21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sokağa çıkma yasağı uzatıldı mı, uzayacak mı? Tam kapanma ne zaman bitiyor Bakan Soylu açıkladı

Sokağa çıkma yasağı uzatıldı mı, uzayacak mı? Tam kapanma ne zaman bitiyor Bakan Soylu açıkladı

Tam kapanma ve sokağa çıkma yasağı tüm Türkiye'de devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı uzatıldı mı diye vatandaşlar araştırma yapıyor. Tam kapanma ve sokağa çıkma yasağının son günleri yaklaşırken resmi açıklamalar geldi. Sokağa çıkma yasağında denetlemeler de yoğun şekilde devam ediyor. Tam kapanma ne zaman bitiyor İçişleri Bakanı Soylu açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sokağa çıkma yasağı uzatıldı mı, uzayacak mı? Tam kapanma ne zaman bitiyor Bakan Soylu açıkladı

Sokağa çıkma yasağı uzatıldı mı tam kapanma uzatıldı mı? en çok merak edilenler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, Kabine Toplantısı'nda normalleşmenin ele alınacağını bildirdi. Tam kapanmanın sona ereceği gün, son dakika detaylarıyla belli oldu. 17 günlük tam kapanma ve sokağa çıkma yasağı devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede tam kapanmanın 17 Mayıs'ta sona ereceği bildirilmişti. 

Tam kapanma uzatıldı mı

TAM KAPANMA UZATILDI MI?

Son günler yaklaşılırken tam kapanma uzayacak mı sorusuna cevap, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay kendisine yöneltilen tam kapanma uzatılacak mı sorusuna, "Verileri görürüz değerlendiririz ama şu anda bir uzatma gündemimizde yok." yanıtını verdi. Oktay, sözlerini şu ifadelerle devam ettirdi;

"Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Kabinede değerlendirilir, sonrasında nihai karar verilir. Kamuoyu ile de paylaşılır bu. Şu anda böyle bir uzatma gündemimizde yok. Biz bu dönemde sanayinin çarklarını hiç durdurmadık. Üretim devam etti Türkiye'de. Sanayide çalışanların istihdamı da devam etti. Hizmetler sektörü etkilendi."

Tam kapanma uzatıldı mı

BAKAN SOYLU'DAN KAPANMA UZAYACAK MI? SORUSUNA CEVAP

17 Mayıs tarihinde sona erecek ve son günleri yaklaşan tam kapanma hakkında kafada soru işaretleri var. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın bu açıklamalarının ardından bir başka canlı yayında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu soruya yanıt verdi. Bakan Soylu, yasaklar uzatılacak mı, kapanma ne zaman bitecek sorusunu yanıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'de yayınlanan 24 Özel programında açıklamalarda bulundu. Soylu, "Tam kapanmanın etkilerini bugünden itibaren göreceğiz. Bu, doğru bir istikamette gittiğimizin en temel göstergesidir. 17'sinde elde edeceğimiz rakamla, o yapacağımız Kabine'de Bilim Kurulunun ve Kabine'nin ortaya koyacağı değerlendirmelerle gayelerimizi belirleyeceğiz. Sağlık Bakanımız çok net bir açıklama yaptı aşılarla ilgili. Türkiye bu konuda elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyor." dedi.

Bakan Soylu, tam kapanmanın 19 Mayıs'a kadar uzayıp uzamayacağı sorusuna "Böyle bir değerlendirmemiz bugün itibarıyla yok" şeklinde yanıt verdi.

TAM KAPANMA İÇİN KRİTİK TARİH

Tam kapanma resmi olarak 17 Mayıs tarihinde sona erecek. Tam kapanmanın uzatılıp uzatılmama kararı için 10 Mayıs'ta Kabine Toplantısı gerçekleşmesi bekleniyordu. Fakat 10 Mayıs'ta Kabine Toplantısı gerçekleşmedi ve gözler 17 Mayıs'a çevrildi. 17 Mayıs'ta bir karar alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın tam kapanma süreci hakkında 5 Mayıs tarihinde yapmış olduğu açıklama şu şekilde; "Bilim Kurulumuz Ramazan Bayramı öncesinde son toplantısını bugün yaptı. Alınan tedbir ve kısıtlamaların etkisini birlikte değerlendirdik. Bugün fedakarlık göstererek ertelediğimiz günlerimiz bizim ve sevdiklerimizin hayatlarını korumak için yapılmış yatırımlardır."

"Kapanma - açılma arasındaki kısır daireyi kıracak olan bizim irademizdir. Sabır ve sebat göstererek vaka sayısında önemli derecede düşüş yaşadık. 10 gün gecikmeli olarak bu düşüş doğrudan hastaneye yatışlarda da hissedilmeye başlandı. Şu günlerde ise ağır hasta ve vefat sayılarında da tedbirlerin etkisini göstereceğini öngörüyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Katılım'dan ekonomiye dev kaynak

Ziraat Katılım'dan ekonomiye dev kaynak