20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Şehit annesi oğlunun dileğini gerçekleştirdi

Şehit annesi oğlunun dileğini gerçekleştirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 yılında şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın Mersin'de yaşayan annesi, oğlunun şehit olmadan önce kendisine söylediği 'üniversite okuma' dileğini yerine getirip mezun oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şehit annesi oğlunun dileğini gerçekleştirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 yılında şehit düşen oğlu Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın, şehit olmadan önce üniversitede eğitim görmesinin istediği annesi, 2 yıl önce kayıt yaptırdığı Toros Üniversitesi Gastronomi Bölümünden mezun olmanın gururunu yaşadı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik 27 Ocak 2016 tarihinde Sur'da düzenlenen operasyonda şehit düşen Piyade Yüzbaşı Çiğa'nın 58 yaşındaki annesi Ayla Çiğa, oğlunun şehit düşmeden önce "üniversite okuması" yönündeki isteğini yerine getirmeye karar verdi. Çiğa, girdiği üniversite sınavında Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gastronomi Bölümünü tam burslu kazandı. İki yıl süren eğitiminin ardından bölümünü başarıyla tamamlayan anne Çiğa, mezun oldu.

Ayla Çiga, üniversite tarafından kentteki Servet Tazegül Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine katılarak temsili diplomasını aldı.

Törende, çocukları yaşındaki öğrenci arkadaşlarıyla birlikte kortej yürüyüşünde yer alan Anne Çiğa, şehit oğlunun isteğini gerçekleştirmenin gururunu yaşadı.

 

"HAYATA BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ"

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Ayla Çiğa, okulunu bitirmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İki yıllık eğitimi boyunca değerli bilgiler edindiğini aktaran Çiğa, "Okulun bahçesine girdiğim anda huzur ve güven içerisinde olduğumu hissetmiştim. Bu ruh hali eğitimime de olumlu yansıdı. Üniversitemde kendimi buldum diyebilirim." ifadesini kullandı.

Çiğa, yaşamı boyunca şehit olan oğlunun da aralarında bulunduğu 3 çocuğuna eğitimin önemini aşılayan bir anne olduğunu dile getirdi.

"HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN"

Üniversite hayatının verimli geçtiğine işaret eden Çiğa, "Eğitim hayatım boyunca hayata bakış açım çok değişti. Çalışma hayatını gördüm. Şöyle bir düşünüyorum da evimde otursaydım, mesleğimin altın bileziğini koluma takamazdım. Şimdi evlerinde oturan ve içinde okuma aşkı olan herkese seslenmek istiyorum. Lütfen hayallerinizin peşinden koşun, 'Ben yapamam' demeyin. Unutmayın, azimle yapılan her iş başarıya ulaşacaktır. Herkesi okumaya devam ediyorum. Çok güzel bir duygu. Bu duyguyu herkesin yaşamasını istiyorum" sözlerine yer verdi.

 

Kaynak: AA

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ülkede hayat felç oldu! Yaralılar var

Ülkede hayat felç oldu! Yaralılar var