07 Ekim 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram

Hep kaybeden ganyotçu Kemal ve onun kumar masası

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Hep kaybeden ganyotçu Kemal ve onun kumar masası

HEP KAYBEDEN GANYOTÇU KEMAL VE ONUN KUMAR MASASI

Meral Akşener, “Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız.” diyerek masadan kalktığı günlerde, 6’lı masanın nasıl bir kumar masası olduğunu tüm Türkiye hem görmüş hem de tartışmıştı. Seçim öncesi tartışılan kumar masası, seçim sonrası da bir hayli tartışılmaya devam ediyor.

Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu 6’lı bir masa kurup, siyasi bir kumar oynadı ve hem meclisi hem Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetti. CHP içinden de CHP Genel Başkanlığı koltuğunu kaybetmesi için bastırıyorlar. Ekremci Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bunun için yürüyüş bile başlattı. HDP-Demirtaş aşığı Ekrem İmamoğlu da “Değişim” metinleri paylaşmaya başladı.

Fransız felsefeci Alain, "Kaybetmek ihtimali olmasaydı kim kumar oynardı?" demişti.

6’lı masanın oturma düzenine bakınca sadece içerik değil görüntü olarak da kumar masası olduğu çok bariz ortadaydı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masa kurup oynadığı kumar tartışmaları süredursun bu manzara benim aklıma Kolpaçino filmindeki kumar sahnesindeki diyalogları getiriyor.

Hüseyin: Atıyorum isteyene.
(Hep bir ağızdan atıyorum sesleri)
Ganyotçu: Evet abi bütün masaya atıyosun. Hep yek beyler... Alışverişler.
Şahin: Eyvallah.
Hüseyin: Ulan harbiden bel kemiğinden yapılmış bu zar ha. Gene hep yek geldi. İki zarda seksenlik olduk.
Ganyotçu: Küfür yok beyler küfür yok.
Şahin: Atıyorum isteyene.
Ganyotçu: Yok bişe beyler , Ekrem Abi atıyosunuz.
Ekrem Abi: isteyene atarım beyler.
Ganyotçu: Ellere dikkat beyler.
Hüseyin: Oldu.
Kâmil Abi: Oldu atıyoruz.
Ganyotçu: Zar düşeş beyler , alışverişler.
Ekrem Abi: Akıyo bu akşam maşallah... Evet beyler , benim kumarım biter , hepinize bol şans. Oğlum çantayı al gel.
Hüseyin: Ekrem Abi bi beş dakka daha oynasaydık be abi.
Ekrem Abi: Kaçıcam Hüseyin kardeş işim var.
Hüseyin: Bari zardan düşseydin be abi.
(Merdivenlerden yukarı çıkan Özgür)
Ekrem Abi iki zara yüz bin verdik. Bu beş dakka daha oyna zardan düşelim be abi sonra kalkarsın.
Ekrem Abi: Ne zaman kalkacağımı sana mı sorucam aslanım.
Hüseyin: İyi abi neden sert yapıyosun? Tamam kalkalım kalkalım da ayıp oluyo yani.
Ekrem Abi: Kumarın ayıbı olmaz Hüseyin kardeş. Herkes kendi parasıyla oynuyo burda. Hayırdır senin bi sıkıntın mı var?
Hüseyin: Hayırdırı ne Ekrem Abi? İki zara yüz bin verdim. Her seferinde aynı şeyi yapıyosun Ekrem Abi. Bizi mi kopartıyorsun anlamadım ki?
Ekrem Abi: Kim kimi koparıyo kendi payının ….. Sen bize iş mi koyuyon lan? ( Bağırışma be silah çekme sesleri) Sen bize iş mi yapıyosun lan? paat paat paat paat (4 el silah sesi)


THE END...

***

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurduğu 6’lı masanın hali Kolpaçino filmindeki kumar sahnesinin sonu gibi değil mi? 6’lı masanın kumar ortakları seçim sonrası birbirini vuruyor şimdi…

Hele masaya sıfır sermayeyle oturan Ahmet Davutoğlu’nun, Temel Karamollaoğlu’nun, Ali Babacan’ın, Gültekin Uysal’ın “Kumarın ayıbı olmaz Kemal kardeş, herkes kendi parasıyla oynuyor burda” tripleri tam evlere şenlik… Hiç paraları olmadan kumar masasına oturdular ama çanta dolu parayla kumar masasından kalktılar. Kemal abi de “İki zara 100 bin verdik” psikolojisinde ama pek yansıtıp siyasi enayi durumuna düşmek istemiyor.

Ali Babacan diyor ki:

“Bizim adaylarımızın olduğu yerlerin tamamında CHP'nin ciddi oy artışı var. Kesinlikle hepsini hak ettik ve hepsi helal. İçimiz rahat. Biz olmasaydık bu kadar oy alınmazdı.”

Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin diyor ki:

Ve onlar ısrarla şunu ifade ediyorlar ki Deva Partisi’nin parlamentoya giren milletvekillerinin hak etmeden CHP’nin kontenjanından ve onların hakkını alarak girdiği noktasında bir kısım değerlendirmeler var. Biz buna zinhar itiraz ediyoruz ve kabul etmiyoruz. Çünkü biz iş birliği süresinden önce Deva Partisi’nin durumu CHP’nin yaptırmış olduğu anketlerle ellerindeydi ve yine Deva Partisi’nin yaptırmış olduğu sağlıklı anketlerle ellerindeydi. Bu bir iş birliğiydi ve biz Deva Partisi olarak beklediklerimizin tam karşılığını alamadık.

Temel Karamollaoğlu diyor ki:

"CHP’nin aldığı yüzde 25 oyun içinde en az 7 veya 8’i CHP dışından gelmiş oydur."

Ahmet Davutoğlu diyor ki:

“Bazı eleştiriler, gerçekten objektif eleştiri standartlarını aşan unsurlar taşıyor. CHP, Altılı Masa gibi bir formasyon olmamış olsaydı ve CHP tek başına seçime girmiş olsaydı acaba oy oranı kaç olurdu? Altılı Masa yok, her parti kendi adayını gösterdi lider olarak; Sayın Kılıçdaroğlu kaç oy alırdı?” 

***

Şu cümlelere bakar mısınız?

Masaya sıfır sermayeyle oturdukları halde kendilerine “kazandıran kumar masası kurduğu için” CHP’ye teşekkür etmesi gerekenler, CHP’yi aşağılıyor ve hatta “tam karşılığını alamadık.” diye CHP’yi suçluyorlar.

Gerçi bunların suçu yok, bu gibilerin dahil olduğu kumar masasını kuran Kemal Kılıçdaroğlu tüm bu muhataplıkları hak etti. Ama Kılıçdaroğlu o kadar zorda ki, bunlara “Nankörler, vefasızlar” dahi diyemiyor? Çünkü planı CHP’nin başında kalmayı başarırsa, yerel seçimlerde yine kumar masası kurmaktır. Anlaşılan milletvekilliği listelerinde olduğu gibi bu seferde CHP’li Belediyeleri kumar masasındakilere peşkeş çekecektir.

6’lı masanın özeti de sanırım "Kumar, kendi parasını hiç uğruna başkasına vermek ya da başkasının parasını beleşten kapmaktır." Şeklinde izah edilebilir. CHP’nin haklarını hiç uğruna başkasına veren Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin haklarına beleşten konan fırsatçılar buna izaha en iyi örnek değil mi?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *