20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sinan Ateş: Türkiye ve Türk milletinin son siperleriyiz

Sinan Ateş: Türkiye ve Türk milletinin son siperleriyiz

Ülkü Ocakları İl Başkanları İstişare Toplantısı Antalya'da düzenlendi. 3 gün sürecek olan toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, "Liderimiz Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi geleceğin mimarları, gelecek nesillerin mihmandarlarıyız. Türkiye ve Türk milletinin son siperleriyiz"dedi. Ateş, "Ocak evimizdir, teşkilatailemiz, her Ülkücü öz kardeşimiz, Devlet Bahçeli liderimiz, Turan hedefimiz" diye konuştu.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sinan Ateş: Türkiye ve Türk milletinin son siperleriyiz

“Ülkü Ocakları İl Ocak Başkanları İstişare Toplantısı” münasebetiyle Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ve Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticileri, Ülkü Ocakları İl Ocak Başkanları ile Antalya’da bir araya geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin himayelerinde gerçekleşen program 6 Aralık Cuma günü Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in İl Ocak Başkanlarıyla bire bir istişarelerde bulunmasıyla başladı. Toplantının 2. günü Genel Başkan Sinan Ateş’in açılış konuşması ile devam etti. Ülkü Ocakları Divan üyelerinin de sunum yaptığı program pazar günü Sinan Ateş’in yapacağı kapanış konuşması ile son erecek. “Ülkü Ocakları İl Ocak Başkanları İstişare Toplantısı”nın açılış konuşmasında Genel Başkan Sinan Ateş önemli değerlendirmelerde bulundu.

KÖKÜ MAZİDE BİR ATİYİZ

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, parolalarının “Bizim değerlerimiz, çağın gerekleri” olduğunu ve bugünkü sosyal yapının gözünü iki bin yıl geriden iki bin yıl ileriye açacak, hissiyatını yükseltecek, hamiyetini, azmini, kudretini galeyana getirecek, ahlakını göz hizasının üstünde taşıyacak bir davanın temsilcileri olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kökü mazide bir atiyiz. Geçmişten aldığımız ilhamla geleceğin resmini çizeceğiz. Göz bir noktadan ibarettir, dünyayı görür. Beyin daracıktır, dünyayı değiştirecek fikri taşır. Göğüs kafesi bir kucak, ancak Altaylardan Tuna’ya bir vatanı içine çeker. Genç henüz 19 yaşında, Türklüğün binlerce yıllık medeniyet tasavvurunun mirasçısı… O göz Ülkücünün gözü, o beyin Ülkücünün beyni, o hayâsız akınlara siper edilmiş göğüs Ülkücünün göğsü, o 19 yaşındaki genç Ülkücünün kendidir. Ve ocak dört duvar, yüz metrekare, beş sandalye, 10 bardak çay gibi görünebilir. Oysa Turan’dır. Türk cihan hâkimiyeti mefkûresidir. Ya bayrak? 1 metrekare midir? Kaç milyon şehit, kaç kilometrekare toprak, kaç bin yıllık hatırattır? Başbuğ Alparslan Türkeş tam da bu sebepten “Gençler hepiniz birer Türk bayrağısınız.” diyordu.’’

TÜRKİYE VE TÜRK MİLLETİNİN SON SİPERLERİYİZ

Genel Başkan Sinan Ateş; Türk milletini, şanlı mazisinden şerefli geleceğine taşımak; mukaddesata sahip çıkıp mukadderata hâkim olan şuurlu ve yüce bir vazifeye sahip olduklarını vurgulayarak, ’’Bizleri başkalarından ayıran en bariz, en mümeyyiz vasıf inançlarımızdaki samimiyet, imanımızdaki sağlamlık ve iddialarımızdaki yüksekliktir. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi; geleceğin mimarları, gelecek nesillerin mihmandarlarıyız. Türkiye ve Türk milletinin son siperleriyiz.’’ dedi.

TÜRK GENÇLİĞİNE BİR TEKLİFİMİZ VAR

Sinan Ateş gençlere ulaşma yolunun gönülleri kazanmaktan geçtiğini şu sözlerle açıkladı:’’İnsanlara temas ederek davamızı anlatmalıyız. Kalpleri fethetmeli, gönülleri kazanmalıyız. Gönül kazanmak için de her şeyden önce gençlere yönelik bir teklif sahibi olmamız gerekmektedir. Bir teklifimiz olmazsa dikkate alınmayız. Türk gençliğine teklifimiz ahlaklı bir hürriyet, töreli bir şahsiyet, maddi ve manevi kalkınma, mutlu ve güçlü bir ülke, huzurlu güzel bir gelecektir.“

GENÇLİĞİMİZİ KAYBEDERSEK GELECEĞİMİZİ KAYBEDERİZ

Ateş konuşmasında Türk gençliğinin çok yönlü bir medeniyet buhranının içerisinde bulunduğunu ve bu buhran çerçevesinde gençliğin millî ve manevi yönden zayıfladığını üzüntü içerisinde gözlemlediğinin belirterek,” Karşı karşıya olduğumuz bu buhran ve bunalımın büyük milletimizi ülkülerinden koparmaması, hedeflerinden caydırmaması, yolculuğundan geri döndürmemesi için gençliğe yatırım yapmamız gerekmektedir. Zekâsını, enerjisini israf etmeyen; millî sorumluluğunun farkında; şuurlu ve disiplinli bir neslin inşasının sağlanması hususunda üzerimize büyük vazifeler düşmektedir. Bu vazifelerin başında; gençlerimize bu çağın mücadelesinin bilimle vuku bulduğu; tarihe yön vermenin yolunun bilgiden geçtiği şuurunu kazandırmak gerekmektedir. Ben arkadaşlarımdan kendilerini her anlamda yetiştirmelerini, sosyal bilimlerde Türk medeniyetinin kodlarını çözecek ve geliştirecek kalibrede olmalarını, fen bilimlerinde bilgi teknolojilerinin Türk kodlarını kurmalarını istiyor, bekliyorum. Çünkü ancak bilgili, inançlı, azimli, millî şuura sahip, değerlerine sıkı sıkıya bağlı ve çağın ihtiyaçlarına uygun bilim üreten bir gençlik, tasavvur ettiğimiz medeniyet ufkuna erişebilir. Kim olduğunun farkında, ülke meselelerine duyarlı, okuyan ve tefekkür eden bir nesil; bilimde, sanatta, edebiyatta, yani hayatın her alanında Türk-İslam medeniyetini tekrar ihya edebilir.

Gençlerimize şahsiyet kazandırabilmek için Türklük şuurunu uyandırmalı, hafızalarını tazeleyerek mazilerini hatırlatmalıyız. Türk gençliğini mutlak manada mukaddesata bağlı, millî ülkü ve fikirler etrafında toplanmış aksiyoner kimliğe büründürmeliyiz. Gençliğimizi kaybedersek geleceğimizi kaybedeceğimizi bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ LİDERİMİZ, TURAN HEDEFİMİZ

Genel Başkan Ateş konuşmasını şu sözlerle bitirdi. ”Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ilkeli, seviyeli ve millî siyaset çizgisi, bugün olduğu gibi yarın da yolumuzun hiç sönmeyen feneri olacaktır. Ocak evimizdir, teşkilat ailemiz, her Ülkücü öz kardeşimiz, Devlet Bahçeli liderimiz, Turan hedefimiz. Kurumsallaşma ve olgunlaşma seviyesine ulaşan Ülkü Ocaklarımıza her daim sahip çıkan, onun güçlenip Türk gençliğinin sesi olması hususunda desteklerini esirgemeyen, bize her konuda rehberlik eden ve bu toplantının husule gelmesine vesile olan Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye Ülkü Ocakları adına şükranlarımı arz ediyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Binlerce kişi Ceren Özdemir için toplandı

Binlerce kişi Ceren Özdemir için toplandı