24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ormandan topladığı çürük ağaçlar ile ortaya sanat çıkardı

Ormandan topladığı çürük ağaçlar ile ortaya sanat çıkardı

Beykoz’da yaşayan ve pandemide işsiz kalmasının ardından hobi olarak ağaç oyma işine başlayan aşçıbaşı Mustafa Avcı, ormandan topladığı çürük ağaçlardan ürettiği eserler ile ortaya sanat çıkarıyor. Avcı, ortaya çıkardığı eserleri satarak geçimini sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde yaşayan Mustafa Avcı, aşçıbaşı olarak otellerde çalışıyordu. Avcı, pandemi nedeniyle işsiz kalmasının ardından evinin bahçesinde ağaç oymacılığına başladı.

Ablasına kuş evi yaptığında yeteneğini fark eden Avcı, hobi olarak başladığı ağaç oymacılığını mesleğe dönüştürdü. Ormanlardan topladığı çürümüş veya kurumuş ağaç parçalarına hayat veren Mustafa Avcı, elindeki imkanlarla ürettiği ürünlerini kendine ait sosyal medya hesaplarından satışa sunuyor.

Elindeki yetersiz imkanlarla bu ürünleri ortaya çıkardığını söyleyen Avcı, destek bulursa daha güzel işler yapabileceğini belirtiyor.

“Bir kuş evi yaptım sonrasında elimin yatkınlığını fark ettim”

Ağaç oyma işine nasıl başladığını anlatan Mustafa Avcı, “Ben aşçıbaşıyım. Pandemiden dolayı işsiz kaldım. Bahçede ablama yardım ederken kendisi benden bir kuş evi yapmamı istemişti. Kendisine kuş evi yaptıktan sonra çocuklarıma da bir ev yapayım diye düşündüm. Yaptığım ev büyük bir çiftlik evi gibi bir ev oldu. Ondan sonra elimin yatkınlığının farkına vardım ve devam ettim. Hobi amaçlı başladım. Sonra çevremdeki insanların beğenisini görünce devam ettim ve ortaya bu yaptığım ürünler çıktı. Arkadaşlarım ve eşlerinin bahçelerinden söküp verdiği kök ve atık ağaçları değerlendiriyorum. Kendim de ormandan gidip atıkları, çürümüş dalları, kökleri toplayıp farklı objeler yapıyorum. Satış yapıyorum. Tezgah açıyorum" dedi.

“Gördüğüm her dal, her ağaçta farklı bir hayal tasarlıyorum”

İşsiz kaldıktan sonra geçimini ağaç oymacılığından sağladığını belirten Avcı, “Pandemi sebebiyle işsiz kaldığım için, kendime uygun bir iş bulamadım. Baktım ki elim yatkın evi de geçindirmek zorundayım. Tabii ki bu yaptığım işleri paraya çevirip maddi yönden bir gelir elde etmeyi düşündüm. Ve bu işe devam etmeye başladım. Bir senedir de yaklaşık hemen hemen evimi bunlardan sağlamış olduğum gelirle geçindirmeye çalışıyorum. Hayal gücünün yanı sıra otel aşçılığı yaptığım dönemlerde sebze, meyve, karpuzlardan da el sanatları, süsleme sanatım var. Biraz da altyapım oradan kaynaklanıyor diyebilirim. Fakat bir de gördüğüm her dal, her ağaçta farklı bir hayal tasarlıyorum. Bir hayal gücüm oluyor. Zamanla onu o aklımdaki objeye işliyorum ve ortaya böyle farklı ürünler çıkıyor. Çevremdeki insanların da beğenisini görüyorum. Gördükçe de hoşuma gidiyor ve mutlu oluyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dumandan etkilenen kediyi böyle hayata döndürdü

Dumandan etkilenen kediyi böyle hayata döndürdü