07 Ekim 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram

Çocuklara kaliteli eğitim ve duygusal mezuniyet

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Çocuklara kaliteli eğitim ve duygusal mezuniyet

Geçtiğimiz hafta sonu kızım Güntülü’nün Akapedya Kreş ve Anaokulunda mezuniyet töreni vardı. O törene ailece katıldık.

Mezuniyet töreni, Atatürk’e ve şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Dostluk hukukumuz çok eskilere dayanan, Akapedya Kreş ve Anaokulu Genel Koordinatörü Sayın Prof. Dr. Volkan Yılmaz’ın, okulda eğitim gören çocukların ruh dünyasındaki güzelliğini, onların uzayı düşleyen çizimlerini, sarı saçlı, mavi gözlü çocuğun büyüyüp Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma yolundaki mücadelesinin çocuklara vizyon olarak aşılanmasını, okulda çocuklara verilen eğitimin merhalesini anlattığı açılış ve bilgilendirme konuşması; İdari Koordinatör Aylin Kılıç’ın, aydın-eğitimci bir Türk kadını olmanın misyonunda mezuniyet törenine katılan biz velilere yaptığı konuşma da Akapedya Kreş ve Anaokulunda çocuklara verilen eğitimin kalitesini anlamamızda yol gösterici olmuştur.

Çocukların yapmış olduğu sahne gösterileri, onların sahnede oluşturdukları koro ve her çocuğun babasının “Babalar Günü”nü kutlayan önceden çekilmiş videolarının sinevizyona yansıtılması da her aileye duygusal anlar yaşattı.

Mezuniyet töreninde bir şey dikkatimi çekti. Aslında yazıma vesile olan da o dikkatimi çeken duygusal görüntülerdi. Başta İdari Koordinatör Aylin Kılıç’ın, konuşmasına yansıttığı duygusallıkta ve orada bulunan tüm bayan eğitimcilerde anaokulunu bitiren çocuklara karşı yürekten bir sahiplenme vardı. O çocukların anası, babası, kardeşi gibi âdeta ayrılma hüznü yaşıyorlardı. Belli ki her çocuğu kendi ailesinin bir parçası olarak görmüşlerdi. Bir öğretmen, öğrencisi okuldan ayrılıyor diye ardından gözyaşı döküyorsa orada güven vardır, merhamet vardır, vicdan vardır, huzur vardır, eğitimin kutsallığı vardır.

Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, öz annesi çocuğu cami avlusuna bırakıyor, çocuğuna işkenceler yapıyor ve hatta çocuğunu öldürüyor. Bir eğitim kurumunda ise yabancı olan, kendine emanet edilmiş çocuklara canı gibi bakan öğretmenler…

O duygusallık anında kim bilir gözünün önünden o çocuklarla yaşadıkları hangi hatıralar geldi geçti? Eğitimine-öğretimine katkı sağladığı çocukların ayrılmasına üzülerek gözleri dolan, konuşurken sesleri titreyen öğretmenler, bizi de duygusallığa sürüklemiştir.

Umarım her okul-öğretmen-öğrenci ilişkisi bu kaliteli düzeydedir.

Kızım Güntülü’nün bu üç yıllık süreçte, okulun eğitim felsefesinin Atatürk'ün “Türk çocuğu, atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” ölçüsünde olduğunu onun eğitimi boyunca, her tarihi ve milli günde gördüm. 3 yaşındaki oğlum Efebey de aynı okula gitti. Atatürk ve Türk bayrağı denildiği vakit kurdukları cümle, “Bizi kurtaran Atatürk’ü, Türk bayrağını çok seviyoruz” oluyor. Bu şuuru kazandırmak, bu şuuru yaşatmak gelecek nesiller adına umut vericidir. Her şuurlu insan biliyor ki; milli eğitim sistemimiz ne kadar güçlü olursa, gelecek yıllarımız adına ülkesini, bayrağını, vatanını, insanını seven ve üreten toplum yaratmakta o kadar ilerleme sağlarız.

Çocuklarımızın aileden aldığı eğitimle birlikte okul eğitimi de bu yüzden çok önemlidir. Bilim ve felsefe dünyasının büyük sembollerinden olan İbni Sina’nın “Çocukta ruh ve beden eğitimi ve gelişimi beraber yürütülmelidir. “sözü, çocuğun aile ve okul eğitiminde uyumlu olmasını da işaret eder.

Küresel projeler etrafında erkeği erkek, kızları kız genetiğinden çıkarmak için “trans çocuklar” oluşturmak için anaokuluna kadar sızıldığını gördüğümüz şu günlerde, bir çocuğun aile ve okul hayatının önemini herkes çok iyi idrak etmelidir. Çocuğu kendi evladı gibi sahiplenen, koruyan, yetiştiren ve ardından anası, babası gibi gözyaşı dökebilen okullar, öğretmenler, eğitimciler bulun ve evlatlarınızı onlara teslim edin. Biz kendi adımıza böyle bir okul bulup, çocuklarımızı emanet ettik. Bir Türk çocuğuna olması gereken kaliteli eğitimi veren Akapedya Kreş ve Anaokulunun başta Sayın Prof. Dr. Volkan YILMAZ olmak üzere tüm değerli kadrosuna tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Kızım Güntülü’nün öğretmeni Burçin Karagöz’e ve oğlum Efebey’in öğretmeni Aleyna Doğru’ya ayrı teşekkür parantezi açıyorum.

Eğitim camiasına Akapedya gibi kaliteli eğitimler sunan kurumları kazandıran TEMA Koleji Kurucusu Sayın Dr. Malik ERDOĞAN’a da ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *