20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset 'CHP, PKK’nın siyasi kolu gibi'

'CHP, PKK’nın siyasi kolu gibi'

AK Parti 26. Dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CHP’nin Diyarbakır’daki annelerin acısını hissetmemesini eleştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'CHP, PKK’nın siyasi kolu gibi'

Suriye Zirvesi’yle bölücü terör örgütü PKK’nın teröristlerini sözde ‘barış’ adı altında İstanbul’da bir araya toplayan CHP’nin kirli politikalarını, neohaber.net’teki köşe yazısında irdeleyen Külünk, “CHP, PKK’nın siyasi kolu gibi. Böyle bir zihniyetin ‘barış’ iddiasında olsa olsa ‘mandacılık’ vardır” dedi.

HDP Diyarbakır İl Binası önündeki annelerin direnişlerini işaret eden Külünk, “Annelerin başlatmış olduğu eylemler, çok değerlidir. Anadolu’nun emperyalizme karşı mücadelesidir, anneler! Evlat acısı, ‘Cumartesi Anneleri, Diyarbakır Anneleri’ diyerek; yarıştırılamaz Kemal Bey. HDP zaten, PKK’nın siyasi ofisi hâline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Metin Külünk, “İP ve Saadet Partisi gibi terör ile aralarına mesafe koyamayanlar adeta ‘PKK çözülmesin’ istiyorlar” değerlendirmesinde bulundu. Sözüne bir paraf atan Külünk, “Teslimiyetçi kesim yok, teslimiyetçi kişiler var” diyerek parti tabanları değil, parti yönetimlerini eleştirdi.

“GERİ DÖNÜŞ FIRSATÇILARI”

CHP’nin ‘parlamenter sistem’ özlemi için AK Parti 26. Dönem İstanbul Milletvekili, “Siparişi kim veriyor, ona bakmak lazım. Neden eskiye dönüş? Çünkü çok oluyoruz! Birileri için artık Türkiye’yi durdurma zamanı geldi” ifadelerini kullandı. Metin Külünk, geri dönüşlerin yeniden ‘çift başlılığı, hükümet krizleri ve ardından ekonomik krizleri’ tetikleyerek fayları canlandıracağını anlattı. “Türkiye’de yeni sistemin kurumsallaşması ve derinleşmesi için gerekli zaman, birileri için ‘geriye dönüş’ için bir fırsat olarak görülüyor” diyen Külünk, ‘yeni parti’ hevesi içindekiler için de “Şahsi hesaplar kısır bir döngünün yorgunu yapar” dedi.İHA

Yorumlar
S
Seymen Çınar 4 yıl önce
chp ye derhal kayyum atayarak yılanın başını ezin
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
ASELSAN elektrikli otobüsle yollara çıkıyor

ASELSAN elektrikli otobüsle yollara çıkıyor