06 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

HDP Seni Niye Destekleme Kararı Almıştı Akşener?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

1.yılını dolduran partisinin her gün istifalarla haber olmasından dolayı bunalan Meral Akşener aklınca gündem değiştirme taktikleri deniyor. Yoksa bu gidişle partisindeki istifalardan dolayı kurucu üye kalmadığını herkes öğrenecek.

En son gündem değiştirme taktiği olarak ''AK Parti ile HDP arasında el altından, masanın altından ve yarın Dolmabahçe Sarayı'na ulaşabilecek görüşmelerin yapıldığını biliyorum ve bunu kamuoyuyla paylaştım.” cümlesini kullandı.

AKP, HDP ile öyle gizli bir görüşme yapıyor mu, yapmıyor mu bilemeyiz. Ama dört yıl önce çokça eleştirdiğimiz bir HDP birliktelikleri vardı. 15 Temmuz sonrasında ise HDP’den hesap soran bir hükümet oldular. Teröre hizmet eden HDP eş başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları tutuklandı. Terör örgütüne hizmet eden HDP’nin elindeki belediyelere kayyum atandı. Zaten AKP bu çizgisini terk eder ve eski günlerine dönerse bu toplum nazarında tamamen bitişleri olur.

Benim anlamadığım, 16 Nisan referandumundan bu yana HDP ile açıktan yahut kapalı kapılar ardında sürekli beraber olan Meral Akşener’in, AKP-HDP ilişkisine dair sözleri kıskançlığın bir ürünü mü yoksa kendi parti gündemini değiştirmek adına bir iftira mı?

16 Nisan referandumunda CHP-HDP ve Meral Akşener tayfası beraber olup “Hayır cephesi” oluşturmadı mı?

24 Haziran seçim sonuçlarından hemen sonra pkk’nın siyasi taşeronu HDP’yi “Kürt siyasal hareketinin temsilcisi” olarak yüceltmeye çalışan Meral Akşener’in kendisi iken şimdi “el altından görüşmeler” hikâyesini niçin anlatıyor?

“HDP onurumuzdur” yazılarına beğeni atanları ve terörist kampında çekilmiş, pkk propagandası yapan filmin sansürlenmesine tepki gösterenleri, HDP ve Demirtaş’a seçim müziği yapan Kardeş Türküler isimli müzik grubunda çalgıcılık yapmış adamları partisinde kurucu, genel başkan yardımcısı, danışman yapan Meral Akşener HDP’yi AKP’den mi kıskanıyor?

Bu Meral Akşener, düzenlediği bir basın toplantısında MHP’nin oy oranını “Yaptığımız anketlerde 6 puan bizde, 3 puan Tayyip Bey’in şahsına kaymış 3 puan askıda.” diye tarif ederken, KRT isimli televizyonda da terör yardım ve yaltakçısı HDP’yi “HDP barajı aşıyorrr aşıyorrr” diye savunuyor ve HDP propagandası yapıyordu. Yani MHP’yi  %0 gösterirken, HDP’nin barajı aşacağını heyecanla müjdeliyordu.

İP’nin milletvekili adayları, parti yöneticileri HDP’lilerin seçim bürolarını ziyaret edip,  “İnşallah beraber çalışacağız” , “Ülkeyi beraber kurtaracağız” diye HDP’ye sevgilerini gösterirken bu Meral Akşener niçin hiçbirini görevden almamıştı?

İP Isparta Milletvekili Nuri Okutan’ı, HDP’nin sözcüsü Ayhan Bilgen’in de katıldığı CHP’li Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen “Bir Arada Yaşamanın ve Barışın İmkânlarını Aramak Ortadoğu Konferansına” gönderen, Hak ve Adalet Platformunca düzenlenen panelde İP Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz’ı HDP’nin sözcüsü Ayhan Bilgen ile yanyana oturtan sanki bu Meral Akşener değildi?

4600 teröristin öldürüldüğü Afrin operasyonu için İP parti sözcüsü Aytun Çıray’a Afrin savaş senaryolarına tamamen karşıyız” açıklaması yaptırıp, milli bir konuda HDP’yle aynı çizgiye gelen sanki bu Meral Akşener değildi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’a “O bir terörist” diye hitap ederken, bu Meral Akşener tüm seçim propagandasını pkk’lı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılıp, rahatlıkla Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemedi mi?

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, Meral Akşener’in hangi siyasi duruşuna aşık oldu ki, “2. Tura kalması halinde HDP’nin oyunu Meral Akşener’e vereceğini” söylemişti? HDP’nin bu açık desteğine karşılık Meral Akşener “Benim asla terör yaltakçısı, bölücü zihniyete hizmet veren bir partinin desteğine ihtiyacım yok” tepkisi verdi de biz mi duymadık?

Meral Akşener HDP ile bu derece açıktan samimiyet kurarken, AKP’nin HDP ile gizli görüştüğüne dair iddiası hem güldürücü, hem acıklı oluyor.

CHP, HDP, İP aynı vücudun organı olmuştur. CHP son dört yıldır, Meral Akşener son iki yıldır HDP’nin çizgisinde siyaset yapmakta ve aynı adımları atmaktadır.

İP’ten her istifa edenin Meral Akşener’in “HDP, Demirtaş aşkına” tepki göstererek istifa etmesi bile bunu anlamak için yeterli bir sebeptir.

Bugüne kadar “Balkan kızı” diye anılan, bilinen Meral Akşener’in kendini “Biz aslen Diyarbakırlıyız” diye bir kimliğe oturtması, kendini ziyaret eden Alman Büyükelçiye “Halk, Kürt sorununu bizim çözeceğimize samimiyetle inanıyor.” demesi, HDP’yi Kürtlerin temsilcisi olarak görmesi, teröristbaşı Öcalan’ın “Eşit vatandaşlık” kavramını parti programına alması, parti program taslağında “kürdistan” ifadesine yer vermesi, Anadolu’nun mozaik olduğunu iddia etmesi zaten şimdi nasıl bir çizgide olduğunu anlatmaya yetiyor.

Meral Akşener, sana tavsiyemiz AKP HDP ile görüşecek diye kıskançlık krizine girme. Bak yol arkadaşınız HDP’nin eş başkanı Pervin Buldan  "Ne gizli, ne de açık hiçbir şekilde AKP ile görüşmemiz söz konusu değildir. Milletvekillerimizi rehin tutan bir anlayışla asla görüşmeyeceğimizi ilan etmek isteriz. Belediyelerimize kayyum atayan anlayışla, 'Kürtleri yok edeceğiz' diyen anlayışla asla görüşmeyiz" dedi.

AKP HDP ile bir görüşme arayışı içinde olursa, sadece CHP, HDP, İP ekibine dâhil olur. Bu durumda da sizin cepheniz güçlenir. Sizin bu durumdan rahatsız olmanız için bir sebep yok ki!

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *