20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Kalaycı'dan ABD'ye tepki

MHP'li Kalaycı'dan ABD'ye tepki

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, "ABD'nin Türkiye'ye karşı tek taraflı yaptırımlar içeren, her türlü izandan, hukuki ve teknik dayanaktan yoksun kararını kınıyor ve reddediyoruz." dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Kalaycı'dan ABD'ye tepki

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2021 yılı bütçeleri üzerinde MHP milletvekilli Kalaycı söz aldı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına değinerek, tek taraflı yaptırımlar içeren, her türlü izandan, hukuki ve teknik dayanaktan yoksun kararı kınadıklarını ve reddettiklerini söyledi.

Türk milletinin, haklarında keyfi kararlar alınan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve diğer bürokratların yanında olduğunu belirten Kalaycı, "Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsızdır ve öyle de kalacaktır. Türkiye, milli güvenliğini ve milli bekasını müdafaa etmek için gerekli tedbirleri almaya ve savunma sanayisinde destan yazmaya devam edecektir." diye konuştu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik ve toplumsal hayatı olumsuz etkilediğini dile getiren Kalaycı, Türkiye'nin, salgının ekonomi ve toplum kesimleri üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla bir dizi tedbiri süratle uygulamaya koyduğunu söyledi. Kalaycı, salgına ilişkin dün açıklanan desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, bu konularda MHP olarak tam destek verdiklerini ifade etti.

Son yıllarda, iş ortamının iyileştirilmesi konusunda reform niteliğinde çeşitli düzenlemelerin hayata geçirildiğini ve bu alanda ilerlemeler kaydedildiğini anımsatan Kalaycı, "Dünya Bankasının İş Yapma Kolaylığı Raporu'nda, Türkiye genel sıralamada 190 ülke arasında 2017 yılında 58'inci, 2018 yılında 43'üncüyken 2019 yılında 33'üncü sıraya kadar yükselmiştir." dedi.

- "Yatırım amaçlı gelen sermayenin ülkesine bakmayız"

Kalaycı, MHP'nin, Türkiye'nin yatırım alanında cazibe merkezi haline getirilmesi için yapılan çalışmaları ve başlatılan yatırım seferberliğini desteklediğini belirterek şöyle devam etti:

"Uygulanmakta olan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nı önemli buluyoruz. Hukuk normlarında, vergilemede ve bürokratik işlemlerde yatırım için her bakımdan öngörülebilir, istikrarlı ve güvenilir bir ortam oluşturulmasını, daha fazla uluslararası doğrudan yatırımların ülkemize çekilebilmesi için etkin bir tanıtım yapılmasını savunuyoruz. MHP olarak yatırım amaçlı gelen sermayenin kimin olduğuna, ülkesine bakmayız. Bizim için önemli olan Türkiye'nin milli menfaatleridir. Bizim için asıl olan, yerli ya da yabancı sermayeyle yapılan yatırımların teknolojik getirisi, katma değeri, üretim ve istihdama katkısı, özellikle de üretilen ürünlerin yerli ve milli olmasıdır. Ülkemizde, yerli ve milli üretim konusunda, yerli ve yabancı sermayeyle gerçekleştirilen birçok uygulama söz konusudur. Bunlardan, başta savunma sanayisinde gerçekleştirilen ürünler dünya çapında örnek gösterilmekte, gıpta edilmektedir. Türk savunma sanayisi, Türkiye'nin küresel güç vizyonu doğrultusunda inşa edilmektedir. Türkiye'nin, savunma sanayisi alanında, şampiyonlar liginde yer almasından milletimiz gurur duymaktadır. Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp imal edilen milli helikopter motoru, İHA'lar, SİHA'lar, gemiler, zırhlı araçlar ve silahlar milletimizin göğsünü kabartmaktadır."

Kalaycı, son yıllarda Türkiye hakkında dezenformasyon ve kara propaganda faaliyetlerine sıklıkla maruz kalındığına işaret ederek, "İletişim Başkanlığı, Türkiye'ye yönelik dezenformasyon ve kara propagandayla mücadele etmek, devlet ve vatandaş ilişkisini daha da güçlendirmek gibi görevleriyle üstlendiği sorumluluğu kendi alanında başarıyla yerine getirmekte, ulusal ve uluslararası toplumla doğru bilgileri belgeleriyle birlikte paylaşmaktadır. Türkiye'nin yükselişi, barış ve çözüm odaklı politikaları, insani değerleri ve evrensel adaleti merkezine alan haklı yaklaşımı, insanlığı tehdit eden birçok terör örgütüyle mücadelesi tüm dünyaya anlatılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.  AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Malatya kupada son 16 turuna yükseldi

Malatya kupada son 16 turuna yükseldi