07 Ekim 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram

CHP ''PYD, terör örgütü değil'' diyor!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
CHP ''PYD, terör örgütü değil'' diyor!

Önceki akşam sosyal medya sayfalarını açınca ilk gözümüze çarpan isim CHP Meclis Üyesi, CHP eski milletvekili olan Erdal Aksünger oldu. Erdal Aksünger ismi Twitter’da TT olmuştu. Nasıl böyle gündem olmuş diye haber içeriklerine baktım. CHP’li Erdal Aksünger, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılmış ve orada “PYD benim gözümde terör örgütü değildir” ifadelerini kullanmış… Herkes Erdal Aksünger’e bu ifadelerinden dolayı çok ağır tepkiler gösterdiğinden dolayı gündem olmuş…

Oysa Erdal Aksünger, CHP’nin klasik bir düşüncesini yansıtmıştır. CHP terör örgütü PKK’nın kurduğu Suriye kolu olan PYD ve YPG’ye terör örgütü gözüyle bakmadığını defalarca ifade etmiştir. Erdal Aksünger CHP’nin politikasını çok net ifade ederek sadece Kemal Kılıçdaroğlu çizgisine bağlılığını bir kez daha göstermiştir.

“YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iken…

“Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz” diyen CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke iken…

‘’Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun’’ diyen CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek iken…

“PYD, kendi topraklarını küresel bir vahşet örgütüne karşı korumaya çalışan bir yapılanmadır.” diyen CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu iken…

“PYD bir siyasi oluşum, YPG ise onun askeri boyutudur.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz iken… Erdal Aksünger’in sözlerine mi şok olacağız? Şahsen ben olmadım.

Görüldüğü gibi YPG’ye, PYD’ye, PKK’ya sırtını yaslayan sadece HDP değil, HDP’nin can yoldaşı CHP de bu terör örgütlerine sırtını yaslamış gözükmektedir.

Atatürk’ün mirası CHP’ye ihanet edenlerin elbette PYD ve YPG’nin terör örgütü olduğunu bilmemesi mümkün değildir. PYD Eş Başkanı olan terörist Şahoz Hasan,

“Abdullah Öcalan, bizim mücadelemizin önderidir. Onun felsefesi bizim tuttuğumuz yolun esasıdır.” diyor ama “terör örgütü olma” konusunda hâlâ CHP’yi ikna edememiş olmalı ki, CHP’ye göre PYD-YPG terör örgütü olamıyor.

PYD’nin bir önceki teröristbaşı önderlerinden olan ve teröristbaşı Öcalan’la aynı sofrada yemek yiyecek kadar yakın olan Salih Müslim, “Öcalan’ın fikirlerini benimsiyoruz” dediğinde CHP yine mi duymamış ve görmemişti?

Hadi PYD’nin başındaki bu teröristlerin açıklamalarını dikkate almadınız da, “terör örgütü değil” diye savunduğunuz PYD’nin hiç mi kuruluş tarihini ve tüzüğünü okumadınız?PYD’nin tüzüğündeki başlıklar ve içerikler şöyle:

“ÖRGÜT ÜYELİĞİ/ SİSTEM YURTTAŞLIĞI”

PYD tüzüğü: “18 yaşını dolduran kişi, önder Apo’nun demokratik uygarlık çizgisine, parti programına ve yönetmeliğine inanır ve yaşamına uygular.”

CİNSİYET MÜCADELESİ

PYD tüzüğü: “Kürt halk önderi Öcalan’a bağlılığı şeref bilmeli ve onun özgürlüğü için mücadele edilmelidir. Demokratik Konfederalizm sisteminin oluşması için büyük çaba göstermelidir. Cinsiyet mücadelesi yürütülmeli ve kadının özgürlük çizgisine inanmalıdır.”

ÖRGÜT YAPISI VE ORGANLAR

PYD tüzüğü: Abdullah Öcalan. Kongre: Partide en yüksek karar organıdır. Kongre parti başkanının onayıyla ya da parti yürütme komisyonu üyelerinin kararıyla vaktinden önce toplanabilir. Konferans: Bölge ve eyaletler konferanslarını parti konferansından önce toplar.

Parti Encümeni: İki kongre arasında amaçlarını belirler. Kongre tarafından seçilir. Parti başkanı.

CHP olarak son 4-5 yıldır terör örgütü PKK’nın siyasi karargâhına ve sözcüsüne döndünüz de 25 Aralık 2001 tarihli görüşme notunda; “(…) Dört ülke için önermiştim. İran’da demokratik İslam esprisi ile olmalı. PKK Irak’ta yaşamalı, güney PKK biçiminde olabilir. Suriye’de Demokratik Birlik Partisi (…)” ve 13 Ağustos 2003 tarihli görüşme notunda; “(…) Savunmamda Suriye Kürtlerin Demokratik Partisi” diyordum. Demokratik Birlik Partisini Suriye halkı için de öneriyorum (…)” şeklinde yer alan teröristbaşı Öcalan’ın bu ifadelerinin PYD’nin, PKK/KCK tarafından Suriye yapılanması olarak hayata geçtiğini anlamanız çok mu zor?

Teröristbaşı Öcalan’la aynı evde kalmış, denizde yan yana yüzerken fotoları olan Şahin Cilo, Mazlum Kobani gibi kod isimleri olan, “Öcalan’ın manevi oğlu” diye anılan Ferhat Abdi Şahin’in teröristbaşı Öcalan’ın kurduğu SDG’nin sözde komutanı olarak anılması CHP için bir şey ifade etmiyor mu da bu derecede YPG’ye, PYD’ye sahip çıkıyorlar?

Erdal Aksünger o programda “Amerika yalakalığımızı ne zaman gördünüz?” diyerek diğer konuklara bağırıp çağırıyordu ama ABD’nin tonlarca silah yardımı yaptığı PYD-YPG ve SDG’ye de “terör örgütü değil” diyen de kendisi ve partisi CHP’dir.

Atatürk’ün miraslarına daha fazla ihanet gerçekleşmeden CHP, içindeki PKK’lılardan arındırılmalı, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hepsi hukuk önünde hesabını vermelidir.

Şu an CHP’nin PKK kanadı tarafından yönetilen bu partinin mevcut yöneticileri, HDP’ye ya da PYD’ye geçerek asıl yuvasına dönmüş olsa, inanın her şey tam olarak yerli yerine oturmuş olur. Kemal Kılıçdaroğlu HDP Eş başkanı, PYD Eş başkanı olsa kim şaşırır?

Mail: [email protected]
Twitter: Yildiraycicek9
Instagram: yildiraycicek1944

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *