20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset CHP'nin ortak metninde '81 il başkanı imzaladı' yalanı

CHP'nin ortak metninde '81 il başkanı imzaladı' yalanı

CHP'de 81 il başkanının imzasıyla duyurulan ortak metinle ilgili çarpıcı bir detay gün yüzüne çıktı. Ortak metne imza atmayan il başkanlarının olduğu ifade edildi. İmza vermeyen il başkanlarından biri, 'Söz konusu metne, ben ve benim gibi imza vermeyenler oldu. Ancak metin 81 il başkanın imzaladığı bir metinmiş gibi basına yollandı” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'nin ortak metninde '81 il başkanı imzaladı' yalanı

CHP'li bir il başkanı, 81 il başkanının imzası olduğu duyurulan ortak metinle ilgili kendisi gibi imza atmayanların olduğunu deşifre etti.

Halk TV'den Seyhan Avşar, "Bildiriyi Tüm İl Başkanları İmzaladı mı?" başlıklı yazısında, CHP il başkanlarının imzaladığı ortak metinle ilgili edindiği bilgileri aktardı.

Avşar, "Toplantı oldukça hararetli geçmiş. Başkanlar, CHP Genel Merkezi'nin, milletvekilleri belirleme sürecinde örgütün fikrini almadığını, seçimin kaybedilmesinin en büyük nedeninin de bu olduğunu aktarmış. Değişim isteği burada da bazı il başkanları tarafından dillendirilmiş ve tüzük kurultayı yapılması gerektiği konusunda bir direnç oluşmuş. Günün sonunda, sert eleştiriler yapan il başkanları sakinleştirilmiş ve ortak bir metnin hazırlanarak kamuoyuna sunulması kararı alınmış" dedi.

Metnin hazırlanması görevinin, İstanbul, Ankara, İzmir ve Manisa il başkanlarına verildiğini aktaran Seyhan Avşar, şöyle devam etti:

"BAZI İL BAŞKANLARI İTİRAZ ETTİ"
"Bazı il başkanları metnin içeriğine itiraz etmiş. Dünkü metinde yer alan, "Demokratik bir parti tüzüğünü hayata geçirecek ve kurultayımızı tamamlayacağız" ifadeleri ise itirazlar üzerine metne eklenmiş.

Bir kısım il başkanı ise, CHP'ye yönelik eleştirilerin ve iç tartışmalarının yaşandığı böylesi önemli bir süreçte il başkanlarının açıklama yapmasının doğru olmadığını dile getirerek ortak metne itiraz edip, imza atmayı reddetmiş. Ancak buna rağmen metni 81 il başkanın imzaladığı söylenerek kamuoyuna duyuruldu.

İmza vermeyen il başkanlarından birini dün telefonla aradım. O başkan, "Ortak açıklamalarda birkaç kişi tespit edilir metin onlara yazdırılır. Bu doğru bir yöntemdir. Ancak buradaki mesele metni 4 arkadaşımızın yazması değil. Bu metni yazanları kimlerin belirlediği... Söz konusu metne, ben ve benim gibi imza vermeyenler oldu. Ancak metin 81 il başkanın imzaladığı bir metinmiş gibi basına yollandı" dedi."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Wagner: Savaş sadece 'bir avuç yaratığın' zafer kazanması için lazımdı

Wagner: Savaş sadece 'bir avuç yaratığın' zafer kazanması için lazımdı