20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Suçluya değil, suça düşman olun

Suçluya değil, suça düşman olun

Uyuşturucu kullanımı konusunda ülkemizde kapsamlı bir mücadele yürütülse de, açıklanan rakamlar alınan önlemlerin yetersizliğini ortaya koyuyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Suçluya değil, suça düşman olun

Gazetemiz TÜRKÜN'den Merve Sevindi'nin haberine göre; ÜLKÜ Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, ‘’Türk milletini ve Türk gençliğini cehaletin dışında en büyük tehdit eden şey; uyuşturucu ve keyif verici maddelerdir, diye düşünüyorum. Küresel bir pazarın ve sistemin bir sonucu olan uyuşturucu, yalnızca gençliğimizi değil Türk milletinin varlık ve istikbaline kast eden en sinsi hadiselerden birisidir. Bu anlamda kurumsallığa dayanarak söyleyebilirim ki; Ülkü Ocakları bünyesinde kurulan Uyuşturucuyla Mücadele Platformu çerçevesi kapsamında yaklaşık 5 yıldır ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Uyuşturucunun zararlarını anlatan konferansların düzenlenmesi, yerel halkın konferans ve broşürlerle bilgilendirilmesi, farkındalık oluşturmak amacıyla ilgili soruna ilişkin tiyatro gösterimleri ile kararlılığımızı ilan etmek adına Türk milletinin yoğun katılım sağladığı ‘Sağlık Yürüyüşleri’ gibi pek çok farklı faaliyeti düzenlemiş olduk. Uyuşturucuyla mücadeleye karşı, merkezinde reddediş, sağlıklı yaşam ve bilinçlenme üçgeninden oluşan bir şuur ile cephe açtık. Bu cephede başarılı olma noktasında kararlıyız. Bizim, Türk milletinin herhangi bir ferdini uyuşturucu bataklığına bırakmak, o bataklığa düşeni ise terk etmek gibi bir lüksümüz olamaz. Hz. Peygamberin (sav) “Suçluya değil, suça düşman olun” telkininden hareketle, faaliyet alan ve kapsamımız nezdinde uyuşturucuyla olan mücadelemiz devam edecek’’ şeklinde konuştu.

BU BELİRTİLERE DİKKAT EDİLMELİ

* Çocuğun arkadaş çevresinin değişmesi, yeni arkadaşlar edinmesi,
* Davranışlarında belirgin değişiklikler: Bazen neşeli, sakin olması bazen öfkeli, sinirli, saldırgan davranışlar göstermesi, dalgınlık, dikkat eksikliği, halsizlik, yorgunluk, isteksizlik, beslenme alışkanlığının değişmesi, sarhoşluk hali, huzursuzluk, yerinde duramamak vb.
* Çocuğun kilo kaybetmesi, bedende yara izleri, iltihaplı yara veya enjektör izleri, ağız çevresinde kızarıklık veya yara olması, gözlerde kanlanma, uykusuzluk,
* Yoksunluk belirtileri olarak kaygıda artma, sinirlilik, çabuk ve sebepsiz hırçınlaşma, ellerde terleme, hızlı soluk alıp verme gibi bedensel belirtiler,
* Aile ilişkilerinde azalma, evde daha az vakit geçirme, evde olduğu zamanlarda odasında tek başına olması,
* Her zaman olduğundan çok daha fazla para harcamaya başlaması, çocuğunuzun uyuşturucu kullanıyor anlamına gelmese de temkinli olmanızda fayda var.

MADDE KULLANIMINDA KORKUNÇ TABLO

AVRUPA Uyuşturucu Raporu’nda hemen birçok kategoride korkutucu denebilecek seviyede bir artış gözleniyor. Rapora göre, Türkiye’de uyuşturucu ile ilgili işlenen suç oranlarında % 45 artış var. Madde bağımlılığında yataklı tedavi görenlerin sayısının son beş yılda arttığı gözleniyor. AVRUPA’YI GEÇTİK Aşırı doz uyuşturucudan ölümlerde de büyük bir artış var; 2011 yılında 105 kişi aşırı doz nedeniyle hayatını kaybederken 2017 yılında bu sayı 941’e ulaşmış durumda. Türkiye’de bir yıl içinde ele geçirilen uyuşturucu miktarı, tüm AB ülkelerinde ele geçirilenden çok fazla. Türkiye’nin yürüttüğü operasyonlarda 2017 yılında 8 milyon 600 bin adet sentetik uyarıcı ve 6,6 ton amfetamin ele geçirilirken AB raporuna göre, bu miktarlar tüm AB ülkelerinde düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen toplam miktarın çok üzerinde bulunuyor. Bu korkutucu rapor, gençlerimizin tehdit altında olduğunun bir göstergesi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD duyurdu: Seçimden sonra...

ABD duyurdu: Seçimden sonra...