06 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

Andımızda En Çok Karşı Çıkan PKK!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Türklük dendiği vakit tüyleri diken diken olan, sararan, solan, kimyası bozulan, kürtçü kimliğiyle bilinen Gazeteci-yazar Müfid Yüksel “Görünen  o ki "Andımız"ın geri gelmesini PKK'lılar da istiyor. Mantık çerçeveleri, refleksleri Kemalistlerle aynı” şeklinde bir değerlendirme yapmış… Müfid Yüksel, Yeni Şafak gazetesinden kovulduğunda kovulma sebebini “AKP-MHP ittifakına” bağlamıştı.

Öyle Türklük düşmanlığı yapıyor ki karşı çıktığı “Andımız”la ilgili düşüncesini “PKK geri gelmesini istiyor” şeklinde güçlendirmeye çalışıyor. Müfid Yüksel İslamcı-kürtçü olarak tanımlanan bir kimliğe sahip...

Müfid Yüksel Danıştay daha “Andımız” kararını vermeden 10 Eylül 2018 tarihinde "Bu ülkede 'Andımız' asla geri gelmeyecek. Gelmesine asla izin vermeyeceğiz.” şeklinde twit atan ve sonra gelen tepkilerden dolayı silen birisidir.

“Türk’üm, doğruyum, çalışkanım…” şeklinde başlayan “Andımız” pkk açılımı yapıldığı günlerde pkk’nın bir talebi olarak kaldırılmıştı.

Buna rağmen akıl sağlığını tartışmaya açan Müfid Yüksel “Görünen  o ki "Andımız"ın geri gelmesini PKK'lılar da istiyor.” diyebiliyor?

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli önce Diyarbakır-Silvan’da “Bu coğrafyada yaşayan bütün kadim halklarımızla birlikte ortak vatanımıza barış ve demokrasiyi getireceğiz. Yok, Andımız’ı geri getirerek, ırkçılığı artırarak buna engel olamazsınız.” dedi, daha sonra HDP Grup toplantısında “Tıpkı her zaman yapıldığı gibi bu ülkede milliyetçilik üzerinden siyaset yapma anlayışının bir tezahürüdür. Yine döndü dolaştı karşımıza geldi. Öğrenciler ant içmesin süt içsin süt.” ifadelerini kullandı. Şimdi nasıl oluyor da pkk andımızın gelmesini istiyor Müfid Yüksel?

Düşünce şeytanlığını, terörist şeytanların üzerinden sergilemeye çalışıyor ama kendini rezil ediyor.

BDP’liler, 2013 yılında özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde “Andımız”ın kaldırılması için gösteriler düzenlemiş ve o gösterilerde “ırkçı-faşist içerikli andımız marşının tamamen kaldırılması temel hedefimiz olacaktır. Varlığımızı Türk varlığına armağan etmeyeceğiz” açıklamalarını yapmışlardı.

O dönemin BDP Eşbaşkanı pkk’lı Selahattin Demirtaş ise Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak kızının “Andımız”ı okumaması için dilekçesini vermiş ve "Kızım Delal Demirtaş'a anadilde eğitim hakkı tanınmazken, her gün 'Andımız' adı altında ırkçı söylemler içeren bir metnin okutulmasını kabul etmiyor, çocuklara yönelik bu şekilde bir uygulamayı insan hakkı ihlali olarak görüyorum" demişti.

KURDÎ-DER Batman Şubesi, Eğitim Sen ve BDP öncülüğünde, "anadilde eğitim" için yapılan eylemde konuşan HDP Batman İl Eş Başkanı Vildan Ergül Tileği, "Hala her sabah okullarda 'Andımız' ismindeki ırkçı bir yeminle çocuklarımız zehirlenmektedir. Artık yeter! Kürtçe eğitim istiyoruz" demişti.

 

AKP hükümeti de bdp-pkk taleplerini dikkate almış ve andımızı aynı BDP gibi görerek kaldırmıştı.

 

Dönemin (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak "Geç kalmıştır fakat bu ülkede her sabah çocuklara yalan söyleten, ırkçılık ve ayrımcılık içeren bu metnin Türkiye'nin hayatından çıkartılması önemlidir." ifadeleriyle mutluluğunu dile getirmiş ve “Andımızı biz çözdük. Faşist, milliyetçi bir ant olduğunu söyledik, çocuklarımıza okutmadık.” diyerek hezeyanlarını yansıtmıştı.

 

BDP Hakkâri Milletvekili Adil Zozani de “Öğrenci Andı zulmünden vazgeçilmiş olması bizim açımızdan memnuniyet verici” diyerek mutluluğunu yansıtan başka bir BDP’li olmuştu.

Türklük ve Ülkücü düşmanı Müfid Yüksel, dün ve bugün pkk’nın “Andımız”ı istediğine dair bir tane açıklama göstersene?

 

Haydi bekliyoruz.

 

Hiç uzatmaya gerek yok! Andımızın kaldırılmasını sağlayan terör örgütü pkk’dır. Onlar istedi, onların karşı çıkma gerekçelerinin altına imza atılarak kaldırıldı. PKK’lı Pervin Buldan, İmralı’daki bebek katili alçağı ziyaret ettiğinde “Yazar Ufuk Coşkun’un yazdığı ve özellikle size iletmemi istediği “Kürt’üm, Doğruyum, Çalışkanım” kitabını size getirdim” dediğinde teröristbaşı Öcalan “Ha, o kitap bana gelmişti” diyalogunda adı geçen yazar Ufuk Coşkun 8  Nisan 2013 tarihinde “Apo bir mektup gönderse de şu andımızı kaldırsalar” şeklinde attığı twitle aylar sonra pkk’nın talepleriyle şekillenen “Demokratikleşme Paketi” çercevesinde 30 Eylül 2013 tarihinde kaldırılmıştır.

 

Terör örgütü pkk’nın kurduğu tuzağa düşülmüş, milli kimliği ve şuuru bölmeye yönelik hedeflerine destek verilmiştir.

 

Müfid Yüksel şimdi istediği kadar saçmalayıp, gevezelik yapsın tüm yaşananların özeti budur.

En acı olan nedir biliyor musunuz? Tüm pkk’lılar, tüm HDP’liler Türk çocuklarının tertemiz duygularla söylediği, ancak hain ve ruh hastalarının rahatsız olacağı “Andımız”a karşı çıkarken, kendileri çocuklarına “Ey Düşman” isimli şu marşı okutuyor.

"Ey Düşman" marşı, halen Irak’ın Kuzey’indeki sözde Kürt Bölgesel Yönetimi'nin resmi marşı olarak, tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile okullarda, belirli günlerde okunuyor.

 

“Ey düşman hep vardır Kürt milleti

Yıkamaz (onu) bu zamanın top gülesi

Kimse demesin Kürt milleti ölüdür

Kürtler capcanlıdır, asla boyun eğmez bayrağımız

Biz ki Kürdüz, devrimin rengiyiz

Kanla yazılmış tarihimize bir bak

Biz ki Medya ve Keyhusrev’in çocuklarıyız

İnancımız, yolumuz hep vatanımızdır

Binlerce aslan yürekli Kürt çocuğu

Bu uğurda can verdiler, hepsi toprağın bağrında saklı

O çocuklar şimdi de hazırdırlar

Can fedadırlar, can fedadırlar, can feda

Kürt çocukları yiğitler gibi başkaldırıyor

Bak nasılda süslüyorlar yaşam tacını kanlarıyla.”

 

Türk çocuklarının okuduğu “Andımız”a “Öğrenciler ant içmesin süt içsin süt.” ve  “Andımız ırkçı, faşist, çocukların gelişimine zarar veriyor” diyen HDP’liler, terörist cenazesine katılıp, teröristin cenaze töreninden sonra çocuklara teröristliği özendiren bu marşı okutmuştu.

 

“Andımızı biz çözdük. Faşist, milliyetçi bir ant olduğunuz söyledik, çocuklarımıza okutmadık. “ diyen pkk’lı Gülten Kışanak da çocuklara bu marşı okutanlar arasındaydı.

 

AKP bu ihanet oyununu o günlerde de göremedi, şimdilerde de göremiyor.

Türklük ve Ülkücü düşmanı Müfid Yüksel gibiler de AKP’nin bunu görmemesi için her türlü fırıldaklığı yapıyor ve pkk’nın kaldırttığı tüm delilleriyle ortada iken "Andımızın geri gelmesini PKK'lılar da istiyor.” diyebiliyor.

 

Sözde İslamcı ama yalan söylemeye, ikiyüzlülük yapmaya utanmıyor. Çünkü onun için Türklük düşmanlığı yolunda her şey mübah…

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *