20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Euro 2020 ilk maçlar ne zaman oynanacak? Euro 2020 maçları ne zaman başlıyor 2021?

Euro 2020 ilk maçlar ne zaman oynanacak? Euro 2020 maçları ne zaman başlıyor 2021?

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve bu yıl oynanacak olan Euro 2020 turnuvası ne zaman başlayacak? Türkiye'de Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarının bitmesinin ardından futbol severler Euro 2020 turnuvasının ne zaman başlayacağını araştırıyor. Euro 2020'de ilk maçlar ne zaman oynanacak?

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Euro 2020 ilk maçlar ne zaman oynanacak? Euro 2020 maçları ne zaman başlıyor 2021?

Bu yıl oynanacak olan Euro 2020 turnuvası ne zaman başlayacak? Her ne kadar koronavirüs salgını nedeniyle futbol severler takımlarının tuttuğu maçları tribünde takip edemese de bu yıl futbola doyacaklar. Nitekim geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle başlamayan turnuvanın maçları bu yıl oynanacak. 

EURO 2020 İLK MAÇLAR

11 Haziran 2021

Grup A: Türkiye vs İtalya (22:00, Roma)
12 Haziran 2021

A Grubu: Galler vs İsviçre (16:00, Bakü)
B Grubu: Danimarka vs Finlandiya (19:00, Kopenhag)
B Grubu: Belçika vs Rusya (22:00 St. Petersburg)
13 Haziran 2021

D Grubu: İngiltere vs Hırvatistan (16:00, Londra)
C Grubu: Avusturya vs Kuzey Makedonya (19:00, Bükreş)
C Grubu: Hollanda vs Ukrayna (22:00, Amsterdam)
14 Haziran 2021

D Grubu: İskoçya vs Çek Cumhuriyeti (16:00, Glasgow)
E Grubu: Polonya vs Slovakya (19:00, St. Petersburg)
E Grubu: İspanya vs İsveç (22:00, Seville)

15 Haziran 2021

F Grubu: Macaristan vs Portekiz (19:00, Budapeşte)
F Grubu: Fransa vs Almanya (22:00, Münih)

euro2020 ne zaman

EURO 2020 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Taraftarların merakla beklediği Euro 2020 turnuvasının ilk maçı 11 Haziran 2021 Cuma günü başlayacak. İlk maç İtalya'da, Roma Olimpiyat Stadı'nda Türkiye ile İtalya arasında oynanacak. Mücadele Türkiye saatiyle 22:00'da başlayacak.

Euro 2020 turnuvası toplamda bir ay sürecek ve final müsabakası 11 Temmuz'da sona erecek. Özellikle futbolcuların dinlenmesi ve tatil yapabilmesi için Euro 2020 takvimi sıkışık tutuluyor. Nitekim Temmuz ayından yaklaşık 2 hafta sonra futbol kulüpleri kampa girecek ve yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.

Euro 2020 maçları eski turnuvalara kıyasla daha farklı bir atmosferde oynanacak. Özellikle Fifa tarafından atılan adımlarla turnuvada mücadele edecek takımların maçlarını kendi ülkesindeki bir stadda oynaması kararlaştırıldı. Salgın nedeniyle böyle bir yola başvuran FIFA, turnuvayı İngiltere'den Rusya'ya, Azerbaycan'dan İspanya'ya kadar çok geniş bir alanda düzenleyecek.

TÜRKİYE'NİN EURO 2020 YOLCULUĞU BAŞLIYOR

Milli takım, EURO 2020 öncesi hazırlık döneminde 3 özel maç yapacak.

Milliler Antalya kampındaki ilk hazırlık maçını 27 Mayıs Perşembe günü Azerbaycan ile oynayacak. Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

Daha öne 31 Mayıs'ta Kuzey İrlanda ile Antalya'da oynanacağı duyurulan karşılaşma ise rakip ekibin seyahat kısıtlaması nedeniyle Türkiye'ye gelemeyecek olmasından dolayı iptal edildi. Ay-yıldızlı ekip, aynı tarihte bir başka rakiple özel maç yapacak. Yeni rakibin kim olacağı ise yapılacak görüşmelerin ardından açıklanacak. Millilerin Antalya kampı 1 Haziran'da sona erecek.

- Almanya kampı 2 Haziran'da başlıyor

Milli takım, 2 Haziran'da ikinci etap kamp çalışmaları için Antalya'dan Almanya'ya hareket edecek.

Almanya'nın Harsewinkel kasabasındaki Klosterpforte Otel'de kampa girecek milliler, 3 Haziran'da EURO 2020 öncesi son hazırlık maçında Moldova ile Paderborn Stadı'nda TSİ 20.00'de karşı karşıya gelecek.

Ay-yıldızlılar, Almanya kampını tamamladıktan sonra EURO 2020 maçları için 10 Haziran'da Roma'ya hareket ederek Lifestyle Hotel'de kampa girecek.

Turnuvada A Grubu'nda mücadele edecek milli takım, 11 Haziran Cuma günü TSİ 22.00'de Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile turnuvanın açılış karşılaşmasına çıkacak.

Gruptaki diğer karşılaşmalar için 12 Haziran'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidecek milli takım kafilesi, Fairmont Bakü Flame Towers'ta kalacak. Milliler, 16 Haziran'da Galler, 20 Haziran'da ise İsviçre ile karşılaşacak. Bakü Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliğinde oynanacak iki müsabaka da TSİ 19.00'da başlayacak.

Milli takım, gruptan çıkması durumunda 21 Haziran'dan itibaren tekrar Almanya'da kampa girecek ve oluşacak müsabaka takvimine göre hareket edecek.
A Milli Futbol Takımı, gruptan çıktığı takdirde son 16 turu maçını 26 ile 29 Haziran tarihleri arasında Londra, Amsterdam, Sevilla, Bükreş veya Glasgow'da oynayacak.

Çeyrek final müsabakaları, 2-3 Temmuz'da Münih, Bakü, Saint Petersburg ve Roma'da yapılacak. Londra'nın ev sahipliği yapacağı yarı finaller 6-7 Temmuz, final ise 11 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

- Aday kadro

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş'in belirlediği 30 kişilik ilk etap kamp kadrosunda yer alan oyuncular şöyle:

Kaleci: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor)
Defans: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür (Sassuolo), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Umut Meraş (Le Havre), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)
Orta saha: Mahmut Tekdemir (Medipol Başakşehir), Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion), Taylan Antalyalı (Galatasaray), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Milan)
Forvet: Cengiz Ünder (Leicester City), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Halil Akbunar (Göztepe), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Halil Dervişoğlu (Galatasaray).

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'ın Süper Kupa'daki rakibi kim? Süper Kupa finali ne zaman oynanacak 2021?

Beşiktaş'ın Süper Kupa'daki rakibi kim? Süper Kupa finali ne zaman oynanacak 2021?