20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yerli otomobil Bursa'ya yaradı! Fiyatlar yüzde 40 arttı

Yerli otomobil Bursa'ya yaradı! Fiyatlar yüzde 40 arttı

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı iki mahallede arazi sahipleri mülklerine paha biçemiyor. Yüzüne bakılmayan araziler şimdi piyango değerinde. Fabrika için temelin atılmasıyla fiyatların daha da artması bekleniyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerli otomobil Bursa'ya yaradı! Fiyatlar yüzde 40 arttı

Türkiye'nin Otomobili büyük heyecana yol açtı. Uzun süre fabrikanın nerede kurulacağı tartışılırken sonunda kazanan Bursa oldu. 

Resmi Gazete'de fabrikanın Bursa'da kurulacağının açıklanmasının ardından gözlerin çevrildiği Karacabey ilçesinde yer alan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli oto heyecanı yaşanmaya başladı.

Ancak 27 Aralık'taki tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fabrikanın Gemlik'teki TSK'ya ait 4 milyon m2'lik askeri araziye kurulacağını açıklaması bu sefer de Karacabey'in 90 km uzağındaki iki mahallede büyük sevince yol açtı.

1 milyon metrekarelik alan

Yerli otomobilin Gemlik'te kurulacağı askeri arazinin büyüklüğü 4 milyon m2. Bu arazinin 1 milyon m2'sine yerli oto için üretim tesisi yapılacak. Fabrikanın temelinin 2020 yılının ikinci yarısında atılması planlanıyor.

Tüm dünyada büyük ses getiren yerli otonun üretim yerinin belli olmasının ardından fabrika arazisine yakın bölgedeki arsa fiyatları da hareketlenmeye başladı.

Araçlar denizden sevkedilecek

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait dev arazi denize sıfır bulunuyor. Arazinin hemen yanı başında ise liman yer alıyor. Liman sayesinde araçların sevkiyatının deniz üzerinden rahatlıkla yapılması da planlanıyor. Şehir merkezine 10 dk mesafede bulunana arazinin Osmangazi Köprüsü'ne mesafesi ise yaklaşık 60 km.

Yüzde 40 arttı, temel ile daha da yükselecek

27 Aralık'ta yapılan açıklamanın ardından çok sayıda kişi internet üzerinden Gemlik'teki gayrimenkulleri incelemeye başlarken, fiyatlar da bir gün içerisinde yüzde 40 arttı. Bölgedeki hareketlenmeyi yenisafak.com okuyucuları için değerlendiren gayrimenkul uzmanları fabrikanın temelinin atılması ile fiyatların daha da tırmanacağını ifade ediyor.

Kimsenin yüzüne bakmadığı yerler para etmeye başladı

Yerli otomobilin fabrikasının Gemlik'teki Hara askeri arazisine kurulacağının açıklanmasının ardından fiyatlarda yüzde 35-40 aralığında bir artış yaşandığını kaydeden Gayrimenkul Uzmanı Abdurrahman Duran, fiyatların daha da artacağını düşündüklerini belirterek şöyle konuştu:

''Kararın açıklanmamasından önce neredeyse hiç kimsenin aramadığı yerler için 27 Aralık sonrası çok sayıda kişi arıyor. Arayanlar sadece Bursa içerisinden de değil. Başta İstanbul olmak üzere farklı illerden arsalarla ilgi bilgi alıyorlar. Fiyatlarda tabi ortaya çıkan karar ve ilgi sonrası şöyle söylemem gerekirse m2'si 750 TL olan bir yer 1200 TL'ye kadar çıktı''

Çok sayıda telefon alıyoruz

Bölgede çok sayıda büyük araziye sahip bir inşaat şirketinin yetkilisi olan Şeref Mescioğlu ise ortaya çıkan ilginin fiyatlarda artışa yol açtığını kaydederken, satışta olan yerleri için çok sayıda telefon almaya başladıklarını dile getirdi. Mescioğlu, yerli otomobilin fabrikasının yanı sıra bölgeye üretim tesisine mukabil çok sayıda yan sanayi üretim tesisi ve bu fabrikalarda çalışacaklar için konutların da yapılacağını dile getirdi.

İki mahalleye piyango vurdu

Fabrika arazinin bulunduğu bölgenin Gençali ve Kurşunlu mahallerine yakın lokasyonda bulunduğunu o yüzden bu mahallerde yaşayan vatandaşlar için adeta piyango etkisi oluşturduğunu söyleyen Gayrimenkul Uzmanı Evrim Öztürk, vatandaşların son dakika sürprizi sonrasında fiyat konusunda bocaladıklarını dönümüne 1 milyon TL isteyen dahi olduğunu belirtti.

Arazilerin fiyatlarının 1 gün içinde 2-3 kat arttığını, kaydeden Öztürk, henüz temel olmadan bu denli yaşanan yükselişin katlanarak artacağını vurguluyor.

Renault ve Fiat gibi etki edecek

Bölgede büyük çapta arazilerin olduğunu ve buralara yan sanayiye yönelik fabrikaların yapılabileceğini dile getiren Öztürk, il genelinde üretim yapan Renault ve Fiat gibi ciddi anlamda bölgeyi etkileyerek Bursa'ya yeni bir organize sanayi bölgesi kazandıracağını belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Korkunç olayda karar çıktı! Casim Ozan Çeltik'in cezası belli oldu

Korkunç olayda karar çıktı! Casim Ozan Çeltik'in cezası belli oldu