22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Çalışan sayısında 2023 hedefine ulaşıldı

Çalışan sayısında 2023 hedefine ulaşıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belgeli çalışan sayısında 2023 yılı hedefine ulaştı. 1 milyon 736 bini 'tehlikeli' ve 'çok tehlikeli' statüdeki işlerde olmak üzere 2 milyon çalışan Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çalışan sayısında 2023 hedefine ulaşıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) eğitim ve istihdam arasındaki uyumu sağlama görevini yerine getirip, nitelikli insan kaynağı için mesleklere standart, çalışanlara belge kazandırmaya devam ediyor.

Faaliyetine 2006'da başlayan MYK, 15 yılda ilgili kurum ve kuruluşların iş birliğiyle birçok sektör ve meslekte ulusal meslek standardı ile ulusal yeterlilik belirledi.

Bu doğrultuda, Mesleki Yeterlilik Belgeli iş gücünde 2023 yılı için hedefi 1 milyon olarak belirleyen Kurum, bu sayının 2020 yılında aşılması üzerine 2023 yılı için yeni hedefini 2 milyon belgeli çalışan olarak güncelledi.

MYK Belgeli nitelikli iş gücünün yüzde 92'si istihdamda

Kurum, bu ay itibarıyla 1 milyon 736 bini "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" statüdeki işlerde olmak üzere 2 milyon çalışanın mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanmasıyla, 2023 hedefine 2021 bitmeden ulaşmayı başardı.

İş piyasasının da belgeli iş gücüne talep göstermesiyle Mesleki Yeterlilik Belgeli nitelikli iş gücünün yüzde 92'si istihdamda yer alıyor.

Nitelikli iş gücünü uluslararası rekabette en önemli avantajlardan biri olarak gören Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, nitelikli iş gücü sayısını daha da artırmayı hedefliyor. Bakanlık, ilerleyen süreçte yeni meslekleri de belge kapsamına dahil etmeyi planlıyor.

İnşaat sektöründe belgeli çalışan 600 bini geçti

Bakanlık, iş kazaları ve meslek hastalığı riski yüksek olan "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" statüdeki mesleklere önem vererek, iş kazalarında en riskli grupta olan inşaat sektörüne kadar 61 ulusal meslek standardı ve 43 ulusal yeterlilik belirledi.

Bu çalışmalar neticesinde inşaat sektöründe bugüne kadar 600 binden fazla çalışan Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı.

İnşaat ve maden sektörlerindekiler başta olmak üzere "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" statüdeki mesleklere belge zorunluluğu getirilmesiyle bu mesleklerde iş kazaları yüzde 25 oranında azaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TBMM'de bütçe maratonu başlıyor

TBMM'de bütçe maratonu başlıyor