07 Ekim 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram

Kılıçdaroğlu kendine oy verdi mi ki?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Kılıçdaroğlu kendine oy verdi mi ki?

1.tur ve 2. Tur seçimleri öncesi CHP ve ittifak ortaklarında baş gösteren skandallar, trajikomik haller, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra da çok büyük bir hızla devam ediyor. CHP’de, İYİ Parti’de, HDP’de çadır karışmış görünüyor. Bu üç partide seçim sonuçlarıyla birlikte huzur kalmamıştır. Suçlamalar, kavgalar, iddialar ve istifalar hep birbirini kovalamaktadır.

“Bugün CHP merkezli ne skandala uyanacağız?” merakı Türkiye’nin odak noktası oluşmuştur. Kemal Kılıçdaroğlu kaçıyor, CHP’liler kovalıyor. Kemal Kılıçdaroğlu direniyor, CHP’nin değişimcileri bastırıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu seçimden sonra yönetimini değiştirdi. Geçtiğimiz günde 80 danışmanı varmış hepsini görevden almış… “Kılıçdaroğlu 3 Ülkücü danışmanını da görevden aldı” haberleri içinde “Kılıçdaroğlu PKK’ya yakın danışmanlarını da görevden aldı” haberlerini yan yana okuyunca CHP’deki garabet halini daha net anlıyorsunuz.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’de yaptıkları da Nasrettin Hoca fıkrası gibidir.

Nasrettin Hoca bir gün yolda bulduğu yaralı bir leyleği evine götürmüş. Hayatında hiç leylek görmediği için kuşun tipini yadırgamış. Önce gagasını kesmiş, yine beğenmemiş. Bacaklarını da kesmiş, yine olmamış. Kanatlarını da kestikten sonra, “Hah” demiş, “Şimdi kuşa benzedin.”

CHP’nin son gündemindeki konu Eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’dir.

Abdüllatif Şener Halk Tv’de “İlk turda Sinan Oğan’a oy verdim, ikinci turda geçersiz oy kullandım. Milletvekilliğinde oy kullanmadım” itirafında bulunması hem CHP’lileri çıldırtmış hem de CHP dışındakilerine büyük eğlence olmuştur. “İlk turda Sinan Oğan’a verdim” derken Sinan Oğan’ın ismini bir türlü hatırlamamasıyla beraber “ikinci turda geçersiz oy kullandım" demesine rağmen oy kullandığı sandıkta hiç geçersiz oy olmadığını ortaya çıkması Abdüllatif Şener’in karakterine soru işaretini, siyasetin kalitesine leke olmuştur. Abdüllatif Şener’in bu tutumu, CHP seçmenine ve Kemal Kılıçdaroğlu’na büyük saygısızlık olmuştur. CHP’yi temsilen Babala Tv’ye çıkan Abdüllatif Şener “Millet İttifakı’nın ilan ettiği adayı desteklerim arkadaşlar.” demişti. Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı ilan edilince düzenlenen programdan “Hayırlı olsun” mesajı atmıştı. Ama milletvekili adayı yapılmayınca ne CHP’ye ne de Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemiş…

Gerçi CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na hiçbir katkısı olmayan Ahmet Davutoğlu’na, Ali Babacan’a, Temel Karamollaoğlu’na ve Gültekin Uysal’a toplamda 37 milletvekilliği veren bu zihniyetin, Abdüllatif Şener’in oyu peşinde olması da zaten gereksiz bir tartışmadır.

CHP garabet olayların toplandığı bir partidir. Çünkü 2015 yılında CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik “Ben ve çevremdekiler HDP’ye oy verdik ”demişti. Kimse de şaşırmamıştı. Şimdi Abdüllatif Şener’in vermediği oy için niye şaşırdınız?

Kemal Kılıçdaroğlu kendine oy verdi mi? O bile şüpheli…

CHP’li Özgür Özel "Şener meselesinde şunu söylemek lazım; CHP toplumun belli kesimlerine erişmek, Şener'in vicdanlı muhafazakâr olduğu iddiasıyla CHP listelerinden kendine yer buldu. Hangi arkadaşımızı yerinden ettiyse o arkadaşımıza ve ona oy atan partililere özür borcumuz var." var demiş…%1 oy katkısı olmayan partilere 37 milletvekili hediye eden CHP’nin özür borcu öde öde bitmez durumdadır.

CHP, Abdüllatif Şener’in AK Parti ve Erdoğan düşmanlığından yararlandı,  Abdüllatif Şener de CHP’yi bu siyasi duyguları için tatmin edip milletvekilliği kapmıştı. Yani ikame mal hali var. Hatırlayın, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak yine bu Abdüllatif Şener’in adı ortada dolaşıyordu. CHP az zorlasa onu aday yapardı. Abdullah Gül’ü bile hem 2018 hem 2023 seçimleri için Cumhurbaşkanı adayı olarak düşünmediler mi?

CHP’nin sağcılarla imtihanı hep dolandırılmakla geçiyor. Sağcılara havadan 37 milletvekili veren CHP, yakında parti tapusunu da verecektir.

Bunlara şu sözlerle akıl vermek de Cübbeli Ahmet Hoca’ya kalıyor:

Bu sağcılara aldanmayın yahu. Bizim sağcılar CHP’ye iyi bir kazık attılar yine. 2 puanları yok 34 mebus aldılar CHP’den. Allah Allah… Bu sağcılar devamlı solculara kazık atıyor. Solculara tavsiye ediyorum, aklınızı başınıza alın. Siz nasıl solcusunuz, sağcılara aldanmayın. Sağcılarda kazık atma huyu gelişmiştir. Buna dikkat edin. Bu solcular ne zaman akıllanacak?

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyaseti ve 2023 seçimlerindeki stratejileri uluslararası üniversitelerin siyaset biliminde tez konusu olacak kadar dikkat çekicidir.

CHP’den dünyadaki tüm siyasi partilerin alacağı ders yok mu sizce?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *