30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Gazetecilere art arda soruşturma

Gazetecilere art arda soruşturma

CHP Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba’nın adının geçtiği CHP’li Çankaya Belediyesindeki yolsuzluk iddialarının ardından önce gazeteci Tolgahan Erdoğan gözaltına alındı bugün de bir diğer gazeteci Mehmet Çek ifadeye çağrıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gazetecilere art arda soruşturma
KAYNAK: Haber Merkezi

Gazeteci Mehmet Çek, 4 Eylül'de yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, Çankaya Belediyesi'nde yapılan bir ihalenin CHP'li Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba tarafından yönlendirildiğini iddia etti. Bu iddialar üzerine CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mehmet Çek’e hakaret davası açtı. Başarır, bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Mehmet Çek’in cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Dava Dilekçesinde Neler Var?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan şikayet dilekçesinde, Ali Mahir Başarır’ın avukatı Sebla Öztürk Başarır, Çek’in sosyal medya paylaşımlarında asılsız iddialarla müvekkilinin kişilik haklarına saldırdığını vurguladı. Dilekçede, Çek’in paylaşımında Çankaya Belediyesi’ne ait bir ihalenin Başarır ve Veli Ağbaba tarafından yönlendirildiğine dair gerçek dışı iddialarda bulunduğu belirtildi. Başarır, bu iddiaların, TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca hakaret suçu teşkil ettiğini ve kamu davası açılmasını talep etti.

Dava dilekçesinde, “Şüphelinin yaptığı asılsız paylaşımlar ile müvekkil aleyhinde toplum nezdinde olumsuz bir algı yaratmayı amaçladığı ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” ifadeleri yer aldı.

Çankaya Belediyesi’nden Açıklama

Öte yandan dilekçede Çankaya Belediyesi'nin de iddiaların ardından konuyla ilgili olarak resmi internet sitesinde bir açıklama yaptığı, ihaleyle ilgili iddiaların gerçek dışı olduğunu ve tüm detayların kamuoyuyla paylaşıldığını belirtildi.

Mehmet Çek’in Yanıtı

Mehmet Çek, hakkında açılan dava üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çek, “CHP’li Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba’nın adının geçtiği yolsuzluk iddiaları nedeniyle ifadeye çağrıldım. Şikayeti aldım, fakat ifade vermedim” dedi.

Ayrıca, daha önce benzer bir durumda bir başka gazeteci Tolga Han Erdoğan’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdiğini hatırlatan Çek, “Adaletin hızlı işlemesi ne güzel. Tebrik ederim, 24 saat içinde şikayetler üzerine harekete geçildi” diyerek ironiyle tepki gösterdi.

“başarır gazetecileri sindirmeye çalışıyor”

Olayla ilgili gelişmeler sürerken, Mehmet Çek sosyal medyada yeni bir paylaşımda ise Başarır’ın geçmişte mahkemede hakimleri tehdit ettiğini ve şimdi de gazetecileri baskı altına almaya çalıştığını öne sürerek şu ifaderi kullandı: "Yolsuzluk duruşmasında mahkeme basıp hakimleri tehdit eden Ali Mahir Başarır, şimdi de yolsuzluk davalarının peşine düşen gazetecileri soruşturmalarla sindirmeye çalışıyor" 


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB'ten okullarda temizlik personeline dair açıklama!

MEB'ten okullarda temizlik personeline dair açıklama!