07 Ekim 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram

Allahu ekber alerjisi

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Allahu ekber alerjisi

Deprem bölgelerinde kurtarma ekipleri enkazdan her insanımızı kurtardığında mutluluğunu, sevincini, minnettarlığını, şükranını “Allahu ekber” diyerek gösterdi. CHP’nin medya organlarındaki yazarlar, yorumcular bu durumdan acayip rahatsız oldu. Laiklik açıklamaları yaparak bu duruma tepki gösteren sol alanın ahmaklarına şahit olduk. Allahu ekber demek “Allah tek büyüktür. Allah en büyüktür, her şeyden büyüktür, üstündür, uludur, azametlidir” anlamına gelir.  %99’u Müslüman olan ülkemizde “Allahu ekber” demeyi mesele hâline getirenlerin bu milletin inancına nasıl yabancı oldukları bir kez daha görüldü. Bir yetişkini, bir genci, bir çocuğu enkazdan kurtardığında tekbir getirenler belli bir siyasi grup, bir cemaat, bir tarikat, bir devlet kurumu değildi. Birbirinden ayrı grupların, derneklerin, devlet kurumlarının mensupları enkazdan bir can kurtarmanın sevincini “Allahu ekber” diyerek göstermişti. Bazen bir AFAD mensubunu, bazen bir polisi, bazen bir askeri, bazen bir gönüllüyü, bazen bir sağlıkçıyı, bazen bir madenciyi, bazen bir Ülkü Ocaklıyı “Allahu ekber” derken görmüşsünüzdür. Enkazda can kurtaran onlardı. Onlar da Allah’ın verdiği bir canı kurtarırken yaratıcıya şükür ifadelerini böyle gösterdi. Sıcak ofislerinde çay, kahve yudumlayanlar da tekbir getirmenin laikliğe aykırı olduğunu, tekbirin örgüt sloganı olduğunu söyleyip durdu. İnanç olmadığı gibi, bunlarda akıl namına da bir şey yok…

Deprem anına ait görüntüler esnasında ve artçı sarsıntıların yaşandığı anlarda insanlarımızın çoğunun “Allahu ekber” diye tekbir getirdiği görülmektedir. Bu Allah’tan yardım bekleme, bir nevi duanın özet hâlidir.

Deprem esnasında her evden “Allah’ım” yakarışları, “Allahu ekber” tekbirleri, "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü" haykırışları yükselmiştir. Sol’un yazarlarına, yorumcularına, ilahiyatçılarına sorarsan bunların hepsi laikliğe aykırıdır.

Oysa bir kurtarıştan sonra “Allahu ekber” diye sevincini, mutluluğunu, şükranını gösterme hâli sadece Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası ortaya çıkan bir manzara değildi. 2020 yılında gerçekleşen İzmir'deki depremin üzerinden geçen 91 saatin ardından 3 yaşındaki minik Ayda enkazdan sağ kurtarıldığında da “Allahu ekber” diye sevinç yansıtıldığında da bu sapkın laikler yine kendinden geçmişti. 

CHP’nin tuhaf ve sapkın düşünceli sözde ilahiyatçısı Cemil Kılıç  “Allahu ekber diyorsun, apaçık propaganda, hatta yasa dışı örgüt propagandası yapıyor" diyerek saçma düşüncelerini en yüksek zirveden ifade etti.

PKK’nın kapatılan gazetesi Özgür Politika’da Yazı İşleri Müdürlüğü yapma sicili olan ve 6+HDP masasının hizmetine sunduğu TELE1 isimli televizyonun sahibi olan Merdan Yanardağ, “Kurtarma çalışmaları sırasında ‘Allahu ekber’ diye slogan atmak nasıl bir zihniyettir? Bir ibadet ifadesini, bir ayeti şeriatçı eylemlerde slogan hâline getirenler, bu zihniyeti kurtarma işine de taşıdılar. Pes artık. Herkes kendi sloganını mı atsın? Böyle kamu yönetimi olur mu?” değerlendirmesinde bulunarak “Allahu ekber” alerjisini göstermiş…

Halk TV ilahiyatçısı olarak tanınan Nazif Ay’a, Cumhuriyet gazetesi enkaz alanında tekbir getirilmesini sormuş o da "Laiklik hassasiyetinin ihmal edilmesi deprem alanında da kendisini hissettiriyor" şeklinde açıklamada bulunmuş…

Enkazın altında günlerce kalan kişiyi kurtarma anında korkutmama, ürkütmeme adına bir yorumda bulunsalar bunu sağlık açısından anlarım. Psikolojisi enkaz altında dağılmış kişinin sessizlik içinde çıkarılması sağlık tedbirleri içinde değerlendirebilir.

Ama bunlar hadiseye kendi ateistlikleri, ideolojik duruşları, siyasi kimlikleri açısından yaklaşarak “Allahu ekber” demeyi bir örgüt propagandası ve laikliğe aykırı görüyorlar. Böyle de söylem geliştirince niyetleri açığa çıkıyor.

Bunlara kalsa hiçbir cenazeye dua edilmemeli, cenaze namazı kılınmamalı, mezarın başında Kur’an-ı Kerim okunmamalıdır. Çünkü bunların laikliğe aykırılık mantıkları sapkınlık içindedir.

“Allahu ekber” diye haykırışlar bunlara kâbus gibi gelmektedir.

İnanç sahibi Müslüman için en büyük ve her şeyi yaratan Allah’tır. Bizler “Allahu ekber” demeye devam edeceğiz. Siz neyi büyük görüyorsanız ona tapmaya devam edin. Ama siz siz olun, bu milletin inançlarını alaya almayın ve onlara olan düşmanlığınıza çeşitli kılıflar uydurmayın…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *