18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram

TFF Başkanı'nın mavi boncukları

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
TFF Başkanı'nın mavi boncukları

Avrupa Futbol Şampiyonası, Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri, Olimpiyat Oyunları ile dolu dolu geçen tatil sonrasında, ligimiz için “perde” deme zamanı geldi. Zorlu geçeceğine inandığımız 36 haftalık mücadelede, futbolun ve centilmenliğin ön planda olduğu, sakatlığın az olduğu, olaysız bir dönem yaşanmasını diliyoruz.

KUŞKUM VAR 

Yeni dönemde futbolumuzu yönetecek olan Hacıosmanoğlu ve ekibinin maçlar başlamadan önce verdiği mesajlar ile, maçlar başladıktan sonraki icraatları arasındaki paralellik uzun süreli olabilecek mi? Yeni başkan, konuşmalarında hangi topluluğa hitap ediyorsa, mavi boncuk dağıtıyor. Kulüplere, hakemlere, sponsorlara, temsilcilere verdiği mesajlar, ilk bakışta kulağa hoş geliyor. Ama maçlar başladıktan sonra, kulüplerin hakem hatalarından canları yanınca (başkanlarda ceza almayacak), bir başka deyişle maçlar yokken bol keseden dağıtılan mavi boncuklar birbirleri ile çarpışınca ne olacak? Yeni federasyonu işte o zaman tanıyacağız. Umarım, kuşkularımda haksız çıkarım.

HAKEMLİĞİN KARA GÜNÜ 

8 Mart 2022 Türk hakemliğinin kara günüdür. Yeni TFF’nin, 8 Mart MHK’sını yeniden göreve getirmesi de, hayli düşündürücü. Henüz maçlar başlamadı. Eleştiride kendimi frenliyorum. Ama sebepsiz ve açıklamasız bir şekilde bazı hakem ve gözlemcilerin üstünün çizilmesi, bu durumun hakemler üzerinde yarattığı tedirginlik, sezonun hakem camiası açısından iyi geçmeyeceğinin sinyalini veriyor. İddia ediyorum, bu MHK’nın yeniden göreve getirilmesinde etkili olan çevreler, tavsiye eden kulüp başkanları ve Hacıosmanoğlu yönetimi, çok kısa zamanda pişmanlık duyacaklardır. Gerçeği anladıkları gün, Türk futbolu için geç olmasa bari.

TOROĞLU ZORU SEVMEZ 

Erman Toroğlu yeni kanalında kendisine MHK başkanlığı teklif edildiğini ama kabul etmediğini açıkladı. Önceki dönemlerde Hasan Doğan ve Mehmet Ali Aydınlar da aynı teklifi yapmış, Toroğlu yine kabul etmemişti. Kendisi ile defalarca birlikte maça gittiğim ve yakından tanıdığım Erman Toroğlu zor işlere hiç bulaşmaz. Hele başaracağının garanti olmadığı konuların, yanından bile geçmez. Masanın hep kolay ve risksiz tarafında oturup kazancını hesaplar. Başkan Hacıosmanoğlu, Toroğlu konusunda boşa kürek çekmiş

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *