20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sivas Valisi: Ankara-Sivas YHT hattı yakın zamanda hizmete açılacak

Sivas Valisi: Ankara-Sivas YHT hattı yakın zamanda hizmete açılacak

Sivas Valisi Salih Ayhan, yapım çalışmaları süren Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının çok yakın bir zamanda hizmete açılacağını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas Valisi: Ankara-Sivas YHT hattı yakın zamanda hizmete açılacak

Sivas ile Ankara arasını 2 saate indirecek olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde sona yaklaşıldı.Ray seriminin büyük bir kısmı tamamlanan projenin Sivas üzerine etkisi Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'YHT'nin Sivas’ın Sosyo-Ekonomik Gelişimine Katkısı' adlı programda konuşuldu. Programa Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, TCDD 4'üncü Bölge Yol Yapım Müdürü Serdar Ayan ve il protokolü katıldı.

Programda konuşan Vali Salih Ayhan'ın hızlı trenin en çağdaş toplu taşıma sistemlerinden biri olduğunu belirterek, ''Ankara-Sivas arasında yakında seferlerine başlayacak olan yüksek hızlı tren için, ön hazırlıklara Sivas’ın çok önceden başladığını ifade etmek istiyorum. Kırıkkale-Sivas arasında hem altyapı hem üst yapı neredeyse yüzde 100 bitti. Deneme sürüşleri başladı. Deneme sürüşlerinin sürelerine göre arzu edilen alt yapı, üst yapı ve deneme sürüşleri birbirlerine entegre oldukları zaman da hızlı bir şekilde seferlerimiz başlayacak. Sivas yüksek hızlı tren seferleri çok yakın bir zamanda, hayata geçecek" dedi.

'KENTSEL GELİŞME KORİDORU OLUŞTURACAĞIZ'

Şehri hızlı trene hazır hale getirmek için de görev ve sorumlulukları bulunduğunu anlatan Ayhan, ''Şehrimize gelecek insanlara biz neyi sunacağız? Hangi hareket alanlarını oluşturacağız? Şehrimize gelen ziyaretçilere kaliteli zaman geçirecek ortamları sunabilecek miyiz? Tüm bu planları profesyonel olarak yapmak zorundayız. Böyle devasa projede biz mutlaka olumlu bir imaj oluşturmak zorundayız ki beklenen faydayı görelim. Sadece bir demir yolu hattıyla değil tüm dinamikleriyle birleşip yeni bir kentsel gelişme koridoru oluşturacağız. İlk gelişmenin hizmet sektörü alanında olmasını bekliyoruz. Çağı iyi okuyan, değişen turizm anlayışını takip eden bir il olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çamlıca'da yeni kuleden yayın başladı

Çamlıca'da yeni kuleden yayın başladı