20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Marcao takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na neden yumruk attı? Marcao kimdir, nereli, kaç yaşında?

Marcao takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na neden yumruk attı? Marcao kimdir, nereli, kaç yaşında?

GZT Giresunspor ile karşı karşıya gelen Galatasaray'da Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na kafa ve yumruk attı. Bu hareket sonrası Marcao, kırmızı kart gördü. Herkesi şok eden olayın ardından Marcao takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na neden yumruk attı, Marcao kimdir, nereli, kaç yaşında? sorularına yanıt aranıyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marcao takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na neden yumruk attı? Marcao kimdir, nereli, kaç yaşında?

Giresunspor-Galatasaray maçında saha karıştı. Süper Lig'in ilk haftasında oynanan maçta uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir an yaşandı. Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na önce kafa ile saldırdı, ardından yumruk attı. Futbol severler, Marcao'nun takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na neden yumruk attığını merak ediyor.

MARCAO KEREM AKTÜRKOĞLU'NA NEDEN SALDIRDI?

Giresunspor-Galatasaray maçının 62. dakikasında futbol tarihine geçecek bir olay yaşandı. Galatasaraylı Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na bir pozisyon sonrası önce kafa ardından yumruk attı. Hakem, Erkan Özdamar, olayların yatışmasının ardından Marcao'yu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Marcao, Kerem'e attığı yumruk sonrası kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Kerem de Fatih Terim tarafından yedek kulübesine alındı. Hocasına yaşananları anlatan genç yıldız, "Sus dedim kafa atıyor hocam" diyerek isyan etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marcao'nun vurduğu Kerem Aktürkoğlu'nu oyundan çıktıktan sonra teselli etti. Bu sırada Giresunspor taraftarları, Marcao'ya tepki gösterdi, Kerem Aktürkoğlu lehine tezahüratlar yaptı.

VOLKAN DEMİREL: GİRESUN'DAN ÜLKESİNE GÖNDERİLSİN

Skandal olayla ilgili konuşan Fenerbahçe'nin eski kalecisi Volkan Demirel: "Ben olsam Marcao'yu, Giresun'dan ülkesine gönderirim. Bu kabul edilemez bir şey. Dediğim gibi biz de antrenmanda, maçta kendi aramızda tartışıyoruz. Rakiple tartışıyoruz ama Marcao'nun yaptığı bambaşka. Kabul edilemez." dedi

FATİH TERİM'DEN KEREM'E DESTEK

Fatih Terim, Marcao'yla yaşadığı olayların ardından Kerem Aktürkoğlu'na destek oldu.

 MARCAO KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Tam adı Marcos do Nascimento Teixeira olan Brezilyalı stoper, 2018-19 sezonunu ara transfer döneminde Galatasaray'a transfer oldu. Sol ayağını çok iyi bir şekilde kullanan ve kısa süre içerisinde Fatih Terim'in vazgeçilmezi haline gelen Marcao'nun ismi Avrupa devleriyle de anılıyor.

Ünlü futbolcu Marcao ülkemizde forma giyen Brezilyalı futbolcular arasında yer almaktadır. Marcao 5 Haziran 1996 doğumludur. Doğum tarihinden de anlaşılacağı üzere Marcao 24 yaşında olan bir futbolcudur.

2018-19 sezonunu ara transfer bölümünde Süper Lig takımlarından Galatasaray'la sözleşme imzaladı Galatasaray ile ilk resmi müsabakasına, 2018-19 sezonunun 18. devresinde Türk Telekom Arena Stadyumu'nda oynanan ve Galatasaray futbol takımının 6-0 kazandığı Ankaragücü müsabakasında çıktı. Müsabakaya ilk 11'de başlayan Marcao 90 dakika forma giydi. Takıma dahil olmasının ardından çıkılan 10 lig müsabakasının tamamında 90 dakika forma giydi. Ligin 28. hafta müsabakası olan Fenerbahçe derbisinde kart cezası sebebiyle forma giyemedi. 14 Şubat 2019'da oynadığı Benfica müsabakasıyla kariyerinin ilk UEFA Avrupa Ligi müsabakasına çıkmış oldu. 15'i Süper Lig olmak üzere seneyi 21 maç ile tamamladı. Sezon tamamlandığında Galatasaray ile ilk Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğunu yaşamış oldu.

2019-20 futbol yılına ilk haftadaki Denizlispor müsabakası ile başladı. Maçın 34. ve 43. sürelerinde art arda sarı kart görerek oyundan men edildi. İkinci hafta mücadelesinde cezası sebebiyle forma imkanı bulamadı. Daha sonraki 7 müsabakada 90 dakika forma giyerken 10. haftadaki Çaykur Rizespor müsabakasını yine cezası sebebiyle kaçırdı. 18 Eylül 2019 zamanında Club Brugge müsabakasıyla ilk defa UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi.

Galatasaray futbol takımının Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 6 maçın hepsinde 90 dakika sahada kaldı. 28'i lig olmak üzere total olarak 39 maçla sezonu tamamladı. Bunun yanı sıra 7 Ağustos 2019 tarihinde oynanan ve Galatasaray'ın 3-1 kazanmış olduğu Akhisar Belediyespor maçıyla kariyerinde ilk kez TFF Süper Kupa'yı kazandı. Stoper olan Marcao süper ligde yalnızca Galatasaray forması giymiştir.

Galatasaray'a hangi takımdan geldi?

İlk profesyonel mukavelesini 12 Nisan 2014 gününde Brezilya Seri B takımlarından Avaí FC'yle yaptı. Resmi olarak ilk lig müsabakasına 17 yaşında Chapecoense karşısında 1-4 mağlup oldukları maçta çıktı. 5 Şubat 2015 gününde Seri A takımlarından Atlético Paranaense'ye transfer oldu. Bu futbol kulübünde kaldığı süre boyunca sırasıyla, 2015 senesinde Seri D takımlarından Guaratinguetá'ya, 2016 senesinde ise Ferroviária'ya kiralık olarak gönderildi.

2017 yılının Ocak ayında Atlético Goianiense'ye giden Marcao, aynı sezonun tamamlanmasının ardından ise Portekiz ekibi Rio Ave'ye kiralandı ve kariyerinde ilk defa yurt dışında bir kulüpte forma giydi. 2017-18 sezonunu Rio Ave'de tamamlayan Marcao, 20 lig, 3 Portekiz Kupası müsabakasına çıktı ve sezonu 23 maçla tamamladı. Aynı yılda Rio Ave, ligi 5. sırada tamamlamayı başardı.

2018 senesinin yaz döneminde Atlético Paranaense'den ayrılan Marcao, bir defa daha Portekiz'in yolunu tuttu ve Primeira Liga ekiplerinden Chaves'e transfer oldu. Chaves takımında forma giymiş olan Marcao süper lig ekiplerinden Galatasaray futbol kulübüne Chaves takımından geldi.

5 Haziran 1996 doğumlu stoper Marcao iyi bir kariyer yolunda ilerlemektedir. 2021 yılında ise şuanda da mukavelesi bulunduğu Galatasaray takımında forma giymektedir. Şuan da ise sözleşmesi devam etmektedir.

MARCAO NE KADAR KAZANIYOR?

Brezilyalı stoper Marcao zamsız sözleşmesine göre bu sene içerisinde Galatasaray futbol takımından yıllık 850 bin euro maaş alacaktır. İnternet sitelerinde bazı haberlere göre ise Galatasaray futbol takımı yönetiminin futbolcunun maaşına zam yapılacağı yer almaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marcao'dan Kerem'e yumruk...

Marcao'dan Kerem'e yumruk...