bu konuda hassasiyetini koruyarak operasyonlarını sürdürecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB duyurdu! 2'si sözde üst düzey 59 terörist etkisiz

MSB duyurdu! 2'si sözde üst düzey 59 terörist etkisiz