20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin TRT'nin yeni kanalının adı ne? TRT'nin yeni kanalı ne zaman yayına başlıyor?

TRT'nin yeni kanalının adı ne? TRT'nin yeni kanalı ne zaman yayına başlıyor?

Mevcutta 14 kanalı bulunan TRT, 15. kanalın yayın hayatına başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temsilci Genç Buluşması ve TRT'nin yeni kanalının tanıtım programında açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar ise TRT'nin yeni kanalının isminin ne olduğunu merak ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TRT'nin yeni kanalının adı ne? TRT'nin yeni kanalı ne zaman yayına başlıyor?

Türkiye'nin en büyük medya ağına sahip TRT'den yeni kanal müjdesi geldi. 2019'dan beri test yayınlanarı devam kanal yayın hayatını başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün yapılan tanıtım programında yeni kurulan kanalın ismi, logosu, içeriği belli oldu.

TRT'NİN YENİ KANALININ ADI NE?

TRT'nin yeni kanalı bir spor kanalı olacak. Kanalın adı ise "TRT Spor Yıldız" olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Temsilci Genç Buluşması ve TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı'na katıldı.

erdoğan

"TRT Spor 2 bundan sonra yayın hayatına TRT Spor Yıldız ile devam edecek"

Test yayınlarını tamamlayan TRT Spor 2 bundan sonra yayın hayatına TRT Spor Yıldız ile devam edecek. Televizyon kanalımızın adıyla beraber kurumsal kimliği ve ekran görselleri de yenilendi. Rengini ve ruhunu olimpiyatlardan alan, sporun her rengini 7’den 70’e sporseverlerimizle buluşturacak olan TRT Spor Yıldız kanalımızın ülkemize, milletimize ve özellikle gençliğimize hayırlı olmasını diliyorum.

Dünya Atletizm Şampiyonasının yayını vesilesiyle 2019 yılından beri test yayınları süren kanalımız artık basketboldan voleybola, güreşten boksa kadar pek çok branşta spor müsabakalarını izleyicisiyle buluşturacaktır. Yeni kanalımızın engellilerin spor müsabakalarına da ayrıca yer verecek olmasını da takdirle karşılıyorum. Bu güzel hizmetin hayata geçmesinde emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Sporun yaygınlaştırılmasına yönelik her çabayı olduğu gibi bu gayreti de destekliyor, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.

trt

TRT SPOR YILDIZ NASIL İZLENİR?

Kamu yayıncısı TRT'nin yeni kanalı TRT Spor Yıldız, şifresiz ve ücretsiz olarak bütün platformlardan yayın yapacak. Türksat uydusunda yer alan kanal; Digiturk, D-Smart, Tivibu, Kablo TV, Turkcell TV+, Vodafone TV'den izlenebilecek.

TRT SPOR YILDIZ UYDU FREKANS BİLGİLERİ

Türksat 4A (HD)
Frekans: 11958
Polarizasyon: Dikey (Vertical)
Sembol Oranı: 27.500
FEC: 5/6

YAYIN PLATFORMLARI

* Digiturk 87. Kanal
* D-Smart 86. Kanal
* Kablo TV 242. Kanal
* Tivibu: 55. Kanal
* Turkcell TV+ 71. Kanal
* Vodafone TV 72. Kanal

"SPORUN GELECEĞİ İÇİN MİLAT OLACAK"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TRT Spor Yıldız'ın tanıtım programında yaptığı konuşmada, "TRT Spor Yıldız, spor camiası ve spor geleceği için bir milat olacak" dedi.

TRT Spor Yıldız'ın spor camiası ve spor geleceği için önemli bir adım olduğunu belirten Kasapoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"TRT Spor Yıldız; sadece birkaç branşın değil pek çok branşın tanıtıldığı teşvik edildiği bir mecra olacak. Önemli bir katkı sağlayacak. Bu çalışma spor camiamız ve spor geleceğimiz için bir milat olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanım böylesine anlamlı bir günde gençlerimiz ve sporcularımızı böylesine değerli bir hediye ile buluşturduğunuz için size şükranlarımızı arz ediyoruz. Türkiye’nin bir spor ülkesi olması idealine TRT Spor Yıldız inşallah daha sağlam ve anlamlı temellere oturtacak. TRT Spor Yıldız'a yayın hayatında başarılar diliyorum. Türk sporumuz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı