16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor Genç basketbolcu Ecrin Mart, kariyerine ABD'de devam edecek

Genç basketbolcu Ecrin Mart, kariyerine ABD'de devam edecek

Basketbol kariyerinde yeni bir sayfa açarak ailesiyle birlikte ABD'ye taşınan 16 yaşındaki Ecrin Mart, Türkiye'yi Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) temsil etmek istiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Genç basketbolcu Ecrin Mart, kariyerine ABD'de devam edecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Genç yaşta dikkatleri üzerine çeken Ecrin Mart, basketbol kariyerinde yeni bir sayfa açıyor. Indiana ve Chicago’nun prestijli okullarından BN Warriors'tan burs kazanan Ecrin, eğitimini ve spor kariyerini bu okulda sürdürecek.

Basketbola küçük yaşlarda başlayan ve kısa sürede yetenekleriyle ön plana çıkan Ecrin, geçen yaz ABD’de düzenlenen Junior NBA kampına katılan tek Türk sporcu oldu. Genç yetenek, Kids Worlds Records tarafından iki kez dünya rekoru kırarak adını tarihe yazdırırken, üst üste kırdığı "Gözü Bağlı Çift Elle Dribbling" rekorları, basketboldaki yeteneğini de ortaya çıkardı.

Lise 3. sınıf öğrencisi Ecrin, basketbol alanındaki yeteneklerini her geçen gün ileriye taşırken, WNBA’de Türkiye'yi temsil etme hayaline ulaşmak için de azimle çalışıyor. Hekim İlaç’ın sponsorluğunda çalışmalarını sürdüren Ecrin, disiplinli antrenmanlarla yoluna devam ediyor.

Ecrin'in ABD'deki basketbol yolculuğu, uluslararası başarı hedefinde attığı önemli adımlardan biri olurken, genç oyuncu hem sahada hem de akademik olarak performansıyla, geleceğin yıldız basketbolcuları arasında yerini sağlamlaştırmak istiyor.

Jr. WNBA turnuvalarında performansıyla dikkatleri üzerine çekti


Üst üste iki yıl "Gözü Bağlı Çift Elle Dribbling" kategorisinde dünya rekoru kıran Hekim İlaç sponsorluğundaki Ecrin, son olarak ABD’de düzenlenen Jr. WNBA turnuvalarında performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Temmuz ayında Kentucky ve Chicago’da gerçekleştirilen Jr. WNBA turnuvalarına katılan Ecrin, burada birçok yetenekli oyuncunun mücadele ettiği maçlarda en skorer oyuncu olmayı başardı. Özellikle turnuvada sergilediği performansla 80 farklı kolej tarafından dikkatle takip edilen genç yıldız, NCAA koçlarının radarına girdi. Şu an lise 3. sınıfta olan Ecrin’in hedefi, kariyerine ABD’de Division 1 seviyesindeki bir kolejde devam edip, WNBA’de Türkiye’yi temsil etmek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zimmet suçundan yakalama kararı çıkarılan oda başkanı gözaltına alındı

Zimmet suçundan yakalama kararı çıkarılan oda başkanı gözaltına alındı