16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram

Hakemden önce MHK düzelmeli

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Hakemden önce MHK düzelmeli

Hakem, hakem, hakem... Belki de ülke gündemimizin en üst sırasına yerleşti hakem hataları. Hayat pahalılığı, enflasyon gündemde daha alt sıralara düşmüş bile olabilir. TFF ve kulüpler birliği ne yapacağını şaşırmış durumda. Kulüp başkanları sabahın köründe acil toplantıya çağrılıyor çözüm için. Federasyon başkanı da iyi niyetiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor belki ama çareyi bulamıyorlar. Aslında çare belli: Ülke hakemliğine 3 ayda dip yaptıran sunum ustası MHK ile en kısa sürede yolları ayırmak.

BOŞA GELDİN PEREIRA

Bir süreden beri görüşülen Portekizli FIFA hakemi, Dr. Vitor Melo Pereira resmen göreve başladı kendisine “Hakem Gelişim Direktörü” ünvanı verildi. Yapılan açıklamadan anladığımız kadarıyla hakem yetiştirme ve  eğitim sistemini kurmak amacıyla görevlendirilmiş. Yani ileriye dönük bir çalışma. Acil çözüm bekleyen konulara yönelik bir görev değil. Oysa durum acil. Bu tür görevlendirmeler göz boyar, vakit kaybettirir. Hakem hatalarının önüne geçmek için öncelikle atamaların doğru ve adaletli yapılması lazım. Eğer Pereira hakem atamalarına müdahil olmayacak ise, yapılan resmi açıklama dahilinde görev yapacaksa, Hoş gelmiş değil, boşa gelmiş demek lazım...

BANKAMATİKÇİLER

Göreve geldiğinden beri yeni federasyonun istihdam konusundaki bonkörlüğü ön planda. İdari ve danışman kadroları için birçok söylentiler var. Hakem departmanında ise Pereira ile beraber 3 yabancı oldu şu anda maaş alan. Pereira'nın hemşehrisi Portekizli VAR danışmanı Joao Capela ve K.İrlandalı eğitimci Alan Snoddy 3 aydan beri maaş alıyor. Ama ortada somut bir iyileşme görülmedi. Tam tersine her şey daha kötüye gidiyor. Avrupa’nın eskimiş hakem yöneticilerini etkisiz, yetkisiz, icraatsız bir şekilde maaşa bağlamak müsrifliktir. Ülkemizin ekonomik koşulları ve Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirleri genelgesine ters düşer. Adamların bir faydasını görmüş olsak, hep birlikte helal olsun deriz. Ama 1 gram faydalarını göremediğimiz insanlara para dağıtmaya devam etmenin de başka bir adı olur.

ÇARE BELLİ...

Hep aynı şeyi iddia ediyorum atamalar düzelirse Hakemler de düzelir.

-Hata yapmasına rağmen ertesi hafta  hakemin yine maçı olursa işlerin kötüye gitmesi kaçınılmazdır.

-Hangi maçlarda hakem hatası olduğu Pazartesi günü açıklanmalıdır.

-Hatalı hakemin kaç hafta dinleneceği pazartesi günleri açıklanmalıdır.

-Sahada yapılan hatalar, görmemek değil de cesaretsizlikten kaynaklanıyorsa dinlendirme cezası iki katı olmalıdır.

-Genç hakem çıkartıyoruz diye gelişmesini tamamlamamış isimleri öne çıkartmak, aslında ham meyveyi dalından koparmaktır

-Öne çıkarılacak hakemlerin seçiminde akraba, arkadaş, avukat, baba dostu, TFF'den torpilli gibi faktörler rol oynamamalıdır.

-Hakemler kendi iplerini çekecek yetkinin, kulüplerde ya da federasyonda değil, sadece MHK’de olduğuna yürekten inanmalılar.

-Tabii ki bu yetkisini düzgün ve adaletli kullanacak, liyakatli MHK’nin atanması da öncelikli şart.

-En önemlisi, sebepsiz, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde üstü çizilen hakemler derhal geri döndürülmelidir.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *