07 Ekim 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram

Mansur Yavaş, bu sefer de Kandil’den özür dilersin bak!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Mansur Yavaş, bu sefer de Kandil’den özür dilersin bak!

“Ne olduğunu anlamak istiyorsan ne olmadığına bak” şeklinde bir karakter, kişilik uyarısı vardır. Bu uyarıyı bir türlü anlamayan, nerede ve kimlerle olduğunu bilmeyen, neyi savunduğunu, neye karşı olduğunu idrak edemeyen CHP’li Mansur Yavaş’ın geçtiğimiz gün Ankara’daki bir açılış programında yaptığı konuşmayı dinleyince aklıma bu söz geldi. Konuşmasını izlerken dikkatimi çekti. Mansur Yavaş’ın tipi, şekli, şemali de kaymış. Umarım bir sağlık problemi yoktur. Ama konuşmasına bakarsak bir zihniyet, algılama problemi olduğu kendini çok net gösteriyor.

Kendisi PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile 2015 yılından bu yana ittifak ve iş birliği yapan CHP’nin bir belediye başkanı ve 2019 yerel seçimlerinde HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür” açıklamalarıyla HDP’nin hem desteğini hem de uyarısını almıştı. HDP Ankara’da belediye başkan adayı çıkarmayarak Mansur Yavaş’ı destekledi. Biliyorsunuz CHP-HDP-İP ittifakı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP’li Ahmet Türk arasında yapılan bir kahvaltıda şekillendirilmişti. HDP’li Ahmet Türk bu görüşme deşifre olunca da "Tamam ama söylediklerimi hep onayladı. Yani yapılması gereken, yürütülmesi gereken politikalar konusunda karşı çıkmadı. Çünkü söylediklerimiz doğru şeylerdi. Yapılması gereken şeylerdi. Sayın Kılıçdaroğlu’nu biliyorsunuz. Öyle çok açık konuşmaz" açıklamasını yapmıştı. Ahmet Türk mealen “Kemal Kılıçdaroğlu sinsi davranır” demişti yani…

Engin Alan gibi bir vatansever komutan MHP’ye katıldı diye MHP Lideri Sayın Bahçeli’ye mektup yazarak istifa eden Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun HD(P)KK’lılarla kurduğu ittifaktan zerre rahatsız olmadı. Ve dönemin HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin "Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz" duruşundan üretilen meyveyi yiyerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu ittifak sayesinde seçilmiştir.

Mansur Yavaş tüm bunları unuttuğumuzu sanıyor galiba. Mansur Yavaş bir de CHP-HD(P)KK ilişkisini “Cambaza Bak” oyunu ile unutturmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz gün bir konuşma yaptı, inanın ortada ne bir mantık, ne akıl, ne şuur bıraktı.

Diyor ki: “Kandil, altılı masanın işini zora sokacak açıklamaları yaparak bu temiz sayfayı bozmak istiyorlar. Net bir şekilde söylüyoruz Kandil'i de başlarına yıkarız, Kandil'e de karşıyız, PKK'ya da karşıyız.”

Allah Allah… Partisi CHP, PKK’nın siyasi uzantısı olan ve tüm eş başkanlarını, belediye başkan ve milletvekili adaylarını Kandil’in belirlediği HDP ile yerel seçimlerden sonra, cumhurbaşkanlığı seçimleri için ittifak kurmuş ama Mansur Yavaş’ın kurduğu cümlelere bak.

Mansur Yavaş, CHP-HD(P)KK ilişkisine tepki mi gösteriyorsun yoksa CHP’den istifaya mı hazırlanıyorsun?

Yoksa zekâ seviyeni gösteriyor ya da bizim zekâmızla mı dalga geçiyorsun?

Kandil’i yıkacaksanız Kandil’deki tüm teröristbaşları niçin Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapıyor?

Mansur Yavaş, senin de iddia ettiğin gibi bu durum “Sizi zora sokmak için bilinçli yapılıyorsa” niçin Kandil’in yönettiği HDP ile ittifak yapıyorsunuz?

Gerçekten HDP ile Kandil’in birbirinden farklı yapıda olduğunu düşünen bir zekâya mı sahipsin?

Sözde nevruz kutlamalarında teröristbaşı Öcalan’a özgürlük isteyen Pervin Buldan’ın ayağına bir gün sonra gidip “Kürt sorununu HDP ile birlikte çözeceğiz” diyerek cumhurbaşkanlığı seçimleri için anlaşmadınız mı?

Anlaştığınız Pervin Buldan “Sayın Öcalan’ın arkasındayız. Kandil’deki dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yoldaşlarımız, Sayın Karayılan, Sayın Bayık… Bu insanlar dağlarda” diyen ve Kandil pozları albüm olmuş kişi değil midir? HDP cumhurbaşkanı adayı çıkarmadığına göre yoksa biz mi yanlış anlıyoruz? HDP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı mı destekleyecek yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’nu mu? Hadi muhteşem zekânla HDP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak kimi destekleyeceğini bize açıklasana Mansur Yavaş?

Mansur Yavaş, sana konuşmanda “Kandil'i de başlarına yıkarız, Kandil'e de karşıyız, PKK'ya da karşıyız.” cümlesini kur diyen aklı evvel kim? İnan bu süper zekâ danışmanın kimse onu çok merak ettim.

Partin CHP, Suriye ve Irak’ta terör örgütleriyle mücadele eden Türk devletinin yetkisini ortadan kaldırmak için HDP ile bir olup tezkerede “Hayır” oyu verecek ama sen çıkıp “Kandil'i de başlarına yıkarız” diyeceksin. CHP’nin HDP ile tezkereye “Hayır” oyu vermesi terör örgütü YPG’nin başındaki Mazlum Kobani tarafından ““CHP böyle bir şey yapıyorsa bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici” şeklinde övülmedi mi? Hatta “CHP’den bir heyet davet etmek ister misiniz buraya?” sorusuna da “Olabilir. Bence olumlu da olabilir” cevabını vermedi mi? İstersen o heyet içinde seni de göndersin CHP? Ne dersin Mansur Yavaş?

Kandil'i de başlarına yıkarız” derken, ufak atıp da civcivlerin yemesini düşünmedin mi Mansur Yavaş?

YPG’yi terör örgütü değil vatansever oluşum olarak gören Genel Başkan’ın Kemal Kılıçdaroğlu nasıl Kandil’i başlarına yıkacak? Zaten CHP’nin üst düzey yöneticileri “YPG/PYD sınırımızda devlet kursun” demedi mi? Geçen gün bunu diyen Muharrem Erkek’e Genel Başkan’ın bakanlık teklifinde bulunuyordu.

HDP, iktidara geldiklerinde “Türk ordusunu Suriye ve Irak’tan çekeceğini” söylerken sanırım CHP ile birlikte tezkereye “Hayır” oyu vermelerine güveniyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı HDP’nin cumhurbaşkanlığı sayılmayacak mı?

Siz “Kandil’i yıkacağız” dediğiniz hâlde tüm Kandil sizi destekliyorsa hepsinin ruh hastası olduğu bir kez daha tescilleniyor. Ya da “Kandil’deki dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yoldaşlarımız” diyen Pervin Buldan ve Kandil’de pozları ortaya çıkan Mithat Sancar ile CHP olarak ittifak yapıyorsanız sizde bir ruh hastalığı vardır. Hadi bir açıklama yap Mansur Yavaş, bu ruh hastalığı kimde?

Mansur Yavaş “Kandil’i yıkacağız” diye bozuk ritim nutuk atarken, orada karşında oturan Meral Akşener’e “Ümit Özdağ’a ‘Ümit Bey bir helikoptere atlayıp Kandil’e gitsem, Duran Kalkan’a ve Cemil Bayık’a sorsam, ulan siz ne istiyorsunuz anlatın bakalım' demiştiniz. Meral Hanım hayırdır, Kandil’de ne halt yiyecektiniz?” diye soramadın?

Sen, tüm bunları ne Kılıçdaroğlu’na ne de Akşener’e sorabilirsin. Ama MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “Engin Alan gibi bir komutanı nasıl MHP’ye alırsın?” şeklinde mektup yazarsın değil mi? Türk komutanından rahatsız ama CHP’nin PKK ilişkilerinden rahatsız değil.

Mansur Yavaş, siyasi zekâ seviyen ortada iken CHP ve İP’in PKK ilişkisini örtmek için hamamın namusunu kurtarmak adına niye ortaya düşüyorsun?

2019 yerel seçimler öncesi HDP hakkında “HDP'liler rehabilite edilmeli” demiştin. Sonra Hasip Kaplan gibi HDP’lilerden “Seni öyle bir rehabilite ederiz ki, feleğin şaşar, aklın tavana vurur, edepsiz!” diye fırça yediğinde özür mahiyetinde “Dilim sürçtü” demiştin. Yine HDP’den özür dilemek için kaşınıyor musun yoksa?

Mansur Yavaş, Kandil umudu size bağladığı için CHP’nin yolunu gözlüyor. Kandil’i kıllandıracak açıklamalar yaparak HDP’nin oyundan da olmayın. 2019 yerel seçim öncesi “HDP ile görüşecek misiniz?” diye sorduklarında ne diyordun?:

Ajans izin verirse görüşürüm.”

 Ajans sana bir şey demeden konuşma. Hele hele anlamadığın, bilmediğin konulara hiç girme?

Bir de konuşmanda Eğer bölücülükten bahsediliyorsa, HÜDA-PAR'ın programını okuyun, onlarla seçime nasıl birlikte giriyorlar, önce onun cevabını versinler” demişsin. Bak yine anlamadığın, bilmediğin, idrak edemediğin bir alana girmişsin…

Yine karşında oturan Meral Akşener’e “Meral Hanım, HÜDA-PAR Genel Başkanı’nı 2021 yılında genel merkezinizde “şeref verdiniz” diye ağırlamıştınız. Sonra genel başkan yardımcılarınızı HÜDA-PAR ile görüşmeye niçin göndermiştiniz?” diye neden soramadın?

Ya da diğer ortakların CHP’ye, Deva’ya, Gelecek’e, Saadet’e “HÜDA-PAR ile niçin görüşüyordunuz?” diye sormayı niye düşünmedin? Siyasi zekân yetmedi değil mi sormaya?

Kandil'i de başlarına yıkarız” diyen Mansur Yavaş, sana bir soru daha…

Kandil’deki elebaşı Duran Kalkan “HÜDA-PAR'ın geçmişi temiz değil. Bu grup baştan beri Batman çevresinde Kürdistan özgürlük mücadelesine karşı bir yara gibi varlık gösteriyor. Her fırsatta engel oluyor. 70'lerde de böyleydi” derken, sen niye HÜDA-PAR’ı hedef aldın ki? Kandil ile ortak nokta mı arıyorsun yoksa?

Mansur Yavaş, önderin Kemal Kılıçdaroğlu ile HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun düşüncelerini istersen kıyaslayalım. HÜDA-PAR en azından PKK, HDP, Demirtaş, YPG, FETÖ konusunda tertemiz kalır.

Ah Mansur Yavaş ah… “Cambaza bak” oynarken ABB cambazı oldun.

Yorumlar
N
Nazim arat 1 yıl önce
Mansur Yavaş birilerinin gazını almaya çalışıyor aklınca, koltuk güzel, ilkeler çok da önemli değil.
BEĞENME
0
CEVAPLA