06 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

AİHM Hangi Hukukla Teröriste Sahip Çıkabiliyor?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

AİHM, tutukluluk sürecinin uzatılmasının yeterli hukuki dayanaklardan yoksun olduğu gerekçesiyle eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını talep etti. “Selahattin Demirtaş’a özgürlük korosu” yine ekranlara ve gazetelere dökülmeye başladı. AİHM bu kararı vermeden önce bizlere sorulsa zaten böyle bir netice çıkacağını söylerdik. AİHM’e bugün sorsalar teröristbaşı Öcalan’ın da serbest bırakılmasını ister. Dolayısıyla bize göre terörist olan Selahattin Demirtaş, AİHM’e göre demokrasi içinde bir semboldür.

Selahattin Demirtaş’ın Türkiye’de masum insanları öldüren bir terör örgütünün destekçisi olup olmaması AİHM için önemli değildir.

Selahattin Demirtaş terör örgütünün yardım ve yaltakçısıdır. HDP Eş Başkanı iken terör örgütünün tüm eylemlerine destek vermiştir. Kobani adı verilen olaylarda bir siyasi partinin Eş başkanı olarak değil, terör örgütünün bir uzantısı gibi davranıp, yandaşlarını “Kobane'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz" diyerek sokaklara çağırmış ve 53 kişi çıkan olaylarda hayatını kaybetmiştir.

Hendek kazarak terör eylemleri yapan ve askerlerimizi, polislerimizi şehit eden örgütün yaptıklarını da "Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi kahramanca direniyor. Bu halk boyun eğmiyor. Yarın Kürt halkının tarihi yazıldığında bugünler çok özel olarak tarihe not düşülecektir. Cizre, Sur, Silvan, Nusaybin, Gever, Kerboran, Derik, Silopi, Şırnak... Gerçekten tarih yazıyorlar." şeklinde yüceltmeye çalışan Selahattin Demirtaş bildiğiniz anlamda bir teröristtir. Onun saz çalması, türkü söylemesi terörist olmasına engel değildir. Onun demokrasiyle birlikte anılması insanlığın ölümü demektir.

Türk devleti, AİHM’in verdiği karara karşı, terörist Selahattin Demirtaş’ın tüm sicilini ortaya döken duruşunu göstermelidir. Tüm bunları da dünyanın gözü önünde yapmalıdır. Selahattin Demirtaş’ın nasıl bir terörist olduğu belgeleriyle ortaya konulmalıdır. Kandil-İmralı hattında terör hizmetkârlığı yapan Selahattin Demirtaş, asker ve polis şehitlerimizin hesabını vermeden değil AİHM, dünyanın hiçbir gücü onu serbest bıraktıramamalıdır.

Sırf Hendek olaylarında şehit verdiğimiz  793 asker ve polisimizin katili Selahattin Demirtaş’tır. Bu teröristin serbest bırakılması için iki yıldır büyük mücadele veren Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu bu katilin en büyük destekçisidir.

Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde bunların tek propagandası “Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın” şeklindeydi. AİHM de aldığı bu kararla “Selahattin Demirtaş’a özgürlük korosunun” duygu ve düşüncelerine tercüman oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu “Derhal AİHM kararı uygulansın, Demirtaş serbest bırakılsın” diyor… Meral Akşener’in Genel Sekreteri Cihan Paçacı “Böyle bir teröriste AİHM nasıl sahip çıkar?” diye sormak yerine “AİHM ve sözleşmesinin Türkiye tarafıdır, altına Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak imza atılmıştır. Alınan kararların uygulanacağı yönünde. Ancak yönetim, iktidar bunu uygulamadığı takdirde sanıyorum AİHM ve AB ülkeleri tarafından siyaseten bir baskı gelebilir.” açıklamasıyla AİHM’in teröriste sahip çıkan kararını meşrulaştırmaya çalışıyor. Aksini söylese HDP ve Demirtaş aşkını her daim yansıtan Meral Akşener’den fırça yiyeceğini biliyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, AİHM’in Demirtaş kararını "Sayın Cumhurbaşkanı cezaevine düştüğü zaman 'muhtar olamazsın' söylendiğinde AİHM'e gitmişti" sözleri üzerinden değerlendiriyor ve Demirtaş’ın terör örgütüne hizmetkârlığına dair hiçbir yorum yapmıyor. Mesele AİHM’e gidip gitmemek değil ki?

Bunların hepsi, masum insanların ölümüne destek veren bir terör yandaşına AİHM’in nasıl sahip çıktığını eleştireceklerine “karar hemen uygulansın” derdindedir.

Bazıları da “Demirtaş kimseyi öldürmedi” diye savunma yapıyor. Demirtaş terör örgütü pkk’nın eylemlerine destek verdi mi vermedi mi? PKK’nın katlettiği her masum insanımızın ölümünde en az pkk kadar onu destekleyenlerin de suçu yok mu?

"Gazetelerine bir bakın. Büyük temizlik operasyonuymuş. Silip süpürme operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Kimi nereden süpürüyorsunuz? Bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz. Başka da bir şeyi temizleyemezsiniz. Haklıyız, kazanacağız"  diyerek hendek olaylarında terör örgütü pkk yanında azmettirici olan Selahattin Demirtaş katil, terörist değilse kimdir?

AKP hükümeti bu konuda dik durmalı, hadiseyi ajan papaz olayına döndürmemelidir. Ajan Papaz’ın serbest bırakılmasından sonra “Türk yargısının bağımsız kararı” denilmişti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, pkk’lı Demirtaş kararı için “Hepimizin bağımsız yargının kararına saygı göstermesi lazım. Tahliyeyi verecek olan siz de ben de değilim, bağımsız Türk yargısıdır. “ demiş…

Aman Sayın Bakan, bize yine “Eyvah” demek düşmesin…

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *