08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor EURO 2024'te kullanılacak 4 farklı sistem

EURO 2024'te kullanılacak 4 farklı sistem

Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024), Video Yardımcı Hakem (VAR), yarı otomatik ofsayt, gol çizgisi ve bağlantılı top teknolojisi gibi dört farklı sistem kullanılacak. Bu teknolojiler, hakemlerin işini kolaylaştırarak daha doğru kararlar alınmasını sağlayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
EURO 2024'te kullanılacak 4 farklı sistem
KAYNAK: Haber Merkezi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için geri sayım sürerken, turnuvada dört farklı teknolojik sistem kullanılacak. Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran-14 Temmuz'da düzenlenecek turnuva, teknolojik yeniliklerle dolu olacak.

VAR SİSTEMİ

Futbol dünyasında tartışmalı olsa da VAR sistemi, EURO 2024'te de önemli bir rol oynayacak. VAR ekibi, gol, ceza sahası pozisyonları, kırmızı kartlar ve yanlış oyuncuya kart gösterilmesi gibi kritik anları kontrol edecek. Leipzig'deki uluslararası yayın merkezinden yönetilecek sistem, dört video operasyon odası aracılığıyla hakemlere destek verecek.

BAĞLANTILI TOP TEKNOLOJİSİ

EURO 2024 tarihinde ilk kez kullanılacak olan bağlantılı top teknolojisi, hakemlere anlık veri gönderimi sağlayacak. Bu yenilik, yarı otomatik ofsayt teknolojisiyle entegre çalışarak daha hızlı ve doğru kararlar alınmasını sağlayacak. Ayrıca, topa dokunuşların tespit edilmesi ve elle oynama gibi durumlarda zaman kazandıracak.

YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİ

Stada yerleştirilen 10 özel kamera ile çalışan yarı otomatik ofsayt sistemi, oyuncuların 29 farklı vücut noktasını izleyerek ofsayt pozisyonlarını hızlı ve doğru şekilde belirleyecek. Bu sistem, bağlantılı top teknolojisiyle entegre çalışarak topun temas noktasını anında tespit edecek.

GOL ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİ

Turnuvadaki tüm sahalara kurulan gol çizgisi teknolojisi, kale alanındaki topun kontrolünü sağlamak için kalelere yerleştirilen 7'şer kamera ile çalışacak. Bu teknoloji, hakemlerin saatine gönderilen titreşim ve görsel sinyal sayesinde pozisyonun gol olup olmadığını anında gösterecek.

EURO 2024, bu dört yenilikçi teknoloji ile futbolseverlere daha adil ve akıcı bir oyun sunmayı hedefliyor. Teknolojinin sahaya yansıması, hakemlerin işini kolaylaştırarak daha doğru kararlar alınmasını sağlayacak ve turnuvayı unutulmaz kılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'den Dr. İbrahim Doğan için taziye mesajı

MHP'den Dr. İbrahim Doğan için taziye mesajı