06 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

“İş Bankası Hissesinde Direniriz” Diyor, Andımızda Susuyor!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Andımız konusunda AKP ve HDP’nin aynı düşündüğüne, aynı tavrı gösterdiğine şu günlerde bir kez daha şahit olduk. Andımız konusunda AKP grup toplantısında ne söylendiyse HDP grup toplantısında da aynı şeyler söylendi. Terörle mücadelenin en yoğun olduğu bu günlerde, AKP’nin eskiye dönerek bu konuda HDP ile aynı düşünmesi hiç yakışmadı.

AKP-HDP “andımız”ın kaldırılmasının istendiği ve kaldırıldığı günlerde zaten beraber hareket ediyordu da, HDP’nin tüm kullanım haklarını son dört yıldır CHP’nin üstlendiği bir dönemde, AKP’nin HDP’yi mutlu etmesi 15 Temmuz sonrası duruşuna gölge düşürmüştür.

Kundaktaki bebekleri dahi öldüren terör örgütü pkk adına siyaset yapan HDP’nin Eşbaşkanı Sezai Temelli bir de dalga geçer gibi “Öğrenciler ant içmesin süt içsin süt” diyor. Anasının karnında, kundağında, kucağında öldürdüğünüz bebekleri bıraksaydınız da onlar da süt içseydi Sezai Temelli!

Herkes bu süreçte bir vesileyle “andımız” hakkında düşüncelerini ve fikirlerini belirterek kendi siyasi meşrebine göre bir duruş sergiledi. Ama CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “andımız” konusunda “Dut yemiş bülbüle dönen” oldu. MHP bu ve benzeri konulardan dolayı çok sert tepki gösteren ve yerel seçimlerde ittifak köprüsünü atan taraf olurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP’yi küstürmemek, onlarla ittifakı bozmamak adına “andımız” konusunda tek cümle dahi kuramadı.

Atatürk’ün emanet ettiği CHP, Atatürk’ün adını, sözünü, fikirlerini koruyamıyor. CHP için bundan daha büyük bir rezalet olur mu?

CHP için daha büyük acı olan ne biliyor musunuz?

Bugün “andımız”a sahip çıkmayan Kemal Kılıçdaroğlu, pkk’nın kapatılan televizyonu İMC TV’de Anayasa'nın 2. ve 3. maddelerinin değiştirilmesi talebine olumlu yanıt vermişti.

2015 yılında katıldığı bu televizyon programında “Anayasa'yı değiştirelim" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, Banu Güven'in "2. ve 3. maddeleri mesela" sözlerine "tabi" diye yanıt veren biri olarak tarihe geçmişti.

Anayasanın 2. ve 3. Maddelerini değiştirmekten bahseden Kemal Kılıçdaroğlu’nun “andımız” yahut Atatürk gibi bir derdi olur mu?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “değiştirelim” dediği Anayasa’nın 2. Ve 3. maddeleri bildiğiniz gibi şunlardır:

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı "İstiklal Marşı"dır.

Başkenti Ankara'dır.

***

HDP’nin tutuklusuna, gözaltına alınanına, kayyum atanan belediyelerine, terör örgütü pkk’nın kapatılan gazetesine, radyosuna sahip çıkan, her konuda HDP ile beraber düşünen, adım atan Kemal Kılıçdaroğlu belli ki yerel seçimlerde de bu yakınlığı kaybetmek istemiyor. Zaten yerel seçimlerle ilgili CHP-HDP ittifakı sorulduğunda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Bizim ittifakımız gönül ittifakı.” diyerek siyasi aşklarını ifade etmişti.

İşte bu CHP-HDP aşkı adına Kemal Kılıçdaroğlu bugün Atatürk’ün ismini, “andımız”ı ağzına alamıyor.

Bugüne kadar CHP-HDP-İP blokunun en büyük destekleyicisi Fox Tv’nin sunucusu Fatih Portakal bile "Kemal Kılıçdaroğlu 'Andımız'ı savunacak yönde hiçbir açıklama dahi yapmıyor. O kadar cesaretsiz. Cesaretsizliğin sebebi ise yerel seçimler. Birilerine göz mü kırpıyor. Kürt seçmeni ben kızdırmayayım, bundan hoşnut olmayacak seçmeni kızdırmayayım diye bunu söylememe veya kendi fikrini anlatamama derdinde mi? O cesaretsizlik içinde mi? Siyasette cesaretsizlere hiçbir zaman yer yok. Ama CHP'nin lideri bugün Andımız konusunda hiçbir şey söylemedi. Olumlu veya olumsuz hiçbir şey söylemedi. Bütün partilerin liderleri bir şey söyledi, Kılıçdaroğlu'nun bir şey söylememesi çok enteresan" demek zorunda kaldı.

Söz konusu Anayasa’nın değiştirilemez maddelerini değiştirmek, pkk ve HDP’ye sahip çıkmak olunca CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na cesaret yükleniyor. MHP’nin AKP ile belli başlı konularda yaptığı ittifaka laf söylüyorlar, hdp-pkk yapılan ittifakları kimse görmüyor sanıyorlar!

MHP’nin milli konularda hangi duruşu sergilediği de ortada, CHP’nin hali de ortada… CHP pkk’nın, HDP’nin şamar oğlanıdır. Kemal Kılıçdaroğlu, pkk ve hdp korkusundan Atatürk’e ve “andımız”a sahip çıkamamaktadır.

Ama İş Bankası'ndaki hisseler söz konusu olunca cesaret hapı içmiş gibi ekran karşısına geçip “O bize Atatürk’ün mirası. Dokundurtmayız. Direniriz” diye gürültü koparıyorlar.

Atatürk’ün kurucusu olduğu ve miras bıraktığı CHP, bugün terör örgütlerinin elinde oyuncak olmuş, Atatürk’ün ülkülerini hedef alan ihanetlerin merkezi haline gelmiştir. “Andımız”a dahi sahip çıkamayan CHP’ye oy veren Atatürkçüler de artık bunları çok net görmelidir.

CHP, Atatürk’ün miras, fikir ve ülkülerini yaşatmaktan, korumaktan ziyade, Kandil ve İmralı bataklığı içinde rezilce debelenmekte, can çekişmektedir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *