21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Kültür Sanat Dünyanın en iyisi: "Efes Deneyim Müzesi"

Dünyanın en iyisi: "Efes Deneyim Müzesi"

Efes Antik Kenti'ndeki Efes Deneyim Müzesi, Mondo-Dr Awards'ta "En İyi Müze" ödülünü aldı. Müzenin benzersiz deneyim tasarımı ve tarih anlatımı, dünya çapında övgü topluyor. Unesco Dünya Mirası'nda yer alan müze, antik Efes'i ziyaretçilere yaşatıyor ve özgün anlayışıyla öne çıkıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın en iyisi: "Efes Deneyim Müzesi"

Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti'nde bulunan Efes Deneyim Müzesi, "En İyi Müze" ödülüne layık görüldü. Teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards’ta kendi alanında rakiplerini geride bırakarak bu önemli ödülü kazandı.


MONDO-DR AWARDS'TA BÜYÜK BAŞARI

Paris Eternal Mucha ve Danimarka’nın Carl Nielsen ile Regan Vest gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak ilk 4 arasına giren Efes Deneyim Müzesi, finalde ise Riyad’daki Aramco VIP Visitor Center, Hindistan’daki India in Fashion ve Paris’teki Dome Des Invalides Müzeleri ile yarıştı. Las Vegas'ta düzenlenen Mondo-Dr 2024 Awards'ta "Müzeler" kategorisinde birinci olan Efes Deneyim Müzesi, bu ödülüyle adını dünyaya duyurmayı başardı. Geçtiğimiz yıl aynı kategoride birincilik ödülünü Dubai’de bulunan "Museum of the Future" kazanmıştı.

DENEYİM MÜZECİLİĞİ VE TARİH ANLATIMI

İngiltere merkezli Modriale Publishing tarafından 40 yıldır kesintisiz yayımlanan ve bu yıl 7'ncisi düzenlenen Mondo-Dr Awards, sergi ve ağırlama sektöründeki en iyi projeleri ve başarıları tanımak amacıyla organize ediliyor. Özellikle mekân tasarımı, ziyaretçi deneyimi ve teknik donanımlar üzerine odaklanan bu prestijli ödül töreninde, Efes Deneyim Müzesi de dünya çapındaki çalışmaları ödüllendiren bağımsız jüri üyelerinden oluşan bir kurulun değerlendirmesi sonucu birinciliğe layık görüldü.

EFES DENEYİM MÜZESİ’NİN ÖZGÜN ANLAYIŞI

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan ve Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti, yeni nesil müzecilik anlayışı ile ziyaretçilerine antik kentin altın çağını bizzat yaşatıyor. "Immersive" teknolojilerle ziyaretçilerine antik Efes’teki günlük hayatı, mimariyi ve sanatı kişisel olarak deneyimleme imkânı sunan müze, zengin ve kapsayıcı bir işitsel ve görsel tecrübe sunuyor.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketlerinden ve akademik kurumlarından mimarların, küratörlerin, tasarımcıların, sanatçıların, teknoloji uzmanlarının, tarihçilerin ve arkeologların oluşturduğu geniş bir ekip tarafından tasarlanan müze, ziyaretçilere Efes'in altın çağındaki gündelik hayatı, ticareti, sanatı ve mimariyi yaşatıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan ve bir deneyim tasarım şirketi olan DEM Müzecilik tarafından geliştirilen ve işletilen Efes Deneyim Müzesi, tarihsel hikayenin ileri teknolojiyle buluştuğu özgün anlatısıyla dünyada sayılı öncü müzeler arasında yer alıyor.

Efes Deneyim Müzesi'nin bu prestijli ödülü kazanması, müzecilik alanında Türkiye'yi gururlandırırken, ziyaretçilerine sunduğu eşsiz deneyimle dünya çapında takdir topluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EURO 2024 çeyrek final maç programı

EURO 2024 çeyrek final maç programı