21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Doktora değil araç muayenesine koştular

Doktora değil araç muayenesine koştular

Türkiye genelinde korona virüs salgınına karşı 'evde kal' çağrıları yapılırken Adanalılar araçlarını muayene ettirmek yetkili istasyonlara akın etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Doktora değil araç muayenesine koştular

Dünya genelinde yaşanan korona virüsü salgını nedeniyle ülke genelinde toplu alanların kapatılması kararı alındı. Ancak insan yoğunluğunun neredeyse hiç azalmadığı TÜVTÜRK’ün taşıt muayene istasyonları tam kapasite faaliyetini sürdürüyor. Adanalılar da muayene günü gelen araçlarını TÜVTÜRK’ün taşıt muayene istasyonuna götürdü.

Onlarca vatandaş 1 metre kuralını da hiçe sayarak araç muayene istasyonunda sıra bekledi. Öte yandan bazı vatandaşların ise maske takarak kendilerini virüsünden korumaya çalıştıkları görüldü.
Otomobilini muayeneye getiren Haluk İlli isimli vatandaş mecburiyetten geldiğini söyleyerek, "Buna önlem alınması lazım. Çok tehlikeli bir hastalık. Keşke kimse evinden çıkmasa. Ben mecburiyetten geldim. Arabamın muayenesi bitmişti. Yaptırmasak cezamız var. Yaptırınca da böyle burada sıra bekliyoruz. Her taraftan insan geliyor. Nasıl kendimizi koruruz Allah’a bıraktık artık. Takdir Allah’ın. Böyle bir risk var ise burası da kapanmalı. 1 metre kuralına kimse de uymuyor. Görünen köy kılavuz istemez. 15-20 gün devlet iş yerlerini de kapatmalı bence” diye konuştu.

Yorumlar
H
Hasan Hüseyi GÜLTEKİN 4 yıl önce
TÜVTÜRK te yapılan araç muayene ve eksoz muayene leri ilgili bakanlık olan ulaştırma bakanlığı ülkede ve Dünyada yaygınlaşan Bulaşıcı virüs dolayısıyla bir çok önlemler alınırken bunun gibi vb..resmi islemleri niye kim beden bekliyor birazdaha insanlar hastalığın yayılmasınımi bekliyorlar buraya 65 yas üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlar mecbur gidecek araçlarının muayenesini yaptırmak için biran önce yetkililerin bu konuda uyumaması gerekli acilen araç genel muayene ve eksoz muayeneleri de sağlık ilaç raporları gibi ileri tarihe uzatılmalıdır.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
İtalya'da 793 kişi daha hayatını kaybetti

İtalya'da 793 kişi daha hayatını kaybetti